Gökhan Töre´yi kadrosunda tutmaya çalışan Beşiktaş, alternatif olarak düşündüğü İBB´nin genç yıldızı Cenk Şahin için İstanbul ekibiyle prensip anlaşmasına vardı. Süper Lig´e çıkması durumunda Sivok ve Holosko´yu kadrosuna katmak isteyen İBB´ye genç oyuncunun bonservisine karşılık; Sivok´un bonservisi ile Holosko´nun ise kiralık olarak gönderileceği bildirildi.

Enver Cenk Şahin: Türk futbolcu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor´da oynamaktadır. Vikipedi

Doğum: 22 Eylül 1994 (19 yaşında), Zonguldak

Boy: 1,79 m

Kilo: 70 kg

Kariyer başlangıç tarihi: 2010

Şu andaki takımı: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ([#]67 / Orta saha)

ENVER CENK ŞAHİN KİMDİR:

Futbola Zonguldak Belediyespor altyapısına başladı ve daha sonra Zonguldakspor altyapısına geçti. Burada gösterdiği performans ile göz doldurarak büyük takımların ilgisini çekti. 2010 senesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak buraya transfer oldu.

Milli takım kariyeri

11 kez milli takımlara çağırılan Enver Cenk Şahin, 2 kez Türkiye U-16, 9 kez de Türkiye U-17 olmak üzere toplam 11 kez milli formayı giymiş ve bu müsabakalarda 3 gol kaydetmiştir. 2013 yılında Türkiye´de organize edilen 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası´nda Türkiye U-20 formasıyla, El Salvador U-20 takımını 3-0 mağlup ettikleri maçta 2 gol kaydetmiş, bir de asist yapmıştır.

Editör: Pusula Gazetesi