Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı Olağanüstü Kongresi, dün Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer GMİS Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongrede; eski İl Başkanı Halil Furat, 22’nci Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, CHP eski İl Sekreteri Nureddin Yolcu ve eski Belediye Meclisi Üyesi Adil Bahadır aday oldu.
Kongreye; CHP Sivas Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 22’nci CHP Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç, protokol üyeleri ve partililer katıldı. Kongreye, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın katılmamasına partiler tarafından tepki gösterildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanı CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, açılış konuşması yaptı. Özdemir, kongrenin Türkiye ve Zonguldak için önemli olduğunu ifade eti. Özdemir, “Zonguldak; hem CHP açısından, hem ülkemiz açısından gerçekten önemli bir ilimiz. Bu kongremizin başarılı olacağına inanıyorum. Kongremizin Zonguldak ve Türkiye’ye başarı katacağına inanıyorum. Zonguldak olarak bu kongreye, Türkiye olarak bu kongreye ihtiyacımız var” dedi.

ÖZDEMİR: “HALEN TOPRAK ALTINDAKİ İŞÇİLERİMİZE ULAŞILAMAMIŞ OLMASI AYIP"
Karaman’ın Ermenek ilçesinde bir aydır maden işçilerinin toprak altından çıkarılamadığını ifade ederek, hükümeti eleştiren Özdemir, Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa birincisi olduğunu hatırlattı.
Madenciliğin Zonguldak’ta başladığını ifade eden Özdemir, Zonguldak´ın hem CHP açısından hem ülkemiz açısından gerçekten önemli bir il olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Madenciliğin ilk başlangıç yeri ocağı Zonguldak’tır. Gerçekten anlamlı bir salonda GMİS salonunda CHP kongresini yapmanın ayrı bir önemi ve ehemmiyeti olduğuna inanıyorum. Bu günlerde Türkiye’nin gündemi maden kazalarıyla dolu… 5 binin üzerinde Zonguldak’ta maden şehidimiz var. Tüm maden şehitlerini saygı ve minnetle anıyorum."
Soma’da, 301 maden şehidinin yası devam ederken, gözyaşı kurumamışken Ermenek’te de maden faciası yaşandığını anlatan Özdemir, şunları söyledi:

"Bu gün 16 madencimizin toprak altında bulunuyor olması, bu ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır. İş cinayetleri bu ülkede çalışanların kaderi olmamalıdır. Bir kere daha bu ülkeyi yönetenlerin bir kere daha düşünmesi lazım… Türkiye, iş kazalarında Avrupa’da neredeyse birinci sıraya geliyor. İş cinayetlerinde neden Türkiye birinci sırada? Aradan bir ay geçmiş olmasına rağmen halen daha o toprak altındaki işçilerimize ulaşılamamış olması bu ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır.”
“İNSANLAR MEZHEP KAVGALARIYLA BİRBİRLERİNİ BOĞAZLIYOR”
Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere insanların mezhep kavgaları yaşadığını ifade eden TBMM İdare Amiri Ecder Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu kongremizin başarılı olacağına inanıyorum. Kongremizin Zonguldak ve Türkiye’ye başarı katacağına inanıyorum. Zonguldak olarak, Türkiye olarak bu kongreye ihtiyacımız var. Çok uzun söze gerek yok, Ortadoğu ülkeleri kan gölüne dönmüş ve insanlar mezhep kavgalarıyla birbirlerini gırtlaklıyor. Bizim ülkemizde bu topraklarda biz birlikte ve bir arada yaşayabiliyorsak, bunu cumhuriyete, cumhuriyeti kuranlara ve başta Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Televizyonlardan izliyoruz. İnsanların boğazını kesenler de ‘Allahu Ekber’ diyor, boğazı kesilenler de ‘Allahu Ekber’ diyor. Böyle bağnazlık olmaz. Her türlü engellemelere rağmen demokratik, laik cumhuriyeti yaşatmaya çalışıyorsak, bu cumhuriyeti bize verenlere borçluyuz.”

ZAMAN: “CHP, HALEN DİMDİK AYAKTA VE ENDER BİR PARTİDİR”

Kongrenin açılış konuşmasını CHP İl yönetiminin düşürülmesinin ardından CHP Zonguldak İl Başkanı olarak atanan Fikret Zaman yaptı. Zaman, “Soma, İstanbul, Ermenek’te ve saymakla bitmeyecek iş cinayetlerinde ölenlere rahmet ve ailelerine baş sağlığı diliyorum. 2014 yılının kara bir yıl olduğunu üzülerek bildirmek istiyorum. Zonguldak’ta şu an yaşadığımız olağanüstü ayrıcalıklı bir kongredir. 2015 genel seçimlerinin Türkiye genelinde de dönüm noktası olacağını umut ediyorum. CHP’nin halen dimdik ayakta ve ender bir partidir. CHP’ye oy verenler, gönül verenler pür dikkat partisini izliyor. İktidar 2015 yılında bizleri bekliyor. İl yönetiminde oluşan istifalar sonucunda genel başkanımız benim ve arkadaşlarımızı görevlendirdi. İl yönetimi için dört grup daha ortaya çıktı. Hepsi partimizin değerli insanlarıdır, seçilecek olan arkadaşlar bizleri 2015 seçimlerine götürecek olan insanlardır” dedi.
FURAT: “DELEGELERİN KAPILARINI AŞINDIRAN ARKADAŞLARIMIZIN HİÇBİRİ ÇALIŞMALARA KATKI VERMEDİ”

CHP Zonguldak İl Başkan Adayı Halil Furat, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Olağanüstü bu kongremize şeref verdiniz, onur verdiniz. 28 ay 10 gün İl Yönetim Kurulu olarak görev yaptık. Çok başarılı olduğumuz Türkiye’nin birçok yerine gidip toplantılara katıldığımızda bizlerin yüzüne söylendi. 12 belediye alarak Türkiye’de en başarılı illerin arasına girdik. Ama maalesef yönetim kurulumuz olağanüstü biçimde görevden düşürüldü. Bu kongreyi yapmak zorunda kaldık. Bize geçmişte güven duyan, destek veren-vermeyen tüm partililerime çok teşekkür ediyorum. Bu durumu yaşattığımız için onlardan özür diliyorum. Bu kongrenin bana göre olağan bir kongre olması gerekiyordu. Bu kongreyi bazı arkadaşlarımız kayyuma getiren bir kongre haline getirdi. Bir yerel seçim geçirdik, bir cumhurbaşkanlığı seçimi geçirdik. Bu kolay değil. Bir yerel seçimden çıkmak, o yerel seçimin meşakkatini çekmek kolay değil. Yüzlerce arkadaşımız bir yerlere aday oluyor. Onları memnun etmek, diledikleri sıraya koymak, özgür biçimde seçebilmek mümkün değil. Bir takım gerçekler var. En adil listeleri yapmaya çalıştık. Bu süre sonunda kırılanlar oldu. Ama her dönemde her süreçte bunlar yaşanıyor. Bu zor sürecin sonunda, siyaset uzun soluklu bir maratondur. Buna ayak uyduranlar var uyduramayanlar var. Bu yönetimin düşmesine sebep olan da bu arkadaşların bu uzun soluklu siyasete ayak uyduramamasıdır. Biz güzel işler yaptığımıza, başarılar kazandığımıza inanıyoruz. Herkes bu konuda bu başarının altına imza atmıştır. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu güne gelirken yaşananları hiç de söylememek doğru değil. 28 ay 10 gün süreyle yaptığımız çalışmalarda bu gün sizin kapılarınızı aşındıran arkadaşlarımızın hiçbir tanesi gelip de bu çalışmalara katkı vermediler. Verenler içlerinden birkaç tanesidir. Bu yönetimi düşüren arkadaşın, yönetimi düşürmesinden sonra kendine ikbal düşünen ve oy isteyen arkadaşımızı zihninizde canlandırın, bir kere beldenize, ilçenize, köyünüze geldi mi? Bu gün kapınızı aşındırarak, sizden oy istiyorlar. CHP’liler kadirşinas insanlardır. Burada bir emek var. Biz emek verdik. Kadınlarımızla, gençlerimizle emek verdik. Bu emekte payı olmayanlar, ‘Harmanda izi olmayanın, yemeye yüzü olmaz’ derler. Biz seçimlerde kapı kapı gezerken bu yönetimi düşüren arkadaşlarımız müzik evlerinde müzik dersi alıyorlardı. Biz ‘Hadi gidelim çalışalım’ dediğimizde ‘İş yapıyoruz’ diyorlardı. Biz 46,8 oy aldıysak, bu çalışmalarla oldu. Sosyal paylaşım sitelerinde bizi eleştiriyorlar. ‘100 kelimede kendini anlatamaz’ diyor. Ben edebiyat bilmem, Ben sokaktan geldim, CHP’nin okulunda yetiştim. CHP’nin nasıl iktidar olacağını biliyorum. Bu süreçte bana destek veren Ali İhsan Köktürk ve Mehmet Haberal Hocama teşekkür ediyorum. ‘Önümüzde genel seçimler var, gelin hep beraber iktidarı kucaklayalım’ dedik, ancak bazı arkadaşlarımız yönetimi düşürdü. Bu işi bu duruma getirmek CHP’lilere yakışmaz. CHP’yi sevenlere yakışmaz.”
Yönetim kurulu toplantılarının basına yayıldığını söyleyen Halil Furat, “Bizim arkadaşlarımızın bir hatası daha var. Olan biteni basınla paylaşmak, biz basını seviyoruz, ama parti mahremiyetini her yönetim kurulu toplantısında yaşananları el altından çarşaf çarşaf basına sundular. Bu süreci yaşamamız gerekiyormuş. Yaşadık. CHP’de siyaset yapanlar. Halil Furat’ı tanıyanlar beni iyi bilenler bilirler. Tek düşüncem CHP’yi Zonguldak’ta birinci parti yapmaktır. Bu süreci atlatarak partimizi birinci parti yapıp köylere, beldelere taşıyacağız. Siyaset, sert tartışmalara neden olabilir. İl Başkanı arkadaşlarımızın hepsine saygı duyuyorum. Birbirimize saygı ve sevgiyi eksik etmeyeceğiz. Hiç söylemediğimiz sözlerle bizi alt etmeye çalışıyorlar, belden aşağıya vurmaya çalışıyorlar. Ereğli’de bir olay yaşadık, 13-14 arkadaşımız işten çıkartıldı. Biz yerel seçimlerde ihanetleri yaşamasaydık, 4-5 bin fark atardık. Belediye başkanlığını kaybetmiş ağabeylerim, arkadaşlarım var. Kendi bölgelerinde yapılanları yerden yere vuruyorlar. Bu süreçte çok eleştiriler aldık. Partinin sanki Zonguldak’ta çok büyük bir başarısızlığa gittiği yönünde açıklamalar yapıldı” diye konuştu.
YOLCU: “SEVGİLİ MİLLETVEKİLİM; TARAF DEĞİL, HAKEM OLSAYDINIZ, BUGÜN BU ALKIŞLARI DUYMAYACAKTINIZ”
Furat’ın konuşmasının ardından diğer aday Nureddin Yolcu, konuşma yaptı. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ü eleştiren Yolcu, şöyle dedi:
“CHP’yi iktidar, Genel Başkanımızı başbakan yapmak üzere örgütlerimizde sizlerden yetki almaya geldim. Ya birilerine basamak olacaksınız, onları iktidar yapacaksınız ya da CHP’nin geleceğine yön vermek üzere vicdanlarınızın sesine yol vereceksiniz. CHP’nin geleceğine ışık tutacaksınız. Yeni bir başlangıç varsa, yeni bir umut vardır. CHP, bugün bu salonda yeni bir başlangıç yapıyor. Hedefimiz, Zonguldak’tan en az 3-4 milletvekili çıkartmaktır. 2015 yılında yapılacak olan seçimler CHP’nin ve Türkiye’nin en önemli seçimleri olacaktır. Ya CHP’den yana ya da diktatörlükten yana oy kullanacağız. Bu salonda bulunan herkes üzerine düşeni mutlak surette yapmak zorundadır. CHP İl Başkanlığı olarak ortak görevimiz hizmet makamıdır. CHP üyelerine hizmet makamıdır. Başkaca hiçbir beklentimiz yoktur. Hedefimiz önce Zonguldak’ta, sonra Türkiye’de iktidar olmaktır. Benim hedefim parti içerisinde önce birlik ve beraberliği yakalamaktır. Bir aile düşünün, üç çocuğu var, karı-koca, eğer bu aile tek yumruk olabilmişse, bu aileyi parçalayamazsınız. Biz önce Zonguldak İl Başkanlığı’nda sevgiyi ve saygıyı tesis etmek zorundayız. Gençlik kolları için söylemiştim. Maalesef bu içimizi acıtan bir şeydir. Zonguldak’ta 19 mahalle var, ben isterim ki en az her mahallede 20 gençlik kolları olsun. Bu yapılanmaları Zonguldak’ta yeniden kuracağız. Buna mahkumuz. Hedefe ulaşırken, ben hedefe ulaşamam, siz örgütünüze saygı duyarsanız, ancak hedefe ulaşırsınız. Bu gün mevcut iktidarın bana göre yaptığı iş kendi projesinde hızla ilerliyor. Bizse birbirimizi yiyoruz. CHP’nin hangi noktası olursa olsun, eğer iç huzursuzluğunuz varsa size gelip kimse oy vermez. Biz zannediyoruz ki, vatandaş, yurttaş bizi dışarıdan izlemiyor. Vatandaş her şeyi izliyor. Değerlendirmesini yapıyor ve sandığa gidiyor. Biz önce iktidar olmak için hedefimiz olması lazım gelir. Göreve geldiğimiz 17 Kasım sabahında partiyi profesyonelce idare etmenin yollarını arayacağız. Sayın Milletvekilim Ali İhsan Köktürk, sizler tarafından atılan SMS’ler bizleri üzdü. Sevgili Milletvekilim taraf değil hakem olsaydınız bu gün bu alkışları duymayacaktınız.”
AKIN: “2015’TE BİRİNCİ PARTİ OLMAK İSTİYORUZ”
CHP Zonguldak İl Başkan Adayı Harun Akın ise, 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerde CHP’yi birinci parti yapmak istediklerini ifade ederek, şöyle dedi:
“CHP, olağanüstü kongre yaşıyor. Salona girerken kendime bir temennide bulundum. ‘İnşallah’ dedim, ‘Konuşma sırasında bu kongrenin sebebini oluşturan ve iki değerli arkadaşın konuşmasından sonra konuşma yaparım’ dedim. Bu iki arkadaşımın konuşmaları bizim için çok önemliydi. Olağanüstü kongrenin yani CHP tarihinde geçici kurulla oluşan hepimizin kayyuma teslim eden kongrede iki arkadaşımı dinlemek istedim. Biz bu arkadaşlarımıza oy verdik. Ben oy verdiğim kongrede de delegeydim. Şimdi iki arkadaşımda aday, ikisini de dinliyorum. İkisinin birbiriyle kılıçları kuşanmış şekilde bu kongrede sizlere yaşadıkları süreci anlatmaları bana göre doğru değil. Burası CHP’nin kongresi, ama burada umut vereceğiz. Burada partililerin körelen, üzülen bütün duygularına hitap edeceğiz. Siz CHP’nin tüzüğündeki 3 ayda bir yapılması gereken danışma toplantısını 48 ayda bir yapmışlar. Bundan sonra böyle hata yapmasınlar. Burada kazansalar bile yapmasınlar. Bu kongrede 2015 seçimine bir kala bu tartışmanın içine çekmeye hakkınız var mıydı? Yok muydu? Burada ikiniz de birbirinize ben şöyle sen böyle yaptın diyor? Ben not almaya çalıştım. Aldığım notlar benim size söyleyeceğim güzel şeyleri engellememek için kaldırıp atıyorum. Senin yanında şu vardı, benim yanımda bu vardı. Bu kongrede konuştukları herhangi bir danışma toplantısında yapılan konuşmalardır. Bu arkadaşlarım gibi meseleye baksam biz de bu işin içinde kaybolup gideriz. Bazı arkadaşlarda Harun Akın sendromu oluşuyor biliyorum. Şehrini seversen, partinin gelişmesini istersen siyasetini 20 senede istersen 40 senede yaparsın, istersen her kongrede aday olursun. Arkadaşlarım travmadan çıkmak istiyorlar. Önseçim yaşadık beraber. Hiçbir problem yok, olması mümkün değil. Peki, bu yaşadıklarımız, bu kayyum, bu düşmeler bizimle de alakası yok. Bilmiyoruz, gazetelerden öğrendik. Yandan çarklı değil, kısık sesle değil, 2015’te hepimizin beklediği burada oturan birçok CHP’linin altını çizerek söylediğim önseçim yapacağız. Bunun altından başka türlü çıkamayız. Sen istediğin kadar uğraş, kimsen kim. Harun Akın gelme, Harun Akın girme. Böyle bir hakkın yok, böyle bir üslup yok. CHP’de tabanımla, partililerimle o karar bize aittir. Derdimiz Zonguldak’ta birinci parti olmaktır. Milletvekilliği yapmışım, 8 sene İl Başkanlığı yapmışım. Herkes bir rakam söylüyor, yüzünüz kızarır. 2015’te birinci parti olmak istiyoruz. O yüzden bu ilkesel kararlılıkla bu kongrede altını çizerek söylüyoruz ön seçim yapmak zorundayız.”
“KAVGAYI SEÇERSEM PANKARTI KAFAMA GEÇİRMEZ MİSİNİZ?”
“El ele, kol kola, omuz omuza” yazan pankart yaptırdığını söyleyen Akın, şöyle devam etti:
“Zonguldak, cumhuriyetin ilk ili. Yerin altında 200 yıl yetecek kömürün olduğu bir şehir. 2005 yılında milletvekiliydim. Ali İhsan Köktürk milletvekilim, bir danışmanına o görüşmeleri aldırtıp, Torba Yasa görüşmelerinde onları anlatsaydı, belki ‘CHP’den Zonguldak’ta ses çıktı’ diyebilirdik. Biz tabii ki, ‘Maden Kanunu’na hayır’ dedik. ‘Biz Zonguldak’ta 10 milyon ton kömür çıkartacağız, insanları işe alacağız’ dedik. Bize ‘şov yapıyorsun’ dediler. Ama bugün yaşadıklarımıza bakıyoruz. 2 hafta Soma TBMM’de görüşüldü. Eski milletvekili olmam kolay değil. Geliyorsak bu il başkanım seni niye rahatsız ediyor? İlçe başkanlarım benimle dolaşıyorlar, saygı görüyorlar. Zulüm görüyorlar. Niye korkuyorsun, niye çekiniyorsun? Merkez İlçe Başkanı yok Harun’cu, yok Mehmet’çi. Evet, siyasette taraf vardır. Benim önseçimde yüzüme kezzap atmadığın kaldı. El ele, kol kola olamazsak, kavgayı seçersem, ben o yaptırdığım pankartı kafama geçirmez misiniz? TTK ile ilgili ciddi endişelerim var. Zaten bugün TTK’ya rödevans sahalarını da versen, kolunu bacağını kopartmışlar. Zonguldak gerçekten gerçek, her geçen gün limanı olan bir büyük köy olma yolunda hızla ilerliyor. Aklımızı başımıza alalım. Bunu her zaman söylüyorum. Halil benim 40 yıllık arkadaşım. Beni askere gönderen 4 kişiden birisidir. Ama İl Başkanı olduktan sonra kendisini tanımakta zorluk çekiyorum. Siyaset tutuşunu şu yaşadığın süreçten ders alarak sürdür.”
BAHADIR: “. MİLLETVEKİLİNİN TARAF OLMASI KADAR KÖTÜ BİR ŞEY OLAMAZ”

Diğer aday Adil Bahadır da konuşmasını şunları söyledi:

“Diğer üç arkadaşımızın konuşmalarını dinledim. İl Başkanlığı ve yönetim seçimi nedeniyle buradayız. Bize yakışır halde bir şölen havasında kongremizi tamamlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Çok büyük sorunlarımız var. Ülkemizde ve ilimizde insanlarımız sorunlarla boğuşuyor. Her geçen gün bu sorunlar artıyor. Ülkemizin bu sorunlarla bir yere varması mümkün değildir. 12 yıllık AK Parti döneminde gelinen nokta hüsrandır. Demokrasinin olmazsa olması yargı, yürütmenin emrine itilmiş. Sağlık hizmetleri yazboz tahtasına çevrilmiş, sağlıkta ne yazık ki kargaşa yaşanmaktadır. Ülkede asayiş bozulmuş, huzur kalmamış. Sokak kavgaları, yakıp yıkmalar, cinayetler çok artmıştır. Son 3 ayda 60 civarında faili meçhul cinayet yaşanmış. Gasp suçları 3-4 katına çıkmış. Kadına şiddet tavan yapmış. Kadınlar sokak ortasında sudan sebeplerle katledilmiş. Uyuşturucu kullanımı ilkokul çağına inmiş. Ahlaksızlık almış başını yürümüş. Milletvekilim ben aday olduktan sonra beni hiç aramadı. Aday arkadaşlarım sırtına semeri alarak geldiler. Milletvekilinin taraf olması kadar kötü bir şey olamaz. Ali İhsan Köktürk benim milletvekilimdir. Mehmet Haberal benim milletvekilimdir. Gece-gündüz çalıştık, onların taraf olması kadar kötü bir şey olamaz.”

Başkan adaylarının Yönetim Kurulu listeleri şöyle:

Halil Furat’ın Yönetim Kurulu Listesi: Yaşar Güneş, Erdem Hacıoğlu, Münevver Kalfa, Hürmet Kartal, Temel Kıral, Süleyman Kurt, İdil Papila, Yüksel Parmak, Selda Pirecioğlu, Burak Emrah Yapıcı, Naciye Asilkazancı, Handan Atik, Ahmet Ateş, Sevgi Ayvacık, Hasan Bostancı, Olcay Can, Metin Çolak, Uğur Dikenli, Sinan Durdu, Özgür Erdoğan.

Nuredddin Yolcu’nun Yönetim Kurulu Listesi: Hakkı Güney, Rafet Kapukıran, Burak Karaarslan, Recep Karaman, Halit Kırmaz, Fatma Sema Koç, Faik Marankoz, Muazzez Özkan, Yılmaz Partlak, Oktay Albuz, Merve Arslan, İlyas Nuri Atagün, Şerafettin Avşar, İhsan Bodur, Ümmühan Cangöz, Mehmet Çebi, Sevim Çilek, Asiye Demir, Necati Demirci, Saime Ekşi.

Harun Akın’ın Yönetim Kurulu Listesi: Engin Güner, Öznur Kayık, İhsani Kenanoğlu

Osman Kıransoy, Hasan Ertuğrul Koltuk, Cengiz Koşar, Sevcan Özelli, Nazan Pulat, Lütfi Temiz, İsmail Yavan, Emine Yayalar, Mustafa Yeşilyurt, Harun Yücel, Songül Akın, Volkan Alkaç, Emine Aydoğdu, Harun Kutay Boz, Ahmet Cinel, İsmet Demirhan, Gülseren Duman.

Adil Bahadır’ın Yönetim Kurulu Listesi: Nil Girgin, Özkan Kaya, Bekir Kayaaltı, Hüseyin Koçan, Uğur Likoğlu, Hüsnü Meydan, Ufuktan Sarıoğlu, Nazire Usta, Ender Uz, Ebru Uzun, Miraç Yalçıner, Agah Yazıcıoğlu, Osman Yeniköy, Elmas Yılmaz, Ali Arslan, Aysel Bayrak, Aynur Bayram, Aziz Çamurcu, Mustafa Dağlıoğlu, Selahattin Ergül.

547 delegeden 487 delege oy kullandı. Oy sayımının ardından CHP’nin yeni İl Başkanı Harun Akın oldu. Akın 161 oy, Halil Furat 123 oy, Nureddin Yolcu 103 oy, Adil Bahadır ise, 95 oy aldı. 3 oy geçersiz sayılırken, 2 oy da boş çıktı.

Editör: Pusula Gazetesi