Okul Sporları Federasyonu tarafından Zonguldak’ta düzenlenen Yıldız Kız ve Erkek Hokey Türkiye Şampiyonası final müsabakalarıyla tamamlandı. Türkiye’de yıldızlarda ikinci kez organize edilen Şampiyonada, bayanlarda ve erkeklerde 16 ekip Şampiyonluk mücadelesi verdi. Cumartesi günü Fener Sahası’nın ev sahipliği yaptığı final maçlarında büyük çekişme yaşandı.

ÜÇÜNCÜLÜK DÖRDÜNCÜLÜK MAÇLARI OYNANDI

Finaller önce üçüncülük dördüncülük karşılaşmaları oynandı. Bayanlarda Gaziantep Namık Kemal Ortaokulu normal süresi berabere biten mücadelede Kırıkkale YİBO’yu penaltılarda 4-1 yenmeyi başardı. Erkeklerde ise üçüncülük-dördüncülük mücadelesinde Gaziantep Namık Kemal Ortaokulu, normal süresi beraberlikle biten mücadelede Antalya Leyla Sev. Ortaokulu’nu 4-1 skorla yendi.

BAYANLARDA ŞAMPİYONLUK GAZİANTEP’E GİTTİ

Bayanlar finalinde Gaziantep Zekeriya Konukoğlu Ortaokulu ile Zonguldak Karaelmas Ortaokulu karşılaştı. Zonguldak ekibi son saniye golüyle maçı penaltılara taşıdı. Mücadelenin normal süresi 1-1 tamamlandı. Penaltılarda Gaziantep temsilcisi 3-2 üstünlük sağlayarak bayanlarda Şampiyon oldu.

ERKEKLERDE MUĞLA ŞAMPİYON

Erkekler finalinde Muğla Muğla Yatağan Bozüyük Ayser-Kazım Eren Ortaokulu ile Kahramanmaraş Kanuni Ortaokulu karşılaştı. Karşılaşmanın normal süresi karşılıklı atılan gollerle 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Penaltılarda ise Muğla temsilcisi 2-1 üstünlük sağlayarak Şampiyonluğa uzandı.

ŞAMPİYONLARA KUPALARINI VERDİLER

Final maçlarının ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye gire ekiplere ödülleri verildi. Kulüplere ödüllerini Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Tesisiler Şube Müdürü Teyfik Gök ve İhale Şube Müdürü Ömer Yiğit, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Hokey Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Gürhan Aygün, Okul Sporları İl Temsilcisi Buket Caner, Hokey İl Temsilcisi Abdullah Demir takdim etti.

MİLLİ TAKIMIN ALT YAPILARI OLUŞTURULUYOR

Okul Sporları İl Temsilcisi Buket Caner, Şampiyonayla ilgili yaptığı açıklamada, “İlimizde düzenlenmiş olan Türkiye şampiyonası Hokey müsabakalarında geleceğin hokeycilerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Zonguldak Hokey İl Temsilcisi Abdullah Demir ise "Okul sporlarının yıldızlar bölümünü Zonguldak´ta yapılması bizim için ev sahipliği açısından hem tecrübe oldu hem de önümüzdeki alacağımız müsabakalar açısından bir amaç oldu. En azından tercih edilen bir il oldu. Bunun yanında Türkiye´de ikinci yapılan bu şampiyonada geleceğin sporcuları seçilmiş oluyor. Böylece de ilimizde olması, bir Karaelmas Ortaokulu´nun burada derece alması demek önümüzdeki günlerde bu alt yapıya önem vereceğiz. Okullardan da sporcu seçimine daha büyük kolaylık olacak. Bu sporun içerisinde birçok sporcuyu önümüzde göreceğiz. Aynı zamanda burada yapılan şampiyona ileride 5-10 yıl sonra bu çocuklar milli takımlarda yer alacakları gözlenmiş oluyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi