Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde bölgenin ekonomi temsilcilerini bir araya getirmek, bölgesel işbirliği ağını ve ortak hareket etme kültürünü geliştirmek hedefleriyle Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) önderliğinde kurulan BKİP&[#]8217;in Bartın&[#]8217;da yapılan 18&[#]8217;inci toplantısında ev sahibi Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır, yoğun katılımdan dolayı teşekkür edip, ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti. Başkan Çakır, ayrıca toplantıyı Ulus Küre Dağ Evi&[#]8217;nde gerçekleştirmelerinin özel bir nedeni olduğunu belirterek, &[#]8220;Amacımız, buraları sizlere göstererek bölgede doğal güzelliklerimizi turizme kazandırma anlamında neler yapılabileceğini görüşmektir&[#]8221; dedi.

BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel ise, yaptığı konuşmada, istikrarlı şekilde toplantıları sürdürdüklerini hatırlatarak, somut şeylerin ortaya çıkmasından dolayı sevindiklerini vurguladı. BKİP&[#]8217;in toplantısını geçen ay gerçekleştirdiklerini ifade eden BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, &[#]8220;Bölgemizin gelişimine daha çok katkı vermek istiyoruz. İnşallah bundan sonra daha güzel çalışmalar yapar ve bölgemizin gelişimine katkılar veririz&[#]8221; dedi. Tezel, ayrıca, 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı&[#]8217;na başvuru yapıp başarılı olan projelerden bahsederek, bölgenin kalkınmasına yönelik desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

BAKKA Tanıtım ve İşbirliği Uzmanı Ümran Öztürk de, ihracat çalışmalarıyla ilgili olarak yılda 1-2 defa gerçekleştirmesi planlanan &[#]8220;İhracat Zirvesi Programı&[#]8221;yla ilgili bilgi verdi. Program taslağı üzerinde bilgi veren Öztürk, bölgeden en iyi ihracat yapanların tecrübelerini paylaşacaklarını ifade etti. Mevcut ihracat yapıp, ihracatı geliştirmek isteyenlerle ihracat yapmayı düşünenlerin İhracat Zirvesi&[#]8217;ne davet edileceğini söyleyen Öztürk, Haziran ayı sonunda programın gerçekleştireceklerini vurguladı.

BKİP Üyelerinin de görüşlerini belirttiği toplantıya, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;nı temsilen Genel Sekreter Renda Okay, AB Projesi Uzmanı Erdem Koltuk katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi