Ak Parti İl Başkanlığı için devam eden tek liste arayışlarına Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen´den de destek geldi. İki Milletvekili bu konuda geç bile kalındığını belirterek parti içi tartışmaların dışa yansımasından partinin zarar göreceğini, tarafların da hatalarından dersler çıkarmaları gerektiğinin altını çizdiler.

Fazlı Erdoğan: &[#]8216;Hamdi Bey´e büyük sorumluluk düşüyor&[#]8217;


Ak Parti İl Başkanlığı sürecine ilişkin Pusula´nın sorularını değerlendiren Milletvekili Fazlı Erdoğan, taraflarla Genel Merkez´de bir araya geldikten sonra daha net konuşabileceğini belirterek tek liste çabasının birlikten yana tavrın bir göstergesi olacağını belirtti.
Erdoğan; "Bizler özellikle arkadaşlarımızın özverileri doğrultusunda bir şekil almasını arzu ederiz. Taraflar bir liste altında bir araya gelme çabası gösteriyorsa doğru olanı yapıyorlardır. Genel Merkez&[#]8217;in uygun gördüğü bir tarihte bir araya gelip konuşuruz.
Bu süreç içinde bir araya geldikten sonra daha net bir şey söylemek mümkün olur. Bu partiye kurulduğu günden beri hizmet edenlerin bu sürece katkıları olmalıdır. Önceden beri partimize emeği geçenlerin birlik beraberlik ve kalitenin yükselmesi adına ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarına inanıyorum. Tabii ki burada Hamdi Bey&[#]8217;in çok büyük sorumluluğu ve çabaları var. Bu parti hepimizin. Bu süreci tamamlayıp önümüze bakmak istiyoruz" dedi.

Polat Türkmen:&[#]8216;Partiyi kabak gibi ortadan ikiye ayırmaya gerek yok&[#]8217;


Milletvekili Polat Türkmen ise gelinen sürecin kendilerini çok üzdüğünü belirterek, iki kanadın da ders çıkarmış olması gerektiğini söyledi. Türkmen, "Valla ben tek liste ile kongreye gidilmesinden mutlu olurum. Başından bunlara aynı şeyi söyledim. Bir araya gelmelerini önerdim. Bir daha perişan olmaya gerek yok. ´Partiyi kabak gibi ortadan ayırmayalım´diye defalarca söyledim. Bu saatte bu noktaya gelmeleri bizi üzdü. Bu gelişmeler hem bizleri, hem partiyi üzdükten sonra oldu. Biz, şu olsun, bu olmasın demedik. Tek liste halinde gelmelerini istedik. Allah razı olsun. Sonunda geçte olsa bu dediğimize geldiler. ´Tek listeyle gidin ama gelmişi, geçmişi bir araya getiren´ demiştik. Şimdi en azından ders aldıklarını zannediyorum. Bu durumda uzlaşı sağlandıktan sonra Genel Merkez kongreyi erkene çekebilir. Henüz görüşemedik. Benden bir hafta istediler. Dert sadece bizim midir kardeşim? Biz kendimiz bir araya geliriz. Biz hepsine varız. Yeter ki Zonguldak&[#]8217;ta dedikodu olmasın. Hepimiz mutlu oluruz. Bunlar aklı başında adamlar. Siyasi yarış içinde bazen maksadı aşan şeyler söylenmiş olabilir. Bunlar düzeltilir" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi