Mehmet Çelikel Lisesi´nin 71. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi. Yıllar önce Çelikel Lisesi´nden mezun olanlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da yıldönümünde bir araya geldiler. Yeni nesil, Çelikel Lisesi´nin eskitemediği hocalarının ellerini öperken, 50 ve 30 yıl önce mezun olanlar da el öpmek için sıraya girdiler.



Mehmet Çelikel Lisesi´nin 71. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle valilik önünde tören düzenlendi. Çelenk koyma töreni öncesi Çelikel Lisesi´nin Bando ekbinin gösterileri izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Bando takımının gösterisi sonrası Can Polat Pamay ve Yüksel Aytaç tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı.


Törene Mehmet Çelikel Lisesi Müdürü Kamuran Kuşhan, Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sağlam Gürol, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Avukat Ali Osman Odabaş ve eşi Hikmet Odabaş, Çelikel mezunları ve veliler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Valilik Binası önündeki tören sona erdi.


30-50 yıl mezunlarına plaket


Mehmet Çelikel Lisesinin 71. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle plaket töreni düzenlendi. Tören Köksal Toptan Spor Salonu&[#]8217;nda yapıldı. Törene, Okul Müdürü Kamuran Kuşhan, Çelikel Lisesi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Yüksel Aytaç, Can Polat Pamay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Demirtaş, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Sarbay, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, eski mezunlar, davetliler ve öğrenciler katıldı.


Mehmet Çelikel Lisesi Okul Müdürü Kamuran Kuşhan, yetiştirdikleri öğrencileri Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş, laik, demokrat ve çalışkan kişiler olarak yetiştirmek olduğunu söyledi.


Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı Başkanı Sağlam Gürol da okullarının 71 yıldır tarihine yakışır eğitim verildiğini belirterek, "Her yıl düzenlediğimiz etkinliğimize katılım artıyor. Yıllar sonra okuldan mezun olanları buluşturmak herkese mutluluk veriyor" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Okuldan 30 ve 50 yıl önce mezun olanlara plaket verilirken, okul korosunun seslendirdiği müzikler ile katılanlar keyifli dakikalar geçirdi. Öğrenciler tarafından Latin Müziği eşliğinde yapılan dans gösterisi de ilgi ile izlendi.


Etli Pilav geleneği


Köksal Toptan Kapalı Spor Salonu&[#]8217;nda düzenlenen plaket töreninin ardından yıllardan bu yana devam eden etli pilav ve ayran geleneği bu yılda yoğun kalabalıkla gerçekleştirildi. Katılımın yoğun olması izdihama neden oldu.

Editör: Pusula Gazetesi