Kastamonuspor ile Yalovaspor arasında oynanacak 2. Lig´e terfi maçını izlemek için Zonguldak´a gelen AK Parti Kastamonu Milletvekili ve eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, önce AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve partililerle kenti gezdi, ardından Zonguldak Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başesgioğlu, Kastamonuspor´un maçını izlemek için kente geldiğini belirtti. Turkcell Süper Lig´de çok çekişmeli bir sezon yaşandığını ifade
eden Başesgioğlu, "Turkcell Süper Lig, bu sezon çok çekişmeli geçiyor. Şampiyonluğu kovalayan birden fazla takım var. Bunların içerisinde Anadolu takımlarının olması lige ayrı bir renk verdi. Trabzonspor ve Sivasspor´un son haftalara kadar şampiyonluğu kovalamaları, lige ayrı bir kalite ve heyecan getirdi" diye konuştu.
Başesgioğlu, bir soru üzerine, sezon başında bir takımın şampiyonluğunun belirlenmesinin mümkün olmadığını belirterek, "Maçlar binlerce kişinin gözü önünde oynanıyor. Her şey, herkesin gözü önünde cereyan ediyor" dedi.
Daha önceki yıllarda şampiyonlukların tartışma konusu olduğunu ve 2 sezondur böyle tartışmaların yaşanmadığını dile getiren Başesgioğlu, "Geçmiş yıllarda şampiyonluklar tartışma konusu olurdu. Son 2 sezondur bu şekilde bir itiraza rastlamıyoruz. Rastlamamız da gerekiyor. Saha ve içi ve saha dışı yönetimi belli bir standarda ulaştı. Futbol Federasyonu daha hızlı, etkin bir şekilde davranıyor, hızlı bir yönetim sergiliyor. Bunu kulüplerin de desteklemesi lazımdır" diye konuştu.
Ligdeki düğümün hafta sonunda çözüleceğini belirten Başesgioğlu, "Bu hafta düğüm çözülecek. En büyük temennimiz, ligin sportmence sonuçlanmasıdır. Sahalarımızda sportmenliğe uygun olmayan davranışların sergilenmemesidir. Maalesef, zaman zaman şiddet, kötü tezahürat gibi olaylarla karşılaşıyoruz. Bunların olmaması gerekiyor. Avrupa´da bunun güzel örnekleri var. Futbol neticede bir oyun. Oyunu çirkinleştirmemek lazım. Biz bunu temenni ediyoruz" diye konuştu.
Başesgioğlu, şampiyonluğu hak eden takımı kutlamak kadar şampiyonluğun da şaibesiz, itirazsız ve kabul edilir olmasının önemli olduğunu ifade ederek, kimsenin ön yargılı davranmamasını istedi.
Başesgioğlu, Valilik ziyaretinin ardından Kastamonuspor ile Yalovaspor arasında oynanacak 2. Lig´e terfi maçını izlemek üzere Zonguldak Kemal Köksal Stadı´na geçti.

Editör: Pusula Gazetesi