Kozlu İhsaniye Çayı&[#]8217;nın çevresindeki 15 km&[#]8217;lik parkurda yarışa başlayan yarışçılar, dik rampaları aşarak Ulutan Barajı&[#]8217;nın çevresinden geçerek bitiş çizgisine ulaşmayı başardılar.


Yarışmaya katılan Aykut Öztürk 31 dk, 22sn ile birinci olurken, Uğur Kara 2., Umut Çevik 3. oldu. Bayan yarışçılardan Emel Çalkam ve Filiz Efe yarışı en son tamamlayan isimler olurken kategorilerinde Emel Çalkam birincilik madalyasını aldı. Bisiklet yarışında yarışan tüm yarışçılara katılım belgesi verilirken, dereceye girenlere madalyalarını Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ayhan Taşkın, Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Erdal Akbıyık ve Jandarma İl Merkez Karakol Komutanı Müjdat Güler takdim etti.

Dağ Bisikleti (MTB) Bisiklet Bahar Şenliğinin ilki olan yarışın amacının sporu sevdirmek ve her yaştan insanı spora kazandırmak olduğunu ifade eden Zonguldak Bisiklet İl Temsilcisi Zeki Kocakulak, Kozlu İhsaniye merkezinde başlanan 1. Bisiklet Şenliği yarışının lisanslı 15 sporcuyla, 15 km&[#]8217;lik parkurda gerçekleştirildiğini belirterek, sporun sevdirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Parkuru sporcuların da çok beğendiğini belirten Kocakulak, &[#]8220;Bu yıl burada birincisini düzenlediğimiz bisiklet yarışını devam ettirmeyi ve ilerleyen zamanda Bisiklet Şenliği&[#]8217;nin devamlılığını sağlamayı düşünüyoruz&[#]8221; dedi.



Yarışa katılan sporcuların sıralaması şöyle oldu;



Erkek yarışçılar


1- Aykut Öztürk


2- Uğur Kara


3- Umut Çevik


4- Semih Demirtaş


5- Mustafa Önder


6- Eren Aşkar


7- Yılmaz Çardak


8- Mehmet Ayazoğlu


9- Ahmet Gümüş


10- Fatih Erdem


11- Cem Kırmacıoğlu


12- Alpay Duman


13- Mustafa Bacıoğlu



Bayan yarışçılar


1-Emel Çalkam


2-Filiz Efe

Editör: Pusula Gazetesi