Zonguldak Belediyesi’nin önünde bulunan park, çevre düzenlemesi yapılması için kaldırıldı. Ancak kaldırılan parkın yerini çamur deryası aldı. Vatandaşlar, kaldırılan parkın yerine yenisinin yapılmamasına tepki gösterirken, çamur olan park alanından geçmek zorunda olan vatandaşlar, belediyeyi göreve davet ettiler.

Belediyenin önünde bulunan parkın kaldırıldığını ve 10 gündür de hiçbir çalışmanın yapılmadığını belirten vatandaşlar, “Zonguldak’ın göbeğinde, belediye binasının önünde olan rezilliğe bakın. Çamurdan buradan geçemiyoruz. Uzun zamandır burası böyle ve acilen burasının yapılması lazım” dedi.

Çevre düzenlemesi nedeniyle kaldırılan park alanında dükkanı bulunan esnaflar ise, belediyenin işini tam yapmadığını ifade ederek, “Belediyenin önünde olan bu manzara, kırsal kesimde dahi yok. Şehrin göbeğindeki manzaraya bakın. Burası 10 gün önce bu hale getirildi ve halen bu halde duruyor, çamurdan geçilmiyor. İnsanlar pazara gidiyorlar, burada esnaf mağdur durumda kalıyor. Çamur deryasında yüzüyoruz. Buraya park yapacaklarmış, ama çalışmalar çok yavaş. Böyle rezil bir memleket yoktur, herhalde, burada ne ararsanız var. Kazma satıcısı, balta satıcısı, fıstık satıcısı var. Burası açık otopark gibi de kullanılıyor. Bunların hepsi belediyenin önünde oluyor. Buraya biran önce müdahale edilmesi gerekiyor. Buna belediye göz yumuyor. Nereye giderseniz gidin burası kadar rezil değildir. Belediyenin önündeyiz, burada dükkanlarımız var, ama bizim dükkanımızın önünden insan geçemiyor” diye konuştular.

Belediyenin çalışmalarını aksatması nedeniyle mağdur durumda olduğunu belirten esnaflar, “Belediye buna bir an önce el atmalı. Burasını güzelce düzenlemelidir. Burada ne ararsanız var. Burası görünmezden gelinmemeli” dediler.

Editör: Pusula Gazetesi