Aynı yolun Kepez hattında da altyapı çalışmalarının bitirildiği bildirildi. Söz konusu yolun önceki gün tek taraflı olarak trafiğe açılması hakkında yetkililerden bilgi alan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yolun diğer tarafının kısa sürede asfaltlanacağını söyledi.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek; trafiğe tek taraflı olarak açılan Gülüç Köprüsü&[#]8217;nden Köprülü Kavşak başlangıcına kadar olan yolun açılışını yol boyunca yürüyerek gerçekleştirdi. 3 şerit halinde trafiğe açılan yolun açılışına Milletvekili Candan&[#]8217;ın Danışmanı Savaş Aydın, Karayolları 15. Bölge Kontrol Mühendisi Mustafa Depe, Ankara İnşaat Firması Şantiye Şefi Cemil Üstün de katıldı. Açılış anında AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile telefonda görüşen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Candan&[#]8217;a asfaltlama çalışması ve yolun trafiğe açılması hakkında bilgiler verdi.

Başkan Uysal, yolun trafiğe açılması ile şehir trafiğinin rahatlayacağını belirterek Milletvekili Candan&[#]8217;ın yol ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini dile getirdi ve bu konuda da gösterdiği yoğun gayret ve ilgi nedeniyle kendisine teşekkür etti.

Uysal&[#]8217;a yol hakkında teknik bilgiler veren Şantiye Şefi; bugün yolun tek taraflı, yarın da çift taraflı olarak trafiğe açılacağını belirterek, yolun diğer kısmında bir kazı olduğunu, kazının bitimiyle birlikte hızlı bir şekilde asfaltlama çalışmasına başlanılacağını ifade etti.

Şantiye Şefi, trafik işaretlerinin yetersizliği hakkında vatandaştan şikayet aldıklarını belirten Başkan Uysal&[#]8217;a, &[#]8220;Biz karayollarının standartlarını uyguluyoruz. Standart dışı levha koyduğumuzda göz yorulmalarından dolayı kazaya sebebiyet verebiliriz. Bununla ilgili bir trafik aracımız günde 4-5 kez bölgeyi kontrol ediyor&[#]8221; diyerek; Kepez hattındaki tek taraflı kazıyı da bitirdiklerini ifade etti.

Yolun trafiğe açılmasıyla birlikte vatandaşlar, Başkan Uysal&[#]8217;a ve ekibine korna çalarak ve el sallayarak teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi