DSP Genel Başkanlığı´na seçilen Masum Türker bugün Zonguldak´ta olacak. Türker´in bugün saat 15:30´da DSP İl Başkanlığı´nda olacağını belirten İl Başkanı Nurhan Başoğlu, kongre sürecini ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendirdi.
Başoğlu, Rahşan Ecevit´in istifasına üzüldüklerini belirterek; Masum Türker ile DSP´nin iktidara yürüyeceğini söyledi.
DSP İl Başkanı Başoğlu bir grup partili ile birlikte parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısına seçim sürecini değerlendirerek başladı. Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker´in bugün Zonguldak´ta olacağını belirten Başoğlu; " Bu birliktelik Zonguldak için çok önemli. Çünkü yarınki (bugün) ziyaretinde Zonguldak´ta çok önemli konulara değindirerek gerekli açıklamalarda bulunacaktır. DSP Zonguldak örgütü olarak 17 Mayıs 2009´da yapılan Olağanüstü DSP Kurultay´ında Zonguldak, Adapazarı, Düzce, Bolu, Bartın, Kastamonu, Karabük, Sinop illeri olarak Sayın Masum Türker´i destekleme kararı almıştık. Bu kararı almamızın amacı Sayın Türker´in DSP´yi büyüteceğine yeniden tüm seçmene umut olacağına ve iktidar deneyimi olan DSP´yi yeniden iktidara taşıyacağına inancımız tam olduğu içindi. 29 Mart yerel seçimlerde DSP daha önceki yerel seçimlere oranda 2002 genel ve yerel seçimlerinde partimiz Zonguldak genelinde 2.1 oy almıştı. 2009 yerel seçimlerde bu oyu yüzde 300´den fazla büyüttük. 8 bin 800 olan oyumuzu 29 bin yaptık. Zonguldak en fazla il genel meclis parti oyunda oyunu yükselten parti DSP olmuştur. Yerel seçimlere 1 tane belediye başkanımız yok iken şimdi 3 tane Belediye Başkanımız var. Bu üç değerli arkadaşımız ile Zonguldak halkına demokratik belediyecilik nasıl yapılır sunacağız" dedi.


Torbadan çıkıp başka partilere çalıştılar
DSP´de istifa eden Milletvekillerinin yerel seçim döneminde başka partilere çalıştıklarının görüldüğünü belirten Başoğlu´nun tepkisi sert oldu. Başoğlu; "Sayın eski Genel Başkanımız Zeki Sezer, bu oyun yeterli olmadığını başarısız olduğunu düşünerek batı demokrasilerini kendine örnek alarak istifa etmiştir. Sayın Masum Türker DSP´yi bu bayrak yarışında DSP´yi final noktasına taşıyacaktır. Buna örgüt olarak inancımız tamdır. Bu iktidar yürüyüşünde şimdiden nefesinin yetmeyeceğini anlayan bazı milletvekilleri aramızdan ayrıldılar. Kendileri seçildikleri günden beri demokratik sol örgütüne hiçbir faydaları olmamıştır. Bu nedenle Sayın Masum Türker ve ekibinin iktidar yürüyüşünde bu arkadaşların eksikliği hissedilmeyecektir. Torbadan çıkıp bedava milletvekili olup başka siyasi partililerin ve partilerin güdümüne girmek particilik değildir. Bu arkadaşların içinde daha önce CHP otobüslerinde boy gösterenlerde olmuştur. Sol kültür bu ise onlara söyleyecek bir şeyimiz yok. DSP bundan sonra çok daha ilkeli çalışkan azimli örgütleriyle yola devam edecektir" dedi.
Masum Türker´in
Bakanlığında 4 bin işçi aldık
Bülent Ecevit´in Başbakan ve Masum Türker´in Devlet Bakanı olduğu dönemde maden ocaklarına 4 bin işçi alındığını hatırlatan Başoğlu, Türker´in Zonguldak´a olan yakınlığını vurgulayarak; "Yeni Genel Başkanımız Olağanüstü Kurultay´la seçildi. Genel Başkanımız ayrıldığı için yerine bir Genel Başkanı daha seçtik. Parti meclisi seçimi olmadı. Sayın Masum Türker, Bülent Ecevit döneminde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. O dönemlerde çok önemli işlere imza attı. Onun zamanında biz maden ocaklarına 4 bin işçi aldık. DSP iktidarında Zonguldak´a alınan 4 bin işçide büyük emekleri ve katkıları vardır. Zonguldak ve çevresini sorunlarını çok iyi biliyor. DSP iktidarında Zonguldak sol politikalar uygulayacaktır. Zonguldak´ta sosyal adaleti sağlayacaktır. Zonguldak´ta işsizliğe çare bulacak ve Zonguldak´ın kaderini değiştirecek politikaları bir ekonomist olarak sağlayacaktır. Sayın Genel Başkanımıza hem bizim güvencemiz, hem de Türkiye´nin güvenci tamdır" dedi.
Türker´in Zonguldak´a yönelik politik ve ekonomik yaklaşımı hakkında bilgi veren Başoğlu; "Genel Başkanın Zonguldak´taki anlayışı. Zonguldaklının geçim kaynağı olan yeraltı kaynağımız kömürü önemsemesidir. TTK´nın genişletilmesi ve yeniden büyütülüp daha fazla istihdam yaratan bir kurum olmasını sağlayacaktır. Asla özelleştirme ve kapatma söz konusu olamaz. Tam tersi Zonguldak´ta kömür işletmelerini büyütmeye yönelik politikalar uygulayacaktır" dedi.

Rahşan Hanım´ın ayrılmasına üzüldük
Rahşan Ecevit´in istifası için üzüldüklerini belirten Başoğlu son gelişmeyi şöyle yorumladı; "Sayın Rahşan Ecevit Hanım DSP´nin kurucularındandır. Ayrılmasına üzüldük.
Ancak Kurultay Sayın Türker´e görev vermiştir. Türker ve bizim Sayın Rahşan Ecevit´e saygımız sonsuzdur. Ancak yönetim işimize kimseyi karıştırmayız. Değerli Hanımefendi bu konudaki tavrımızı anlayışla karşılamıştır. Partimizden ayrılan bazı milletvekilleri hiçbir zaman sorunlara çözüm aramamıştır. Bu arkadaşlar sol kültürden bahsediyorlar.
Sol kültür yerel yönetimlerde başka partilere çalışma hakkı vermez. Eğer iyi bir milletvekili iseniz seçildiğiniz partiye çalışırsınız. Bunların hiçbiri seçim meydanlarında olmamışlardır. Örgütler çalışmışlardır. Bu örgütlerin sırtından geçinen bu milletvekilleri kendilerini milletvekili görmüşlerdir. Bunlar torbalardan, adresle gönderilen milletvekilleridir ve o nedenle istifa etmişlerdir"

Sarıgül´ü eleştirdi
Yeni bir siyasi parti kurma çalışmasının içinde olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül´ün Zonguldak ziyaretinde örgütü yok saydığını belirten Başoğlu; "İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül başarılı bir belediye başkanlarımızdır. Kendisinin Zonguldak´a ziyareti belediye başkanı bir arkadaşımızın daveti üzerine olmuştur. Partimizle ilgisi yoktur. Ben bu şehrin DSP olarak siyasi amiriyim. İl Başkanıyım. Ankara´da nasıl Masum Türker Genel Başkan ise bende Zonguldak´ın Genel Başkanıyım. Bir şehri ziyaret ettiğinizde mensup olduğunuz partinin il başkanlığını ziyaret edersiniz. Beyefendinin siyaset anlayışı o kadardır. Belediye Başkanlığının başarıyla yapabilir ama siyasette daha öğreneceği çok kurallar var. Yavaş yavaş onları da öğrenir" diyerek tepkisini dile getirdi.
Editör: Pusula Gazetesi