Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Memurlar Derneği Lokali İşletmecisi Sami Aydın’ın “istinat duvarı” adı altında başlayıp bitirdiği 3 katlı inşaatla ilgili tartışmalar devam ediyor. Daha önce üç defa mühürlenen inşaatla ilgili olarak savcılığa çıkan Sami Aydın, mühür sökmediklerini, sadece tutanak tutulduğu için inşaata devam ettiklerini söylemişti.

Zonguldak Belediyesi ekipleri, dün yeniden inşaata giderek, iki ayrı noktadan mühürleme yaptı. Üç katlı inşaatla ilgili yıkım kararı çıkarken, yıkım için ihale yapılacağı öğrenildi.

Kozlu sahil yolu Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan kafelerin kaçak bölümleri için de yıkım kararı alınmış, ancak yapılan ihaleye hiç bir inşaat firması girmeyince, yıkım gerçekleştirilememişti. Memurlar Lokali´nin kaçak yapılan kısmının yıkımı için yapılacak ihaleye firmaların girip girmeyeceği merak ediliyor.

BUGÜNE NELER YAŞANDI?

Zonguldak Belediyesi, inşaatın imara uygun olmamasından dolayı ruhsat vermediği işletme hakkında geçen yılın Ekim ayında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bunun yanı sıra mühürleme işlemlerini de gerçekleştirdi. Fakat İşletmeci Sami Aydın, mühür fekkinde bulunarak, tüm uyarılara rağmen inşaat çalışmalarına devam etti.

Öte yandan daha önce TTK tarafından kullanılan, fakat Hazine’ye ait olan alanla ilgili TTK Genel Müdürü Burhan İnan da, daha önce yaptığı açıklamada, “Orası bizim değil, Hazine’nin yeri, ama Hazine’nin bizim kullanımımıza verdiği bir yer. Bizim orada sahamız da var, ama inşaatın yapıldığı yer TTK’ya ait değil. Ruhsatı, inşaat izni gibi bir takım izinleri alınmamış bir yerin yapılmaması için gerekli hassasiyeti gösterdik. Biz yapılmaması için de gerekli yazışmaları yaptık, ama bizim ‘yap’ ya da ‘yapma’ gibi bir şey deme şansımız yok. Zaten ‘yap’ da diyemeyiz. Arazi bizim olmadığı için ilgili yerlere duyurumuzu yaptık. Ondan sonraki gelişmeler nasıl oldu, bilemiyorum. Burada işin Milli Emlak ve Belediye ayağı da var” demişti.

Editör: Pusula Gazetesi