TED ZONGULDAK KOLEJİ HENTBOLDE İKİNCİ KEZ TÜRKİYE FİNALİNE ADINI YAZDIRDI

TED Zonguldak Kolejliler Spor Kulübü, Yalova’da yapılan Küçük Erkekler Hentbol Takımı Türkiye Yarı Finallerindeki karşılaşmalar sonrasında adını Türkiye Finali’ne yazdırdı. Zonguldak’ta bir ilki daha gerçekleştirerek Küçük Erkekler dalında Türkiye Finaline katılmaya hak kazanan TED Kolejliler Spor Kulübü sporcuları, Zonguldak’a dönüşlerinde okul müdürü, öğretmenleri ve bir grup öğrenci tarafından coşku ile karşılandı.

Yakaladıkları başarı ve öğrencileriyle gurur duyduğunu açıklayan TED Zonguldak Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Sonsuz, geçen yıl okul olarak Türkiye Finallerine katılan öğrencilerinin bu yıl da aynı başarıyı Kulüp alanında göstermelerinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Türkiye Hentbol Federasyonu 2013-2014 sezonu Küçük Erkekler Zonguldak İl Birincisi, Kocaeli Grup Birincisi, Yalova Yarı final İkincisi ve İzmir Türkiye Şampiyonası’na yükselme başarısı gösteren hentbolcularımız geçtiğimiz yıl final başarısını Ortaokul Yıldızlar kategorisinde göstermişti. İlimizin ve okulumuzun ismini Diyarbakır ilinde yapılan Türkiye Finali’ne Yazdırmıştı

Kazandığımız bu büyük başarının tesadüf olmadığını, çalışma ve inancımız doğrultusunda bu sezon daha zor ve profesyonel bir maraton sonunda finallere çıkmanın gururunu TED Ailesi ve tüm sporseverlerle paylaşmanın onuru ve gururu içindeyim.”

Kulüp takımının sadece TED Zonguldak Koleji öğrencilerinden oluştuğuna dikkat çeken Sonsuz; “TED Zonguldak Kolejliler Spor Kulübü sadece kendi okul öğrencileriyle oluşturduğu takımlarla liglerde mücadele etmektedir. Kulüp müsabakalarında takımların sporcuları herhangi bir okul öğrencisi olabilir ya da il birincisi olan takım diğer takımlardan 2 oyuncu oynatabilir; ancak TED Zonguldak Kolejliler, bir okul spor kulübü ruhuyla tamamen okul öğrencilerinden oluşturulur.

Birçok profesyonel takımın alt yapılarıyla karşılaşıp üstün başarılar gösteren hentbolcularımız başarı çıtasını yükselterek 8-13 Haziran tarihleri arasında İzmir ilinde oynanacak olan Türkiye Finalleri’ne adını yazdırmış ülkemizin kendi yaş grubunda en başarılı takımları ve sporcuları arasına girmiştir. Bu yolda bizlere tüm desteğini gösteren Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı’ma, okul müdürlerime, öğretmen arkadaşlarıma, velilerimize çok teşekkür eder, saygılar sunarım”

TED Zonguldak Koleji Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Bahadır başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerini kutlayarak şunları söyledi:

“TED Zonguldak Koleji olarak öğrencilerimizin akademik olarak yetişmeleri dışında en az bir spor branşında da faaliyet göstermelerini istiyor ve yönlendiriyoruz. Hentbol yaklaşık 5 yıldır üzerine önemle düştüğümüz bir branş. Basketbolda İl birinciliklerine nasıl ambargo koyduysak, hentbolda da son iki yılda üst üste Türkiye Finali’ne çıkarak inanılmaz bir başarı gösterdik. Geçen yılki Türkiye Finali’nin tesadüf olmadığını, bu yıl da kulüp bazında Türkiye Finali’ne kalarak teyit ettik. Kulübümüzde okul dışında tek bir oyuncumuzun bulunmaması, bu başarıyı daha anlamlı kılıyor. Takımımıza İzmir’deki finallerde başarılar diliyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi