Bu işin sorumluları:

1. Burhan İNAN TTK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu: Lokal binası Maden Mühendisleri Odasında kirada iken Sami Aydın 2 kez ek bina yapmış ve buna ses çıkarmamıştır. Maden Mühendisleri Odası Haziran 2013 de Sözleşmeyi fesh ettiğinde kiralamayı ihale usulü yapması gerekirken hülle yapılmasına izin vermiş Sami Aydın’da kalması için çaba sarf etmiştir. Son tartışma konusu olan bina yapılırken de göz yummuştur.

2. Tuğrul YILDIZ TTK Eski İnşaat Emlak Daire Başkanı: 10 yıllık sürede sözleşmelerde bir çivi bile çakılmasının yasak olmasına rağmen defalarca inşaat yapılmış Hazine arazisine taşma ve işgal olmuş Milli Emlak’ın yazıları uyarıları ihtarları hep sümen altı edilmiştir.

3. Mustafa KÜÇÜK TTK İnşaat Emlak Daire Başkanı: Son dönem kiralama ve emlaktaki değişikliği ve inşaatı görmemezlikten gelmiştir. Son Bakkallar Odasına usulsüz kiralama ve hülleye ortak olmuştur.

4. Yaseri SEZGİN TTK İnşaat Emlak Şube Müdürü: Son dönem kiralama ve emlaktaki değişikliği ve inşaatı görmemezlikten gelmiştir.

5. Alaattin ÜLPER İdari Ve Resmi İşler Daire Başkanı: Herkes tarafından sevilen ve güvenilen biridir. Son Bakallar odasına usulsüz kiralama ve hülleye ortak olmuş kendisine ve kişiliğine yakışmayacak bir tavır sergilemiştir.

6. Feridun NURHAK TTK Memurlar Derneği Başkanı: Son 12 yılda, Önce Maden Mühendisleri Odası Kiracı Memurlar Derneği Sözleşmeyle devralan ve onunda Müsteciri Sami AYDIN olarak rant devam etmiş ve bu işten en çok faydalanan ve Memurlar Derneğini bu işe alet eden kişidir. Geçtiğimiz hafta da çocuğuna burada güzel bir düğün yapmıştır(Bu düğün araştırılmalıdır)

7. Erdoğan KAYMAKÇI Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı: Başkanı olduğu Odayı 10 yıl bu işlerin içinde tutmuş ve bu ranta alet etmiştir. 2013 de kiralamadan vazgeçmiştir.

8. Şükür KÜÇÜKALİ Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı: Maden Mühendisleri odası kiralamadan vazgeçince SAMİ AYDIN’n burada kalması ve ihaleye çıkılmasını engellemek için Odasını bu iş için kullandırmış ve usulsüzlüğe ortak olmuştur.

9. Muharrem AKDEMİR Zonguldak Belediye Başkanı: Son inşaatın yapılmasına göz yummuştur. Belediye Başkanlığı da bu olayla başlamadan fiilen sona ermiştir.

10. İl Yönetimi/ Milli Emlak. Bu kadar problem ve yasadışılığa seyirci kalmışlardır.

Editör: Pusula Gazetesi