AK Parti´nin İl Danışma Kurulu Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde, “İçimizdeki hainler” tartışması, Ali Bektaş ile Milletvekili Özcan Ulupınar’ı karşı karşıya getirdi. Mithat Gülşen ile Adil Düzlü, Çaycuma İlçe Başkanı Vedat Emeksiz’in babasının oyunu bile alamadığını iddia etti.

Milletvekili Ulupınar’ın, “Madem her şeyi konuşacağız, AK Kavşak’tan başlayalım” sözü üzerine Bektaş, Ulupınar Ailesi’nin usulsüzlük yaptığı ileri sürülen kum-çakıl ocağını hatırlattı. Ulupınar’a, “CHP’lilerin ağzıyla konuşuyorsun” diyen Bektaş, salonu terk etti.

Zonguldak’ta seçimin küçük hesap yapan AK Partililer yüzünden kaybedildiğini belirten Bektaş, Köksal Toptan’a yapılan ziyareti hatırlatarak, “Muzaffer Kalaycıoğlu ile Yaşar Gök, İl Başkanını değiştirmek için Ankara´ya gidiyor. Bu iş sizin haddinize mi?" diye sordu.

Bektaş’ın, "Süleyman Caner, ‘Köksal Abi, İl Başkanı Hamdi Uçar´la berabersin diye senin TTK Genel Müdürlüğüne sıcak bakmıyor’ diyor. İl Başkanı ile birlikte olmak kadar doğal ne var? Erkek olan gelip burada konuşacak” sözleri toplantıya damga vurdu.

İl Danışma Kurulu Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde ihanet tartışmaları dikkat çekti. Seçim döneminde Seçim Karargah Merkezi (SKM) Başkanlığı yapan Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel’in, “İhanetleri konuşalım” sözüyle başlayan tartışma, AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş’ın, Milletvekili Köksal Toptan’ı hedef alan sözleriyle devam etti. Milletvekili Özcan Ulupınar ise, “Madem her şeyi konuşacağız. O zaman AK Kavşak’tan başlayalım” sözleriyle Bektaş’ı ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’ı hedef aldı. Fatih Sitesi Kavşağı’nda Mercimekler tarafından yaptırılan ve tartışma konusu olan yüksek binanın ötesinde Kozlu’da Milletvekili Ulupınar’ın kardeşine ait yüksek binaların da olduğunu belirten Ali Bektaş’ın, “CHP ağzıyla konuşuyorsun” diyerek salonu terk etmesiyle tansiyon çok yükseldi. AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, toparlayıcı konuşmasıyla dikkat çekti. Toplantıda en elit konuşmayı yapan ise, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal oldu.

İşte toplantının perde arkası…

GEBEŞ: “ÖYLE DEĞİL Mİ ALİ ABİ?”

Toplantının basına kapalı bölümünde söz alan Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, kamu kurumlarındaki atamaların sendikalar tarafından yapılmasını sert bir şekilde eleştirdi. Gebeş, "Bürokrat, atanıncaya kadar kapımızdan gitmiyor. Göreve başlayınca, sırt çeviriyor" dedi.

Başkan Gebeş´in ikinci hedefi ise, cemaatti. Gebeş, Ali Bektaş´a övgüler yağdırdığı konuşmasında, "Ali Bektaş, Kozlu Belediye Başkanı iken hepimize yardımcı oldu. Ali Bektaş, Türkçe Olimpiyatları’na ana sponsor oldu. Seçimde onlar seni destekledi mi Ali Abi?" deyince salonda alkış tufanı koptu.

KARAGÜZEL: “İÇİMİZDEKİ HAİNLERİ KONUŞALIM”

Zonguldak Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel, seçim döneminde SKM olarak yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, eksik kalan, eksik yapılanlar olduğunu, kazanılabilecek bir seçimin kaybedildiğini belirtti. Herkesin kendi özeleştirisini samimi olarak yapması gerektiğini belirten Karagüzel, isim vermeden, “İçimizdeki hainleri konuşalım” diyerek, tartışmanın fitilini ateşleyen isimlerden oldu. Karagüzel, bu çağrısını yaparken, Zonguldak Belediye Başkanlığı’nın kaybedilmesinin sorumlusu olarak gösterilen bazı isimlerin salonda bulunmaması, salonda bulunan bazı isimlerin ise rahatsızlığı dikkat çekti.

DÜZLÜ: “BİZİ ARAMA NEZAKETİ BİLE GÖSTEREMEDİ”

Çaycuma Belediye Başkanlığı’nı kaybeden Mithat Gülşen ile Saltukova eski Belediye Başkanı Adil Düzlü’nün hedefinde, AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Vedat Emeksiz vardı. Her iki isim de, Emeksiz’in siyaseten kendi önünü açmak için kendilerinin kaybetmesi için çalıştığını söyledi.

Düzlü, seçim sonrasında Çaycuma İlçe Başkanı Vedat Emeksiz´in kendilerini arama nezaketini bile göstermediğini söyleyerek, tepkisini dile getirdi.

GÜLŞEN: “İLÇE BAŞKANININ BABASI CHP’YE ÇALIŞTI”

Çaycuma´da seçim kaybeden Belediye Başkanı Mithat Gülşen de, konuşmasında, İlçe Başkanı Vedat Emeksiz´in babasının kendilerine oy vermediğini belirterek, kıl payı seçimi kazanan CHP Adayı Bülent Kantarcı’ya oy verdiğini ima etti.

Gülşen, "Seçim yapılalı 2,5 ay oldu. İlçe Başkanımız Vedat Emeksiz beni ilk kez dün aradı” dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın, Gülşen’in usulsüz harcamalar yaptığı ve şahsi telefonlarını belediyeden ödettiği yönündeki iddialarına da yanıt veren Gülşen, “Bülent Kantarcı açıklama yapıyor. Neymiş, telefon almışım, hanıma da verilmiş. Vedat Emeksiz, ertesi günü Bülent Kantarcı´yı ziyaret ediyor. Bülent Kantarcı, benim Gençlik Kolları Başkanımı çöpçü yaptı. Görüyor musunuz? Külük bile yavrularını toplar. Delillerim var. Vedat Emeksizin babası bile bize oy vermedi. Yurtlara 8 kişi aldılar. Çoğu CHP´li. Sanal alemlerde, twitlerde olmuyor bu iş" dedi.

AYDOĞAN: “CHP’DEN GELDİM, AMA BANA DİRENÇ GÖSTERİLDİ”

Seçim öncesi CHP´den AK Parti´ye geçen ve seçimi kazanan Ertan Aydoğan ise, Çaycuma Merkez´de seçimin kaybedilmesini eski İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı´nın hastanede işe koyduğu kişilerin seçimde CHP´ye çalışmasına bağladı.

Aydoğan, CHP´den AK Parti´ye daha önce geçeceğini, ancak parti içi çatışmalar nedeniyle bu geçişin geciktiğini, İl Özel İdaresi´nde bile kendisine karşı bir direnç gösterildiğini söyledi.

ERTAN ŞAHİN, BORÇLARA DİKKAT ÇEKTİ

Ali Bektaş’ın ardından Kozlu Belediye Başkanı olan Ertan Şahin ise, konuşmasında, çok açık ifadelerde bulunmamakla birlikte Ali Bektaş dönemine atıfta bulundu. Üstü kapalı cümleler kullanmaya özen gösteren Şahin, borçlardan dert yandı. Şahin’in bu sözleri sırasında gözler Ali Bektaş’taydı.

UYSAL’IN KONUŞMASI ALKIŞ ALDI

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ile Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın konuşmaları da dikkat çekiciydi. Özellikle Hüseyin Uysal, salondaki gerginliğin aksine toparlayıcı ve entelektüel yaklaşımıyla dikkat çekti.

Uysal’ın, Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, “Bize Allah yeter, millet yeter” sözleri alkış aldı. Uysal, salona, “Geçmişe değil, geleceğe bakalım” çağrısı yaparak, “Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yapılan bu toplantının amacı geleceği görmektir. Birbirimize tavsiyelerde bulunmaktır. Adayımız kim olursa olsun, cumhurbaşkanlığı seçimleri için el ele kilitlenmemiz lazım. Bizler bir takımız, büyük bir aileyiz, güçlü bir aileyiz. Birbirimize ilham vermemiz lazım. Birbirimizin açıklarını aramak yerine, birbirimize destek olmamız ve pozitif düşünmemiz lazım. Ben buna inanıyorum. Her nasıl Ereğli’deki seçimi bu inançla kazandıysak, ‘Bize Allah yeter, millet yeter’ dediysek, yaklaşan seçimlerde de başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu yolda İlçe Teşkilatıma, çalışma arkadaşlarıma ve Ereğli halkına güveniyorum” dedi.

BEKTAŞ: “ERKEK OLAN BURADA KONUŞACAK”

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, kürsüde kendine has üslubuyla herkesi, kıvırmadan açık açık konuşmaya davet etti.

Herkesin kapı ardında değil, salonda açık açık konuşması gerektiğini belirten Ali Bektaş, seçim döneminde yaşananları hatırlatarak, Zonguldak’ta seçimin AK Parti Milletvekili Köksal Toptan ve AK Partili görünüp de küçük hesaplar yüzünden partiye çalışmayanlar yüzünden kaybedildiğini söyledi. Konuşmasında, milletvekilleri arasındaki samimiyetsiz bir tablo bulunmasına dikkat çekerek, Köksal Toptan’a yapılan ziyareti hatırlatan Bektaş, "Muzaffer Kalaycıoğlu ile Yaşar Gök, İl Başkanını değiştirmek için Ankara´ya gidiyor. Bu iş sizin haddinize mi?" diye sordu.

Milletvekili Özcan Ulupınar dahil pek çok kişinin Toptan’ın arkasından konuştuğunu, yüzüne konuşmadığını belirten Bektaş, kendisiyle ilgili verdiği örnekte ise şöyle konuştu:

"Süleyman Caner, ‘Köksal Abi, İl Başkanı Hamdi Uçar´la berabersin diye senin TTK Genel Müdürlüğü’ne sıcak bakmıyor’ diyor. İl Başkanı ile birlikte olmak kadar doğal ne var? Erkek olan gelip burada konuşacak” dedi.

Bektaş, Çaycuma İlçe Başkanı Vedat Emeksiz’in Çaycuma´da Mithat Gülşen´in önünü kestiğini de söyledi.

ALİ BEKTAŞ SALONU TERK ETTİ

Baştan beri gergin olmasıyla dikkat çeken ve konuşmaların ardından daha çok gerilen AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, kürsüde Ali Bektaş ile birlikte Hamdi Uçar ve Metin Karaduman’ı hedef alması dikkat çekti. Ulupınar’ın, “Madem her şeyi konuşacağız. Konuşalım. AK Kavşağı da konuşalım” sözleriyle tansiyon daha fazla yükseldi.

Milletvekili Ulupınar’ın, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar’a ait Kozlu’daki Özsüt ile Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman’a ait Fatih Sitesi Kavşağı’ndaki binayı hatırlatması da dikkat çekti.

Ulupınar, Özsüt’le ilgili usulsüzlük olmadığını ancak Karaduman ile Mercimek Ailesi’ne ait binalar için aynısını söyleyemeyeceğini belirtti.

Ulupınar’ın sözü Kozlu Fatih Sitesi Kavşağı’na getirince ayağa kalkan Ali Bektaş da, Ulupınarların usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla gündeme gelen Devrek´teki kum-çakıl ocağını gündeme getirdi. Bektaş, "Bırak Allah aşkına" diyerek salonu terk etti. Ulupınar’ın “Ali Abi” diyerek çağırdığı Bektaş, arkasına bile bakmadan salonu terk etti. Bektaş’ın, Ulupınar’a yönelik, “CHP’lilerin ağzıyla konuşuyorsun” sözleri salonda buz gibi bir hava esmesine neden oldu.

Ulupınar, seçim kaybeden adaylara, “Sizin hiç mi hatanız yok?” diyerek kendisinin seçim sonrası kendisiyle ilgili beş tane yanlışı tespit ettiğini söyledi. Satır aralarında belirlenen adaylarla ilgili İl Başkanı Hamdi Uçar’ı işaret eden Ulupınar’ın, Köksal Toptan için yapılan sert eleştirilere tepkisiz kalması ise dikkat çekti.

Özcan Ulupınar, Pusula Gazetesi´nde ailesinin Devrek´teki kum-çakıl ocağıyla ilgili yayınlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Abisini meclis üyesi yaptık, bizi bir tek o yazıyor" dedi.

UÇAR: “ADAYLARI MİLLETVEKİLLERİYLE BİRLİKTE BELİRLEDİK”

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantının sonuç konuşması için yeniden kürsüye gelen İl Başkanı Hamdi Uçar, tartışmaların aksine sakin bir tonla yüzleşmenin ve konuşabilmenin önemine işaret etti. Uçar, adayların belirlenme süreciyle ilgili kendilerine getirilen eleştirilerden yola çıkarak, hiçbir adayı tek başına belirlemediğini, yapılan anketler sonunda üç milletvekilinin de olduğu toplantı ile karar verildiğini söyledi. Toparlayıcı bir konuşma yapan Uçar, bir takım spekülasyonlar yaratarak veya onlara inanarak AK Parti’ye zarar vermeye çalışanlar olduğuna dikkat çekti. Kendisinin görevden alınacağı yönündeki iddiaların gerçekleşmemesinden rahatsız olanların başka uğraşlara devam ettiğini belirten Uçar, “Böyle bir şey olsa da, olmasa da bizim yolumuz belli. Esas olan partimizdir. Kimse kendisini bu partinin değerlerinin üzerinde göstermeye çalışmamalı” uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yapılması gerekenleri konuşan Uçar, katılımcılara teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi