Zonguldak Kültür ve Turizm Müdürlüğünün Batı Karadeniz Kalkınma Ajansından (BAKKA) sağladığı destekle yürütülen Zonguldak Lezzet Atölyesi adlı projenin çalışmaları kapsamında Türkiyenin ünlü mutfak şefleri, yemek kitabı yazarları ve televizyon programcıları, Çaycumada faaliyet gösteren Zonguldakın tek doğal ve yöresel ürünlerinin satışını yapan Aynur Ablayı ziyaret etti.
Lezzet
ustalarına, işyeri sahibi Aynur Çakar ve eşi Şenol Çakar tarafından Çaycumanın
ünlü manda yoğurdunun yanında, peyniri, sucuğu ve kavurması ikram edildi.
Manda
yoğurdunu lezzet ve kıvam olarak çok beğenen ustalar, Çakar çifti ile ürünlerin
üretimi, saklanması ve pazarlanması hakkında görüş alışverişinde bulunarak,
endüstriyel üretim yaptıkları takdirde kendilerine yardımcı olacaklarını ifade
ettiler.
Ziyarette,
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü
Zekai Kasap ve Şube Müdürü Kürşat Coşgun da hazır bulundu.
Değerli
lezzet ustalarını işyerlerinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden
Aynur Çakar, projenin Zonguldakın yöresel ürünlerini, özellikle Çaycumanın
manda yoğurdunu tanıtmada etkili olacağını ifade ederek, programı
gerçekleştirenlere teşekkür etti.
Projenin
Zonguldakın yöresel ürünlerini ve yemeklerini, doğal ürünlerinin tanıtılması,
ürünlerin zenginleştirip farklı damak tatlarına hitap etmesi için
hazırlandığını söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Kürşat
Coşgun, Projemizin bir ayağı lezzet turuydu. Bu kapsamda Çaycuma, Devrek ve
Ereğlideki doğal ürünler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Bilgi alışverişi ve
ürünlerin pazarlanması konusunda görüş alışverişinde bulunuluyor. Bu turlar
projenin sadece bir bölümü. Önümüzdeki ay İzmirde gerçekleştirilecek fuara
katılarak ilimize has yöresel yiyeceklerin tanıtılmasını sağlayacağız diye
konuştu.