Son dönemde gündeme getirdiğimiz, yalanlanmayan ve yalanlanamayan birçok haber nedeniyle Pusula’yı engellemek isteyen kişilerce, Pusula’yı hedef alan “itibarsızlaştırma” ve “algı operasyonu” sürüyor.

“Kentini değil, kendini düşünen” bazı siyasetçi, belediye başkanı, belediye yöneticisi, meclis üyesi, esnaf, STK yöneticileri, Pusula’yı kendi rant ve çıkar hesaplarına engel olarak görürken, illegal yollardan da Pusula’yı durdurmanın planlarını yapıyorlar.


Pusula’nın yönetici ve çalışanlarına yönelik alçakça saldırılar planlanıyor, bu yönde bütçe oluşturulduğu yönünde bilgiler geliyor.

Kamuoyunca bilinen malum bir-iki gazete ise, yaşananları köpürtmeye çalışarak, bu kumpanyanın taşeronluğunu yapıyor.


Peki, bunlar neden yaşanıyor?

Pusula’ya yönelik bu operasyonun temelinde birkaç konu var.

Birincisi; TTK Memurlar Derneği Lokali Müsteciri Sami Aydın’ın, devletin kurum ve yöneticilerine meydan okurcasına TTK ve Hazine arazisine yaptığı kaçak binayla ilgili yayınlarımız.


Sami Aydın’ın, “Bize değil, Pusula’ya ‘dur’ denilsin. Benimki yıkılacaksa, hepsi yıkılmalı” şeklindeki tehditkar ve tahrikkar çağrıları…


Sami Aydın, bu şekilde devletin yöneticilerinin gözünün içine baka baka kaçak bina ve işletmelerle rant sağlayan, haksız rekabete neden olanları Pusula’ya karşı kışkırtıyor.


İkincisi; yapılmış ve yapılmak istenen kaçak yapılar, büfeler ve diğer işgallerin uzun süredir Pusula tarafından yazılıp yorumlanması.

Üçüncüsü; CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat’ın Gazipaşa Caddesi’nde bulunan ailesine ait binayla ilgili yapmak istediği imar tadilatıyla ilgili yayınlarımız. Furat, yaptığı son basın açıklamasında Pusula’yı ve çalışanlarını hedef gösterdi.


Dördüncüsü; belediye başkanlığı seçiminde CHP’de yaşanan tartışmaların, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcılığı seçimi sürecinde yaşanan tartışmaların ve perde arkasında kalan gelişmelerin Pusula tarafından yazılıp yorumlanması. Bu algı operasyonu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk’e yönelik eleştirilerle de soslandırılmaya çalışılıyor.


Beşincisi; Zonguldak Kent Konseyi seçiminde yaşanan rezaletin kamuoyu ile paylaşılması. Kentini düşünenlerin değil, kendini düşünenlerin kimlik ve etiket kaygısıyla ortaya koydukları tablo.

Altıncısı; 2007 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden CHP eski İl Sekreteri Ufuk Ar’ın isminin parka verilmesi ve AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar’ın eleştirel yönde Pusula’da çıkan açıklamaları.

Kaldı ki, bu açıklamaların ardından baltayla AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’ın işyeri basılarak zarar verilmiş, sosyal medya da paylaşılan kılıçlı fotoğraflarla da Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ’a mesaj verilmek istenmiştir.


Bu algı operasyonunun son halkasını ise, gerek siyasi, gerek ekonomik, gerekse kirli çıkar ilişkileri nedeniyle bahse konu bu isimlerden nemalanmaya çalışanlar oluşturuyor.


Pusula, tüm demokratik ve hukuki müeyyideler içinde haber yaparak, kişi hak ve hürriyetine saygı, cevap hakkı konusunda hassasiyet göstermiştir. Kim olursa olsun bundan sonra da aynı hassasiyetin içinde olacağız. Ancak bilinmelidir ki, Pusula; hırsızların, tefecilerin kendisini aklama yeri olmadı, olmayacaktır.


Bugün Pusula’ya karşı yapılmak istenen algı operasyonunun içinde olanlara hatırlatmak isteriz ki;

Pusula; CHP ile ilgili haberlerin bilgilerini CHP’nin İl ve İlçe yöneticilerinden, Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmalarla ilgili bilgileri Meclis üyelerinden, belediyede yaşanan imar- rant ve kirli hesaplarla ilgili bilgileri belediye yöneticilerinden, belediye çalışanlarından, Sami Aydın’ın kaçak binasını kurtarmak isteyenlerle ilgili bilgileri yine Meclis üyelerinden, kamu kurum ve yöneticilerinden alıyor.


Bu nedenlerle, “kirli ittifak” içinde olanlar, Pusula’yı korkutarak, susturarak kendi emellerine ulaşabileceklerini sanıyorlarsa, fena halde yanılıyorlar.


Bunlar daha önce de başımıza geldi.

Onları çok iyi tanıyoruz.

Bu yazıyı saldırılardan korktuğumuz için değil, alçakça bir saldırıdan sonra alçakça bir iftiradan korktuğumuz için Zonguldak Valisi Ali Kaban, İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve kamuoyuyla paylaşıyoruz.

PUSULA

Editör: Pusula Gazetesi