Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Karadeniz Bölge Sorumlusu ve Sosyal Hizmetler Departmanı sosyoloğu Gülhan Erbil, LÖSEV İl Temsilcileri İsmail Acar ve Zeki Erkez ile bazı lösemili çocuklar, 8. Uluslar arası Lösemili Çocuklar Haftası kutlamaları kapsamında Vali Erdal Ata´yı makamında ziyaret etti. Erbil, lösemi hastalığı hakkında bilgi verdi. Lösemi hastalığının çok meşakkatli bir hastalık olduğunu anlatan Erbil, &[#]8220;Lösemi tedavi edilebilen ama son derece meşakketli bir hastalıktır. Hastalığın daha ziyade okul çağındaki insanlarda görülüyor. Bu hastalarımızın yanı sıra aileleri içinde moral ve motivasyona ihtiyaç duyuyor. Uzun ve yıpratıcı bir tedavi süreci oluyor. İnsanlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz&[#]8221; dedi. Vali Ata, yaptığı konuşmada, &[#]8220;LÖSEV, bu önemli görevleri yerine getiriyor. Bu hastalığa yakalanan çocuklara en iyi şekilde katkıda bulunuyor´´ diye konuştu.
Lösemili çocukların hastanede ve evde eğitim hizmetlerinden yararlandığını anlatan Erbil, çocukların dış enfeksiyonlardan korunmak için taktıkları maskelerde gülen yüzler olduğunu kaydetti. Vali Ata çocuklara çeşitli hediyeler verdi.
Daha sonra LÖSEV yöneticileri, lösemili çocuklar ve aileleriyle birlikte Valilik önündeki Atatürk Anıtı´na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunmaların ardından İstiklal Marşı okundu.
Çocuklar daha sonra Mili Eğitim Müdür Vekili Hasan Eryiğit&[#]8217;i ziyaret etti. Eryiğit&[#]8217;te, lösemi gibi benzer hastalıkların her insanın başına gelebildiğini söyleyerek çocuklardan hastalıkla mücadele etmelerini istedi. Kendisinin de 1991 yılında büyük bir hastalık geçirdiğini hatırlatan Eryiğit, &[#]8220;yıllar önce bende ayağa kalkamayacak kadar kötü bir rahatsızlığa yakalandım. Tedavi gördüm. Doktorların dedikleri çerçevesinde mücadele ettim. Yılmadım ve hastalığı yendim. Yılmadan güçlü bir şekilde hastalığa karşı mücadele edersek, maneviyatımızı, moralimizi de yüksek tutarsak, hastalık bize bir şey yapamaz. Moralinizi yüksek tutun. Hastalığı düşünmeden şen ve şakrak olun. Pes etmezseniz hastalığı yenersiniz&[#]8221; diyerek çocuklara nasihatler verdi.
Çocukların haftasını da kutlayan Eryiğit, çocuklara kitap hediye etti.
Lösemili çocuklar daha sonra Zonguldak İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;i de ziyaret etti.
Editör: Pusula Gazetesi