Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, TBMM´de görüşülen mayınlı arazilerin temizlenmesi tasarısı ile ilgili olarak, "İktidara geldiğimiz gün o tasarı meclis kapısında yırtılacaktır" dedi.


DSP Genel Başkanı Masum Türker, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Zonguldak Şubesi binasının açılışına katılmak üzere Zonguldak´a geldi.


Açılışın ardından DSP Zonguldak İl Başkanlığı´na yürüyerek gelen Türker, yolda gördüğü vatandaşlar ile sohbet etti. Türker, parti binası önünde karşılanarak partiye geçti.


Genel Başkan Masum Türker, TBMM gündemindeki mayınlı arazilerin temizlenmesi tasarısı ile ilgili olarak sert açıklamalarda bulundu.


26 ay sonra yapılacak olan seçimde iktidar olacaklarına inandıklarını ifade eden Türker, "26 ay sonra yapılacak seçimde hedefimiz parlamentoya girip iktidar olmak. Daha sonra hatta belki de ilk seçimde eğer kendimizi iyi anlatırsak tek başımıza iktidar olabiliriz.


Biz parlamentoda iktidar olduğumuz gün bugün kabul edilen kanun Meclis´in kapısında yırtılacaktır" dedi.


"DSP, devrimci bir partidir"


Hem küresel krizin etkisiyle hem de iktidarın son 6 yılda uyguladığı politikalar nedeniyle Türkiye´de ciddi ekonomik sıkıntı yaşandığını ifade eden DSP Genel Başkanı Masum Türker, DSP´nin devrimci bir parti olarak devrimciliğin iki temel ilkesine odaklanacağını söyledi.


Türker, "DSP´nin yeni yol haritasında solda birlik yoktur. Çünkü biz zaten soluz. Biz muhalefete değil iktidara talibiz. Bizim DSP devrimci bir parti olarak devrimciliğin iki temel ilkesine odaklanacaktır. Birincisi değişim ikincisi yenilenmedir. Partimiz artık 24 yaşındadır. Ergenlik çağını çoktan geride bırakmış, gençlik çağının sonunu yaşayıp yavaş, yavaş olgunluk çağına geçecektir. Bunu dikkate aldığımız zaman DSP´nin iktidar olma talebi genellikle kadrolarının ve partinin kendini baştan beri iktidara odaklamış olmasıdır. İktidara alışık bir partiyiz. Bu konuda deneyimliyiz. Bakanlarımız ve milletvekillerimiz bu konuda rehberlik edecek" dedi.


Rahşan Ecevit&[#]8217;in istifası


DSP´den istifa eden Rahşan Ecevit´in partinin kurucu genel başkanı olarak kalmaya devam edeceğini ifade eden Türker, Ecevit´in partiye geri döneceğine inandıklarını belirtti. Türker, "Rahşan Ecevit´in istifasının konuşulduğu gün Hüsamettin Cindoruk ile Mesut Yılmaz´ın sağda birlik için görüşme yaptığı günle aynı gündü.


Bizim için Rahşan Hanım Kurucu Genel Başkan olarak kalmaya devam edecektir. Ama DSP´yi hiç kimse Ecevit ismi üzerine ipotek koyup Ecevit´ten ayrı tutamayacaktır.


Çünkü rahmetli Bülent Ecevit vefat ettiği gün DSP´lidir ve ebediyete kadar DSP´deki o kaydı var olmaya devam edecektir. Aldatan bellidir, DSP´yi yalnız ve yalnız vesayet için yürütmek için Rahşan Hanım´ı kullananlar bizim yönetimimizde bunu yapamayacaklardır" dedi.


Başbakan&[#]8217;ın çıkışı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Ak Parti ismini ´AKP´ olarak ifade edenlere sert çıktığı sorusuna Masum Türker, "Anayasa Mahkemesi´ne yaptıkları kapatma davası itirazında kendi arkadaşları ´AKP´ yazıp AKP´nin yöneticileri de ´AKP´ diye imza atmışlardır.



Gitsin hesabını AKP´lilere sorsun. Reklâmını bize değil, AKP´lilere yapsın. Başbakan kendi arkadaşlarına kızıyor. Çünkü bir baba yalnızca çocuklarına fırça atabilir" diye cevaplandırdı.


DSP Genel Başkanı Masum Türker´in partililer ile bir araya geldiği toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Editör: Pusula Gazetesi