Türkiye´nin en önemli 5 yatırımından biri olacak Filyos Limanı´nın altyapı yapım işi ihalesinde en düşük teklifi 472 milyon 512 bin 96,38 lira ile Nas İnşaat, YSE İnşaat ve Detaş İnşaat´ın oluşturduğu konsorsiyum vermişti. İhale sonrası yapılan itirazlar, Kamu İhale Kurumu tarafından Kasım ayına kadar sonuçlandırılamazsa, 2014 yılı için ayrılan 140 milyon TL ödenek iade edilecek.

Pusula’nın, “Zonguldak, bu süreçte sessiz kalırsa, bu para; bakanı olan, dayısı olan illerdeki yatırımlara aktarılacak. Paranın Zonguldak’taki diğer yatırımlara aktarılması için Vali Ali Kaban ve milletvekillerinin devreye girmesi gerekiyor” şeklindeki çağrısını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, iyimser konuştu.

Başkan Uçar, ihalenin birkaç gün içinde sonuçlanmasını beklediklerini ifade ederek, “İhalede ikinci düşük teklifi veren firma, Kamu İhale Kurumu’na itiraz ediyor. Kamu İhale Kurumu, bu itirazı neticelendirmedi. İtiraz sonucunun önümüzdeki birkaç gün içinde neticelendirileceğini öğrendik. Başka bir problem yok. Sonrada ihalenin gidişatı belli olacak. 2014 yılı yatırım programı için ayrılan 140 milyon TL’lik ödenek bekliyor. Zonguldak’ta bekleyen diğer yatırımlar var. Tüneller var, duble yollar var. Yatırımların hepsi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı olduğu için bu ödeneğin o yatırımlara aktarılma ihtimali de var. Bununla ilgili milletvekillerimiz Ankara’da görüşmeler yapıyor. Kaynak aktarılması ile ilgili talepleri var. ‘Bakanlık yetkilileri buna ne der?’ bilmiyoruz.”

Editör: Pusula Gazetesi