Ereğli Belediye Meclisi&[#]8217;nin Mayıs ayı olağan toplantısı dün Ereğli Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da katıldı.

13 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının açış konuşmasını yapan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Meclis üyelerine geçen ayki meclis toplantısındaki tutum ve davranışlarından dolayı teşekkür ederek, Kent Meydanı Projesi&[#]8217;nin Başbakanlıktan onay aldığı bilgisini verdi. Uysal, "Ereğli´yi çok güzel günler bekliyor. Hep birlikte Ereğli´yi ayağa kaldıracağız" şeklinde konuştu.

GÜNDEME 5 MADDE DAHA EKLENDİ

AK Parti Grubu&[#]8217;nun gündeme 5 madde daha eklenmesi isteği üzerine yapılan oylama sonucu, CHP Grubu&[#]8217;nun desteği de alınarak, gündem maddesine 5 madde daha eklendi. CHP Grubu ise, gündem maddelerine 6 madde daha ekletmek için meclise bir önerge verdi. 6 madde yapılan oylama sonucu reddedildi.

UYSAL: "OSMANLI ÇİLEĞİ FESTİVALİ&[#]8217;Nİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ"

Gündem maddelerinin görüşüldüğü sırada, festivallerle ilgili görüşlerini Belediye Meclis üyeleri ve kamuoyuna aktaran Başkan Uysal, festivallerin bundan böyle kültür ağırlıklı yapılacağının altını çizdi. Ereğli Belediyesi&[#]8217;nin yıl içinde yapılan festivallere yaklaşık 2,5 milyon TL para harcandığını belirten Uysal, bu paranın eğitimdeki eksiklikleri gidermek için kullanabileceğini belirtti.

Uysal, "Festivallerimize ve geçmişimize sahip çıkacağız. Birincisi, Osmanlı Çilek Festivali&[#]8217;ni en güzel şekilde yapacağız. Festival giderlerini çok iyi inceledim ve şuna karar verdim. Festivalleri ekonomik düzeyde yapmamız gerekiyor. Eğitim, öğrenciye saygı ile başlar. Bu sözde kalmamalı. bizim eğitime bir şekilde destek vermemiz gerekiyor. Kaymakamlıktan gereken bilgileri aldım. Eğitim de çok büyük eksiklikler var. Bir festivale 1,5 milyon TL, diğerine 350 bin TL gidiyor. Düşünsenize, bu festivallere giden paralar ile eğitime destek verirsek, evlatlarımızın geleceğini garanti altına almış olmaz mıyız? 33 bin 500 öğrenciye bu paralarla bir şekilde destek veremez miyiz?" dedi.

KALAY: &[#]8220;OSMANLI ÇİLEĞİ&[#]8217;NİN ÖLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ&[#]8221;

CHP Grubu&[#]8217;nun, gündem maddelerinden biri olan festival yapılması için bağış toplama yetkisinin başkana verilmesi maddesine onay veren AK Parti Grubu&[#]8217;na yönelik, "Daha önceki seneler niye karşı çıkıyordunuz?" eleştirisi üzerine söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, "Siz her sene toplam 2 milyonu çöpe attınız. Siz taksilerden 50´şer TL aldınız. Siz esnafın boğazını sıktınız. Biz öyle yapmayacağız. 6-7 ana sponsor ile bu bütçeyi oluşturacağız. Siz bu bağışları ´zorla´ yaptınız. Biz böyle yapmayacağız. Çilek, Ereğli´nin bir markasıdır. Etiketidir. Ama siz bu festivali, Sevgi-Barış-Dostluk Festivali&[#]8217;nin altında öldürdünüz. Biz Osmanlı Çileği&[#]8217;nin ölmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

UYSAL: &[#]8220;SPORU KALKINDIRACAĞIZ&[#]8221;

Yine gündem maddelerinden biri olan "Ereğli Belediyespor´a maddi yardımda bulunulması" gündem maddesi üzerine bir konuşma yapan Başkan Uysal, sporseverlere müjde verdi. "Ereğli´de spor bulunduğu yerden misli misli yukarıda olacak&[#]8221; diyen Uysal, "Bizim spor anlayışımız sadece futbol değil. Her daldaki spor branşlarına destek vereceğiz" dedi.

18 madde oy birliği ile kabul edilerek; ilgili komisyonlara havale edildi. Meclisin ikinci oturumu bugün yapılacak.
Editör: Pusula Gazetesi