Zonguldak İl Genel Meclisi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. İlk toplantının Meclis Başkanlığını en yaşlı üye olan AK Partili İsmet Köse yaparken, katiplikleri en genç üyeler olan CHP’li Serdar Akyol ve Saadettin Arslan yaptı.

Toplantı öncesi bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, “Toplam 5 yıl boyunca hizmet edeceksiniz. Bu zaman içerisinde birbirinize sevgi, saygı ve hoşgörülü olun. Zonguldak’ın yararları ve menfaatleri doğrultusunda birlikte hareket edin. Birlik ve beraberliğiniz hiç bozulmasın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İsmet Köse yoklamayı yaparak meclisi açtı. Tüm üyelerin katılım sağladığı mecliste ilk olarak başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Başkanlık için AK Parti Grubu Vacit Durdubaş’ı, CHP Grubu ise Metin Uzun’u aday gösterdi. Yapılan gizli oylamanın ardından Vacit Durdubaş 20 oy, Metin Uzun 11 oy aldı. Başkan seçilen Vacit Durdubaş, İsmet Köse’den görevi devraldı.

Gündemin üçüncü maddesinde 1’inci Başkanvekili seçimi gerçekleştirildi. AK Parti Grubu Necdet Karaveli’yi, CHP Grubu ise İsmail Korkmaz’ı aday gösterdi. Yapılan oylamada Necdet Karaveli 1’inci Başkavekili seçildi. Başkanlık oylamasında AK Parti Grubu fire vermezken, başkanvekillikleri seçiminde Çaycumalı üyeler boş oy kullanarak, grup kararına uymadılar.

Gündemin dördüncü maddesi olarak 2’nci Başkanvekilliği seçimi gerçekleştirildi. Bu görev için AK Parti Grubu İsmet Köse’yi, CHP Grubu ise Mustafa Uzundal’ı aday gösterdi. Yapılan gizli oylamada İsmet Köse 2’nci Başkanvekili seçildi.

Gündemin beşinci maddesi olarak 2 asıl katip üye seçimi yapıldı. Partilerin ikişer aday gösterdikleri bu göreve ise, AK Parti Grubu Kazım Beceren ve Filiz Ünal Sarsık’ı, CHP Grubu ise Serdar Akyol ve Saadettin Arslan’ı aday gösterdi. Yapılan oylamada Kazım Beceren ve Filiz Ünal Sarsık katip üyeliklere seçildi. Katip yedeklerine ise Fehmi Albuz ve Cihat Öztürk seçildiler.

Editör: Pusula Gazetesi