Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanlığı’nın Olağan Genel Kurulu, Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Kurula; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, AK Parti İlçe Başkanı Adil Düzlü, CHP İlçe Başkanvekili Hamza Başören, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Barbaros Uçar, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın ve İl Genel Meclis üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığını İl Genel Meclis Üyesi Cemil Usluer’in yaptığı genel kurulda söz verilen Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, muhtarların yetersiz hizmet konusunda seslerini çıkarmaları gerektiğini belirterek, “Halkın hizmetinde olmak, çok kutsal bir görevdir. Çevresi, insanları ve coğrafyasıyla çok güzel bir bölgede yaşıyoruz. Bir tek eksiğimiz var, problemlerimizi hedef almamak. Memleketle ilgili konularda çatışmaya dönüşmemek, el birliği yaparak gönüllü hizmetleri artırarak çalışmamız gerekiyor. Çaycuma’ya 15 yıl hizmet vermiş bir babanın evladı olarak gelen teklifi reddedemedim ve Çaycuma’nın hizmetine soyuldum. Çaycuma Belediyesi’ni köylerimizden kesinlikle ayrı tutmuyorum. Siyasetle ilgili herhangi bir kariyer beklentim yok. Belediye hizmetleri yanında köylere hizmet götürme gibi düşüncelerimiz var. Karla mücadelede gördük ki bir greyderle bütün köylerimizin yolları açılamıyor. Benim ‘iktidar-muhalefet’ diye bir ayrımım yok. 55 milyon liralık köy bütçesinden tüm köylerimize hizmet gitmeyeceğini biliyoruz. Ben derneğimizden şunu bekliyorum, sesimizi çıkartalım, ağlamayan çocuğa meme vermezler” şeklinde konuştu.

Eski Dernek Başkanı Akyamaç Köyü Muhtarı Ekrem Çelen ve mevcut Başkan Uluköy Muhtarı İzzet Kalembaşı’nın yarıştığı genel kurulda ilk olarak söz alan Ekrem Çelen, “6 yıl Muhtarlar Derneği yönetim kurulu üyeliğinde bulunduktan sonra, 2009 yılında Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı seçildim. Bu dönemde muhtarları tanıtan rehber ve kimlik kartlarını kısa sürede yaptırarak muhtarlarımıza teslim ettik. Birçok kez kaynaşma ve iftar yemekleri düzenledik. Şu an ki yönetim halen bir rehber çıkaramadığı gibi kimlik kartları da geçersizdir. Kartların arkasında Kaymakamın imzası değil, Muhtarlar Derneği’nin ismi yazmaktadır. Derneğe gelmediğimi söylüyorlar, benim iki tane işyerim var, haftada bir gün derneğe uğruyorum. Nikah defterim de halen dernekte bulunmaktadır” diye konuştu.

Çelen, dernek başkanlığı yaptığı dönemde derneğin kira borcunun ödenmediği yönündeki iddiaları da yalanlayarak, belgelerle cevap verdi.

Mevcut Başkan İzzet Kalembaşı ise, muhtarların kırıp dökmeye değil, beraber olmaya ihtiyaçları olduğunu söyleyerek, “Muhtarlarımız iki adayı da tanıyorlar. Kararlarını en iyi şekilde vereceklerdir. Ben kaybetsem bile derneğe gelmeye devam edeceğim. Ekrem Muhtar, derneğin borçlarından bahsediyor, ben daha bir yıllık başkanım. Kendisi SGK’ya borç bırakarak gitti. Seçimi kaybettiği gün derneğin hesabından para çekti. Bu dernek yıllardır 15 lira aidatla yönetiliyor. Benim döneminde olan borçları ödemeyi taahhüt ediyorum, kendisi de etsin” dedi.

109 oyun kullanıldığı genel kurulda İzzet Kalembaşı 43 oy alırken, 64 oy alan Ekrem Çelen başkanlığa seçildi.

Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Fahri Alagöz, Rahmi Köse, Şeref Akkaş, Bahtiyar Kararmış, Şevket Ayçelebi, Ramazan Artan, Halit Yankın.

Editör: Pusula Gazetesi