Geçen Pazar gecesi 00.30´da Dağbaca mevkiinde ruhsatsız kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan Volkan Kurtoğlu hayatını kaybederken, arkadaşı Tolga B. ise kaçarak göçükte kalmaktan kurtuldu.
3 yıllık evli olan Volkan Kurtoğlu´nun ağabeyi 52 yaşındaki Enver Kurtoğlu, Tolga B.´nin polisteki ifadesinde önce ocağın sahibi olduğunu, sonra ifadesini değiştirdiğini söyledi. Tolga B.´nin, kardeşinin vücudunun bir bölümü göçükte kaldığında kurtarmak için çaba göstermediğini, kaçtığını ileri süren Enver Kurtoğlu, "Kardeşim inşaatlarda çalışıyordu. Kışın iş olmadığı için kaçak ocakta çalışıyordu. Daha önce de ara ara gidip çalışıyordu. Göçük olunca Tolga kaçmış. Kaçmayıp da üzerindeki molozları alsaydı kardeşim ölmeyecekti. O ve ocak sahibi olduğu iddia edilen kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi.
Kardeşinin, ocak sahibinden 2 bin 250 lira alacağı olduğunu anlatan Enver Kurtoğlu, "2-3 aylık ev kirası varmış. Bakkala borcu varmış. Kazadan bir gün önce anneme ´Paramı alayım, daha oraya gitmeyeceğim´ demiş. Nasip olmadı. Maaşını tam vermiyormuş, aksatıyormuş. İçeride en az bir maaş bırakıyormuş. O da almak için devam etmek zorunda kaldı" diye konuştu.
Özel maden ocağında çalışan 39 yaşındaki Erkan Kurtoğlu ise, kardeşinin kazadan 2 saat önce eşini telefonla arayıp balığı kızartmasını istediğini, ancak evine gidemediğini söyledi. Erkan Kurtoğlu, "Ölüm haberini sabah aldık. Arkadaşı, kurtarmak için hiç müdahale etmemiş. Kardeşim ölüme terk edildi. Hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi