“PARTİMİZE İHANET EDEREK

AMAÇLARINA ULAŞAMAZLAR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan İl Başkanları toplantısına katılmak için gittiği Ankara’dan dönen AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, yaşanan son gelişmeleri Pusula’ya değerlendirdi. Kendisinin görevden alınacağı yönündeki iddiaları yanıtlayan Uçar, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, “Aylık olağan İl Başkanları Toplantısı’na katıldık. Partimizin gündeminde teşkilatlarla ilgili bir yenilik çalışması yok. Vakti geldiğinde kim, nerede, neden başarılı olmuş; kim, nerede, neden başarısız olmuş bakılır. Kan değişikliğine gidilmesi gereken yerler varsa, gidilir. Ama şu an gündemimizde böyle bir şey yok. Benimle ilgili 12 yıldır bunlar hep söylenir. AK Parti, bir takım defolu isimlerin dedikodularıyla yönetilen bir parti değil. İlkeleri var, kriterleri var. Hala bunu anlamamış olmaları üzücü. Onların adına üzülüyorum. Partisine ihanet eden, seçimde çalışmayanlar, şimdi çıkıp hangi yüzle istediklerini görevden alıyor, istediklerini göreve getirebiliyorlar? Siyaset bu kadar ucuz değil. Bizim partimiz de böyle ucuz işlere yer yok. Bunu öğrenmeleri gerekirdi. Bu görevlere gelmek isteyen arkadaşlarımız partiye hizmet ederek, çok çalışarak demokratik haklarını kullansınlar. Partimize ihanet ederek, yöneticilerini ucuz şekilde karalayarak, hedef saptırmaya çalıştıkları sürece, defolarından kurtulamayacaklar” diye konuştu.

“ÖNCELİĞİMİZ CUMHURBAŞKANLIĞI

SEÇİMİ, TEŞKİLAT İŞLERİ SONRAKİ İŞ”

Ankara’daki toplantıda seçim sonuçlarının yanından Ağustos ayındaki cumhurbaşkanlığı seçiminin masaya yatırıldığını belirten Uçar, teşkilatlarla ilgili değişimin gündeme gelmediğini söyledi. 12 yıldır her şeyi zamanında ve yerinde tartışmaya özen gösterdiğini belirten Uçar, partisini seven, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a inanan ve kendi ihtiraslarına yenilmeyen herkesten aynı özeni göstermesini beklediğini ifade etti. Kimsenin kendisini, partinin değerleri üzerinde görmemesi gerektiğinin altını çizen Uçar, “Bizim önceliklerimizin cumhurbaşkanlığı seçimi olması gerekir. Önümüzde bir seçim var. Bu süreçten başarı ile çıkabilmek için partimize emek vermiş herkesin daha hassas davranmasını bekliyoruz. Bir takım spekülasyonlar yaratarak, kendi uydurdukları yalanlara inanacaklarına, bir takım çevreleri o yalanlara inandırmak için çaba sarf edeceklerine, ‘bu dönemde partimize hangi katkıyı sağlayabiliriz?’ demeliler. Süreç başlıyor. Biz bu süreçten başarılı çıkmak için herkese giderek; birlikte araziye çıkmayı, birlikte katkı sağlamayı teklif edeceğiz. Teşkilat meselelerini, kimin ne kadar başarılı, kimin ne kadar başarısız olduğunu konuşmak için önce cumhurbaşkanlığı seçiminden başarıyla çıkmalıyız” dedi.

ÜÇ DÖNEM ŞARTI VE KÖKSAL

TOPTAN İLE YAŞANAN POLEMİK

“Üç dönem şartı kaldırılıyor mu?” sorusunu da yanıtlayan Uçar, Ankara’daki toplantıda, milletvekilleri için konulan üç dönem şartının da gündeme geldiğini söyledi. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların göz önünde bulundurularak, bu yönde bir çalışma yapılacağını belirten Uçar, son kararı AK Parti üst kurul delegelerinin vereceğini söyledi. Genel Merkezin bu yönde üst kurul delegeleriyle bir anket yapacağını belirten Uçar, “Bu anket sonucuna göre bir karara varılacaktır” dedi.

AK Parti Milletvekili Köksal Toptan ile seçim sonucu yaşanan görüş ayrılığının her partide olabilecek bir durum olduğunu belirten Uçar, “Yüz yüze bir görüşmeniz oldu mu?” şeklindeki soruya özetle şu yanıtı verdi: “Henüz bir görüşmemiz olmadı. Seçim sonuçlarıyla ilgili görüş ayrılıkları olabilir. Köksal Bey, bu partinin ağabeyidir. Hepimiz, yaptıklarımızı ve yapamadıklarımızı gözden geçirmeliyiz. Biz, nerede hangi eksiklerimiz olduysa gözden geçiriyoruz. Sonuçta biz Genel Merkeze seçimle ilgili raporumuzu sunduk. Nerede, neden başarılı olduk; nerede, neden başarısız olundu, bunları olduğu gibi aktarıyoruz. Genel Merkez verilerine göre, Zonguldak, oylarını arttıran 21’inci il olmuş. Genel Merkez teşkilat yöneticilerimiz tüm bu sonuçları ve raporları en doğru değerlendirecek noktadır.”

Editör: Pusula Gazetesi