Milletvekili Genç, Kamu İhale Kanunu ile Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu´nda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Tasarısı üzerinde yapılan görüşmeler sırasında Başkanlık Divanı´nda iki AK Partili katip üyenin bulunmasına itiraz etti. İtiraz üzerine Gülpınar, muhalefet partili katip üyelerden bir tanesinin rahatsız, bir tanesinin ise yurt dışında olduğunu belirtti.


Meclis Başkanvekili´nin taraflı davrandığını ileri süren Genç, Gülpınar´ın tutumu hakkında söz istedi. Genç, konuşması sırasında AK Parti milletvekillerinin kendisini Genel Kurul´da konuşturmamak için her şeyi yaptıklarını öne sürdü.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, Genç´in her konuşmasında Başbakan´a ve Cumhurbaşkanı´na hakaret ettiğini belirterek, Meclis´in saygınlığına yakışmayan konuşmalar yaptığını ifade etti. Elitaş, bu konuşmaları nedeniyle Genç´e Meclis İçtüzüğünün gerektirdiği şekilde davranılmasını istedi.
Konuşmasının ardından yerine oturduktan sonra da Meclis Başkanlık Divanı´na yönelik sataşmalarını sürdüren Genç´e tepki gösteren Gülpınar, "Hakaret edemezsin kimseye. Hakaretlerini sana iade ederler. Tutanaklara baktırdım. 421 kere bu kürsüde konuşmuşsun. Bugünkülerle birlikte 425 oldu. Daha niye şikayet ediyorsun. Kimi kime şikayet ediyorsun" diye konuştu.
Kamer Genç´in bu sözlerinden sonra gülümsemesi üzerine Gülpınar, "Niye sırıtıyorsun, sırıtacak bir şey var mı? Terbiyesini bozdun bu Meclis´in. Milletten utanıyorum senin yüzünden. Milletin yüzüne bakamıyorum. 20 senedir buradayım, senden başka kimseyle kavga etmedim" şeklinde konuştu.
Tartışmaların ardından tasarının görüşmelerine devam edildi.
Editör: Pusula Gazetesi