Kongre sürecini kavgasız, gürültüsüz, çatışma ortamı olmadan ve demokrasiyi özümsemiş haliyle devam ettirdiklerini dile getiren Başkan Uçar, önemli olanın teşkilat bütünlüğü olduğunu vurguladı.

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Pusula’ya yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“ÖNEMLİ OLAN TEŞKİLAT BÜTÜNLÜĞÜDÜR”

“Kongrelerimizi yapıyoruz, hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Pazar günü Ereğli ilçemizin, Cumartesi günü de Gökçebey ilçemizin kongresini yaptık. Daha öncesinde Alaplı ilçemizden başlamıştık, hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bu hafta sonunda da inşallah hem Çaycuma, hem de kozlu ilçelerimizin kongrelerini yapacağız. Kozlu ilçemizde birinci olağan kongremizi, Çaycuma ilçemizde ise 5’inci olağan kongremizi yapmak üzereyiz. Hem Kozlu’da, hem de Çaycuma’da oradaki mevcut arkadaşlarımızla birlikte, bu kongrelerimizi Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda devam ediyoruz. İlçelerimizde bu güne kadar yapmış olduğumuz kongrelerde sadece Ereğli’de tek liste ile gittik. Diğer ilçelerimizde demokratik bir şekilde diğer arkadaşlarımız da liste attılar. Sürecimizi kavgasız, gürültüsüz, çatışma ortamı olmadan ve demokrasiyi özümsemiş haliyle devam ettiriyoruz. İnşallah bu hafta sonunda yapılacak olan kongrelerimizde de birlik beraberlik içerisinde, daha güçlü bir teşkilat oluşumu için herkesin bu sürece katkı vermesini bekliyoruz. Ardından üç ilçemiz kalıyor. Bitirdikten sonra İnşallah il teşkilatımızın da kongresini Sayın Başbakanımızın katılımıyla da yapmış olacağız. Şimdiye kadar dört tane beldemizin, üç tane de ilçemizin kongrelerini yaptık. Orada da bütün teşkilat mensuplarımıza bunu ilettik. AK Parti hiyerarşik yapısı içerisinde, disiplin yapısı içerisinde ve AK Parti teşkilat anlayışı içerisinde bu kongrelerin takip edilmesi ve izlenmesi gerektiğini dile getiriyoruz. Burada devam eden mevcut ilçe başkanı arkadaşlarımız var. Bu göreve yeni talip olan, bu bayrak yarışında ben de varım diyen arkadaşlarımız var. Kimsenin demokratik hakkına müdahale edilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Önemli olan teşkilat bütünlüğü, teşkilat ahengi çok önemlidir. Herkesin buna dikkat etmesi ve kongrelerimizde kesinlikle kavganın, gürültülerin, çatışmaların olmaması konusunda tavsiyelerimiz var. Zaten şimdiye kadar bunları başardık ve inşallah bundan sonrada teşkilatlarımız büyük bir olgunluk içerisinde bu süreci tamamlayacaktır.”

AK Parti Kozlu İlçe Kongresi 29 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 11.00´da Elizya Düğün Salonu´nda, Çaycuma İlçe Kongresi ise, 30 Kasım 2014 Pazar günü yapılacak.

Öte yandan Kozlu’da Tahsin Karaarslan, Çaycuma’da ise Adil Düzlü, Genel Merkezin tek adaylı kongrelere gitme kararına rağmen aday olduklarını açıklamıştı.

Ak Parti Kozlu İlçe Kongresi 29 Kasım Cumartesi günü saat 11.00´da Elizya Düğün Salonu´nda yapılacak.
Ak Parti Çaycuma İlçe Kongresi 30 Kasım Pazar günü yapılacak.
Editör: Pusula Gazetesi