Açılış öncesi bir araya gelen davetliler bir süre sohbet etti. Ardından açılış töreninin konuşmaları gerçekleştirildi. Törende ilk olarak konuşan Zonguldak SMMMO Başkanı Zeki Dirlik yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dileyerek hizmet binası ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ardından konuşan İstanbul SMMMO Başkanı Yahya Arıkan, "Türkiye´nin dört bir yanında böyle güzel binalarla hizmetler veriyoruz. Bugün saygı duyulan meslek grubu haline geldik. Yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Vali Erdal Ata´da konuşmasında yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diledi. Ata, "Bu binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu binada çeşitli eğitim faaliyetleri yapılacak.


Burada verilecek eğitimler ve gelişmelerle vergi dairelerinde çalışanların isleri kolaylaşacak ve sorunların asgariye ineceğine inanıyorum. Bu mesleğin mensupları önemli bir kamu görevinde bulunuyorlar" şeklinde konuştu.


Ardından konuşma yapan TÜRMOB Genel Başkanı Masum Türker şöyle dedi:


"Sizlerle bugün burada mesleğimizin kurumlaşma aşamasında bugüne kadar dağınık yerlerde yapılan faaliyetlerin tek bir mekânda yapılmak üzere Zonguldak binamızın açılışına gelerek bir arada bulunuyoruz. Türkiye´de 1957 yılından bu yana yapılan muhasebe kongresine kesintisiz olarak katılan il Zonguldak olmuştur. Ereğli Demir Çelik tesislerinin bölgeye yaydığı anlayış ile bilgiyi paylaşmaya yönelik bir muhasebe sisteminin kurulması hep etkili olmuştur. Burada biz eğitim yapacağız, burada genç arkadaşlarımızın yarınlara hazırlanması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ama muhasebe mesleğinin bugün dünyada büyük işlevi var. O da ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmaktır. Özellikle odanın açıldığı bu gün Türkiye´de yeni teşvik sisteminin konuşulmaya başladığı aşamada muhasebe meslek mensuplarının ekonomik kalkınmaya verecekleri katkı inanılmaz derecede etkili ve bu etkinin yanı sıra bilgi ve sermaye paylaşımını sağlayacaktır.


Bugün parlamentoda bekleyen Türk Ticaret Kanunu yasalaştığı takdirde Türkiye´de ortaklık ruhu gelişecek ve bugüne kadar ulusal sermayenin gelişmemesinin nedenlerinden biri olan ortaklık anlayışının gelişmemesi de sona erecektir. Yasal olarak şirketleşme ya da ortaklık anlayışı geliştiği zaman vergi yasaları karşımıza çıkıyordu ve bu vergi nedeniyle insanlar zaman zaman kayıt dışına itiliyordu. Yeni teşvik paketinde vergi oranlarının düşürülmesinin ön görülmesi çok önemli bir başlangıçtır. Sanıyorum ki Türk Ticaret Kanunu yasalaştığında bu teşvik tedbirleri ile birlikte ortaklık hukuku gelişmeye başlayacaktır.


İşte bu noktada ortakların hesaplaşa birbirlerine karşı dürüst davranma anlayışı sağlam işeyen bir muhasebe ve denetim faaliyetine gereksinmeyi gündeme getirir. Bu gereksinmeyi giderecek olan meslek mensupları açılışını yaptığımız binadan eğitim alacak arkadaşlarımız olacaktır."

Konuşmaların ardından Masum Türker ve beraberindekiler hizmet binasının açılış törenini gerçekleştirdi. Türker ve beraberindekiler açılışın ardından binayı gezdi.
Editör: Pusula Gazetesi