OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Korg. (E) Yıldırım Türker Kuruluş Yıldönümü kapsamında şirkette 20 yılını dolduran personel için düzenlenen Hizmet Ödülleri Töreni´ne gönderdiği mesajda "Bana göre halen genç olan ERDEMİR´in nice 44. yıllara ulaşması dileğiyle bütün ERDEMİR çalışanlarına sevgilerimi sunuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum" sözleriyle ERDEMİR´in 44. yılını kutladı.


Törende bir konuşma yapan ERDEMİR Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özgen, ERDEMİR´in 44 yıl süresince sayısız çalışanın emeğiyle yükselen bir eser olduğunu söyleyerek, tüm çalışanlara teşekkür etti. Dünyanın son yüzyılın en büyük ekonomik krizi ile karşı karşıya olduğunu, sektörler için ağır hasar yaratan krizin yıkıcı etkilerinden korunabilmek için alınan önlemlere rağmen bir çok sanayi kuruluşunun kapandığını ve binlerce yetişmiş iş gücünün istihdam dışı kaldığını belirten Özgen, çalışanlarımızın bilinçli, tasarruflu ve özverili çalışmaları sayesinde ERDEMİR´in krize karşı önlemlerini süratle hayata geçirdiğini ifade etti. ERDEMİR´in bu zorlu dönemde bir çok şirketin öncelikle tercih ettiği eleman çıkarmayı gündeme getirmediğini hatırlatan Genel Müdürümüz, "Biz, birlikte yetişip emeğimizi ve ekmeğimizi paylaştığımız çalışanlarımızın desteği ve özverisiyle yola devam edip bu dönemi aşacağımıza inandık. Eminim ki sahip olduğumuz başarma azmi ve kararlılığıyla çalışarak, bizleri biz yapan değerlerimizi koruyarak, mutlu yarınları birlikte inşa edeceğiz. ERDEMİR kültürü problemlerimizi aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır" sözleriyle, çalışanlarımıza olan inancını dile getirdi.


Törene katılan Türk Metal Sendikası Genel Eğitim ve Toplu İş Sözleşmesi Sekreteri Yavuz Gökçe de bir konuşma yaptı. Dünyadaki ekonomik krizin etkilerinden söz eden Gökçe "Bu dönemde daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli, başka ülkelerin pazarlarına Türk işçisinin ürettiği ürünleri pazarlamalıyız" dedi.


Bugüne kadar ERDEMİR çalışanlarının refah seviyesini ülke standartlarının üzerinde bir noktaya getirmek için çalıştıklarını ve bu yöndeki çalışmalarının devam ettiğini belirten Gökçe, dünyadaki olumsuzlukla ilgili olarak kriz yönetimi anlayışıyla hareket ettiklerini, bunu yaparken ERDEMİR kültürüne ve ERDEMİR´in geleceğine inandıklarını, aldıkları kararların daha güvenli, daha sağlıklı ve daha mutlu bir gelecek için olduğunu ifade etti.


"ERDEMİR´in geleceği Türkiye´nin geleceğidir" diyen Gökçe ERDEMİR´e nice yıllar dileyerek konuşmasını sonlandırdı. ERDEMİR´in Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 36 yıldır Şirketimizin desteğiyle kültürel ve sanatsal faaliyetlerini kesintisiz sürdüren ERDEMİR Musiki ve Folklor Derneği´nin Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği konserleri, tiyatro ve halkoyunları gösterile-riyle, Zonguldak Karaelmas Üniversi-tesi Konservatuvarı Oda Müziği Orkestrası´nın dinletisi de yer aldı.



Kuruluştan günümüze ERDEMİR


11 Mayıs 1960´ta kuruluşu resmen tescil edilen Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR), 42 ay süren inşaat ve montaj çalışmalarının ardından 15 Mayıs 1965´te ticari işletmeye alındı. Yaklaşık 500 bin ton ham çelik ve yassı çelik kapasitesiyle üretim yolculuğuna başlayan ERDEMİR, Türkiye´nin en büyük sanayi yatırımlarına imza atarak kapasitesini sürekli geliştirdi ve bugün 5 milyon ton nihai mamul kapasitesine ulaştı. 2001 yılında mühendislik ve danışmanlık hizmetleri veren ERENCO´nun kurulması ERDEMİR´in büyüme stratejileri doğrultusunda ilk adımı oldu. 2002´de ERDEMİR Çelik Servis Merkezi faaliyete başlarken, İSDEMİR, ÇELBOR ve ERDEMİR Romanya satın alındı. Bunu 2004 yılında ERDEMİR Lojistik ile ERDEMİR Gaz´ın kurulması ve ERMADEN´in grup bünyesine katılması izledi. ERDEMİR ve Grup Şirketleri 27 Şubat 2006 tarihinden bu yana Türkiye´nin en büyük gruplarından olan OYAK´ın uluslararası piyasalardaki tecrübesi, finansal gücü ve çağdaş yönetim ilkeleri ışığında faaliyetlerini sürdürüyor.


Ülke sanayimizin can damarı ve borsanın lokomotifi olan ERDEMİR 44 yıllık tarihine pek çok başarıyı sığdırdı. Ürün kalitesiyle yurt içi piyasada olduğu gibi dünya pazarlarında da aranan bir marka haline gelen ERDEMİR, bugün AB ülkeleri çelik üreticileriz arasında 7. sırada yer alıyor.


Kapasitesiyle birlikte, teknolojisini ve bilgi birikimini de sürekli geliştiren ve kendini yenileyen ERDEMİR, geçtiğimiz yıl tamamıyla Türk mühendisinin ve işçisinin emeğiyle bir yüksek fırın inşa ederek ülkemizde bir ilke imza attı.


Karlılığının, yatırımlarının, sağladığı istihdamın, ürün ve hizmet kalitesinin devamı için çalışan ERDEMİR sürdürülebilir gelişme anlayışının gereği olarak tüm faaliyetlerinde çevre performansının sürekli iyileştirilmesi, doğal kaynakların korunması, toplumsal gelişime katkı sağlanmasını gözetiyor. Sürdürülebilir gelişmeyi mümkün kılmak için uluslararası yönetim standartlarını uygulayan ERDEMİR EN 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi, ISO EN 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO TS 16949 Otomotiv Sektörü Kalite Yönetim Belgeleri´ne sahip. İyi bir kurumsal vatandaş olmanın yasal ve ahlaki gerekliliklerini her zaman yerine getiren ERDEMİR, köklü kurumsal kültürünün ayrılmaz parçası olan sosyal sorumluluk anlayışıyla, faaliyet gösterdiği çevre başta olmak üzere ülke genelinde topluma katkı faaliyetleri yürütüyor. Ulusal Kalite Ödülü´ne, Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Yönetim Kategorisi´nde Türkiye´nin En Başarılı Şirketi unvanına sahip olan, geçtiğimiz günlerde 9. Avrupa İyi Uygulama Örnekleri Yarışması´nda övgüye değer bulunan, sosyal güvenliğe ve çalışma hayatına verdiği önem nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından plaketle ödüllendirilen ERDEMİR´in değişik alanlardaki başarıları pek çok ödül ve sertifikayla tescillendi.

Editör: Pusula Gazetesi