CHP Zonguldak Eski İl Başkanı Halil Furat, il başkanlığı yaptığı dönemle ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi

Seçim çalışmaları sırasında yapılan harcamalarda bir usulsüzlüğün söz konusu olmadığını belirten Furat tepkiliydi.

Furat, Asıl amacın kendisinin siyasi yaşamının önünü kesmek olduğunu belirtti.

İŞTE O AÇIKLAMADAN ÖNEMLİ SATIR BAŞLARI

“ Fedakarca çalışmamıza rağmen, benim yönetimimden istifa eden bazı arkadaşlarımın dillendirmesi üzerine bazı basın yayın organlarında benim seçim dönemimle ilgili hesaplarla ilgili bazı eleştiriler değerlendirmeler yapıldığını görüyorum.

Bilindiği gibi bir yerel seçim yaşadık.

O yerel seçimlerde, kampanyalar da ekonomik olarak da değerlendirilmesi gereken çalışmalardır. Dolayısıyla bir seçim dönemi yaşadık ve seçim döneminde o kampanyanın bir mali ayağı vardır, bir siyasi ayağı vardır, bir de propaganda ayağı vardır.

Biz bu 3 ayakla ilgili partililerimizi partimize davet ederek, seçim komiteleri kurduk.

Birinci ayağında mali bir komite kurduk, bir de propagandalarla ilgili komiteler kurduk ve partililerimizi görevlendirdik.

Yapılan güzel çalışmaların sonunda, ekonomik sıkıntılarla hazırladığımız programlar neticesinde bu zor şartlar altında karşımızdaki iktidar partisinin dev bütçeleriyle mücadele etmek zorunda kaldık. Bu yapılan çalışmalardan çok güzel neticeler aldık. Yapacak olduklarımızı vatandaşlara anlattık ve 30 Mart seçimlerinde başarı sağladık. Gerek Zonguldak’ta, gerekse ilçe ve beldelerde. Buraya kadar güzel çalışmalar yaptık.

Yönetim içerisinde bizimle beraber olan arkadaşlar açıklamalar yaparak hesapların muntazam şekilde alındığını dolayısıyla hesaplarla ilgili hiçbir soru işareti kafalarında kalmadığını söyleyen açıklamalar yaptılar.

Yine yönetim kurulu üyesi olan arkadaşlarımızın birilerine bilgi vermesi koşuluyla oluşacak kara propaganda, bir algı yönetimi üzerimizde oynanmaya çalışılıyor.

Bu algı yönetimi, ‘Halil Furat’ın Zonguldak’ta siyasi yaşamın önünü nasıl kesebiliriz’ şekline dönüştü. Burada kara bir senaryo ortaya konmuştur. Kara bir tablo ortaya konmuştur. Dolayısıyla bu yönetimin yıkılmasında, ne şekilde akçeli işler döndüğü ile ilgili bir takım senaryolar ortaya konmuştur. Bunların muhatabının hiçbir tanesi çıkıp ‘biz bunu yapmadık’ dememiştir. Bu güne kadar bu konularla ilgili hiçbir zaman açıklamalarda bulunmamışlardır.

Ben bunları, ayın 25’inden sonra seçim süreci başlamasından sonra daha da açık ve net bir şekilde ortaya koyacağım. Kurulan komite, bu ekonomik ayağı dediğimiz sayman arkadaşımız bir bütçe ortaya koymuş yönetim.

Bu yönetim kimdir, Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyeleri bu bütçe belediye seçimleri dolayısıyla harcanacak parala için bir havuzdur.

Bu havuz Cumhuriyet Halk partisi il yönetimiyle, Cumhuriyet Halk Partisi saymanlığı ile hiçbir alakası yoktur.

Arkadaşlar kendi masraflarını, bastıracakları broşürleri, seçim dolayısıyla yapacakları harcamaları kullanmak adına havuz oluşturmuşlardır. Bu havuzun da geliri ve gideri kalem kalem bellidir.

Bun basın organlarında ifade eden arkadaşın art niyetli olduğu, daha önce de bu tür karalamaları başka siyasilere de yaptığını biliyoruz.

Ama bunun Zonguldak halkı ve Cumhuriyet Halk Partililer tarafından bilinmesini istiyorum.

Bu bir kara kampanyadır, bu bir algı yönetimidir. Bizim üzerimizden Zonguldak’ta bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Ben bunu kesinlikle kabul etmiyorum.

Burada söylenen ön seçimin iptali ile ilgili vurgulanmak istenen Belediye Meclis üyelerinden sanki onları listeye koymak karşılığında bir talep edilmiştir gibi görüntü verilmeye çalışılıyor bunu kesinlikle kabul etmiyorum.

Bununla ilgili bir tane belge-bilgi getirirlerse siyasetin S’sini bile ağzıma almayacağım. Bir daha siyasetten kesinlikle söz etmeyeceğim. Ama bu belgeler, bilgiler elinde olmadan bir algı yönetimi yaratmaya çalışmak ve beni karalamak ben şunu söylemek istiyorum, elinde belge ve bilgileri ortaya koymadan bu yalan haberlerle beni yıpratmaya çalışanlara ben müfteri diyorum. Bunlar elinde belgeleri varsa çıkartsınlar ortaya koysunlar, eğer ortaya çıkartmazlarsa ben bunları mahkeme önünde ve Zonguldak halkı önünde hesap soracağım”

Editör: Pusula Gazetesi