AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş’ı ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Ulupınar’a ziyarette Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman da eşlik etti. Ulupınar, ziyarette “Siz tecrübelisiniz, köyleri tanıyorsunuz. Size karşı vatandaşların da bir sempatisi var. Size başarılar diliyorum” diye konuştu. Durdubaş ise ziyaret için teşekkür ederek “Siz de ben de Zonguldak’a hizmet için bu yola çıktık. Bize şimdiki çalışmalarımızda destek olacağınızı biliyorum, ümit ediyorum” dedi.

Ulupınar, ziyaret sonrası seçim değerlendirmesinde bulundu. Genel merkez yöneticilerinin başarısızlıkları mutlaka mercek altına alacağını ifade eden Ulupınar, görevden almalarla ilgili bir çalışma olmadığını söyledi.

“FİLYOS’A 4 MİLYARLIK YATIRIM YAPMIŞIZ, ZONGULDAK TOZ, TOPRAK İÇİNDE AMA YİNE DE MEVCUT TERCİH EDİLDİ”

Vatandaşın verdiği karara saygı duymaları gerektiğini ifade eden Ulupınar, şunları söyledi; “İl genelindeki oy oranımız belediye oranının çok üzerinde. Bu seçimde oy ve seçmen sayısı arttı. 186 binden 174 bine geriledi. Zonguldak merkezde belediyeye kullanılan 70 bin oy var. Belediyeyi alsaydık çok iyiydi ama nasip değilmiş. Kilimli’yi ilçe yaptık, Çaycuma çok büyük sürpriz oldu. Zonguldak bıçak sırtı gidiyordu ama biz alırız demiştik olmadı. Ereğli, bıçak sırtı gidiyordu aldık sevindik. Alaplı 100 oyla gitti. Zaman çabuk geçiyor, çalışmalarımızı daha çok yoğunlaştıracağız. Yerel seçimlerde aday etkisi oluyor. Bu yerel seçim genel seçim havasında geçti. AK Parti bir iki partiyle mücadele etmedi. Paralel yapı vardı, karalama kampanyası vardı. Vatandaşın verdiği karara saygı duyacağız. Daha çok çalışacağız, daha çok anlatacağız. Senet ve seçim günü çabuk gelirmiş. Bizim bu seçimlerde Zonguldak’ı almamız gerekiyordu. Alamadık ama halk böyle takdir etti. Bizler köylere gittiğimiz zaman vatandaşlar hizmetten memnun olduklarını söylüyorlar. Filyos’a yatırım yaptık. Türkiye’nin en büyük projelerinden biri, bunu yapmışız. Doğalgazı getirdik, asfalt kredisini biz çıkarttık. Hem zemin geçitlerini DDY yaptı. Buna rağmen ben Zonguldak’a girdiğim zaman başından sonuna her taraf çukur, toz, toprak, kanalizasyonlar sokakta. Çocukların oyun oynayacağı yer yok. Yollar yok, kaldırımlar işgal altında. Seçim zamanı hep şunu söyledim, Devrek’in Çağlara Köyü buradan kırk yıl ileride. Ama Zonguldak mevcudu tercih etti.”

“KİMİN EKSİĞİ VARSA, KİMİN HATASI VARSA SAVUNMASI MUTLAKA ALINACAKTIR”

Türkiye’nin her tarafında ki seçim sonuçlarının inceleneceğini belirten Ulupınar, şöyle konuştu; “Biz bir daha ki seçimler için arazideyiz, çalışacağız. Genel merkez bunu mercek altına alacaktır. Türkiye’nin her tarafındaki seçim sonuçları incelenecek, araştırılacak. Kimin eksiği varsa, kimin hatası varsa, yapması gereken işi yapmadığı tespit edilirse savunması mutlaka alınacaktır. Burada onu bunu suçlamak da doğru değil, AK Parti olarak bir aileyiz. Birlik beraberlik içinde hareket etmemiz lazım. Teşkilatlar olmadan bizim bir anlamımız yok. Dolayısıyla çok az bir farkla Zonguldak seçimlerini kaybettik. Önümüzdeki günlerde varsa bir eksiğimiz bunları tespit edeceğiz. Herkes kendisine ait sorgulamayı yapacak. Ben kendime ait sorgulamayı yapacağım. Önümüzdeki süreçte tekrarlamadan başarıya ulaşmaya çalışacağız. Genel seçimlerde AK Parti açık ara önde, ama yerelde neden bazı belediyeleri kaybettik. Filyos’u 4 milyarlık projeyle tanıştırmışız, Çaycuma’yı kaybettik. Kilimli’yi ilçe yapmışız, Kilimli´yi kaybettik. Alaplı’yı kaybettik, maalesef Zonguldak’ı kaybettik. Moralimizi bozmadan uzun soluklu siyaset olarak düşüneceğiz. Halkımızın beklentilerine cevap vererek, onlarla beraber olarak bir daha ki seçimlerde partimizin oylarını arttıracağız, hedefimiz bu.”

“GENEL MERKEZİN ‘ŞUNU GÖREVDEN ALALIM’ DİYE BİR ÇALIŞMASI YOK”

Siyasette insanların kolaya yetişmediğini ve değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Ulupınar, şunları söyledi; “O başarılı, bu başarısız diye genel merkezde böyle bir çalışma yok. Bunu kim neye göre belirliyor anlayabilmiş değilim. Biz başbakanımızla ve seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcısı ile bir araya geldik. Genişletilmiş il başkanları toplantısı da yapıldı. Türkiye haritası önümüzdeydi. Orada ‘Sen başarılsın’, ‘ Sen başarısızsın’ diye söz sarf edilmedi. Demek ki kendimizi çok iyi ifade edemedik. Yaptığımız hizmetlerin vatandaşlarımız tarafından beğenildiğini biliyoruz ama yeterince vatandaşlarımızın gönlüne girememişiz. Genel merkezin ‘şunu görevden alalım’ diye bir çalışması yok. Siyasette insanlar kolay yetişmiyor. Değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Zonguldak Belediyesi ya da başka bir belediye söz konusu olduğunda şu aday olsun, bu aday olsun diye seçimleri konuşuyoruz. İnsanlar siyasete pek eğilim göstermiyor, girenlerinde önünü kesmemek lazım. Onları yıpratmamak lazım. Mithat Gülşen Çaycuma’da başarısız mıydı? Bülent Kantarcı Filyos Projesi’ni engellemeye çalışan birisi. Gülşen de 7 24 çalışan bir başkan. Bu iş için yaratılmış birisi, belediye başkanı deyince akla Mithat Gülşen gelir. Şu an itibariyle bir daha ki seçimlere odaklanacağız. Kimse moralini bozmayın. Bugün CHP yarın AK Parti olur. Zonguldak’ın geneline iktidar olarak hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. ‘Hükümet Filyos’u rafa kaldırdı’ söylemleri de yanlış, kesinlikle böyle bir şey yok. Filyos Projesi 19 Mart’ta yapıldı, kesinleştikten sonra Mayıs gibi inşallah temelini atarız. Biz Zonguldak’ın hizmetinde olmaya devam edeceğiz.”

Editör: Pusula Gazetesi