Zonguldak Valisi Ali Kaban, Almanya’nın Hannover şehrinde HANNOVER MESSE 2014 fuarında Devrek’te faaliyet gösteren CİLAS Kauçuk’a ait standı ziyaret etti.

Cilas Kauçuk Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Civak’ın da hazır bulunduğu fuarda incelemelerde bulunan Zonguldak Valisi Ali Kaban’a Devrekli işadamı Mehmet Kamçı da eşlik etti.

Aşağı Saksonya Meclisi SPD Eyalet Milletvekili Mustafa Erkan fuar alanında yaptığı açıklamada; " Hannover için Aşağı Saksonya için gurur verici bir şey. Bu kadar çok iş adamları Türkiye´den gelip Türkiyemizi kendi stantlarında hizmetlerini tanıtması benim için Türk halkı için büyük gurur kaynağı. Aşağı Saksonya Parlamentosunun en genç milletvekiliyim. Bir de Türk kökenli olmam tabiki bizim içinde çok gurur verici bir şey. Burda hükümeti falan devirmek istemiyoruz. Hükümet bizim partiden olduğu için başbakan bizim partiden olduğu için elimizden geleni burada siyaset gündeminde tartışmak ve öne getirmek istiyoruz. Bizim için en önemli olan 10 sene içinde baya bir işler geride kaldı. Bu işleri de öne getirip başarılı olmak için elimizden geleni yapıyoruz"dedi.

TÜRKİYE 5´NCİ SIRADA YER ALIYOR

Ticaret Ataşesi Dipl. Kfm. M. Kudret Ceran fuara bu sene yaklaşık ikiyüz bin uluslararası katılımcı olduğunun altını çizdi. Ceran; " Hannover Sanayi Fuarı Dünyanın en büyük sanayi fuarı olup Türkiye´den de bu sene 160 firmamızın ürünlerini sergilediği bir fuardır. Yaklaşık 200 bin uluslararası ziyaretçisi vardır. Bu sene Türkiye 69 ülke arasından 160 katılımcıyla 5. Sırada yer almaktadır. Bizim önümüzdeki ülkeler Almanya, Çin, İtalya ve Hollanda´dır. Bu da ayrı bir gurur kaynağımızdır. Firmalarımızın ve Türkiye´den gelen ziyaretçilerimizin fazla olması nedeniyle ateşelik olarak milli standımıza ilk defa bir Türk ziyaret ateşeliği de stand yeri açmıştır. Böylece hem buradaki firmalarımıza hem de Türkiye´den gelen ziyaretçilerimize daha iyi hizmet edebilmek için" şeklinde konuştu.

FUARI YAKINDAN TAKİP EDİYORLAR

Katılımın oldukça yoğun olduğu ve Türk işadamlarına ilginin fazla olduğunu belirten Zonguldak Valisi Ali Kaban ziyaretten oldukça memnun olduğunu belirterek" Ereğli´deki iş adamlarına destek ve yardımcı olmak için her zaman elimden geleni yapacağım. Ereğli ve sanayisi Batı Karadeniz bölgesi ve dünya da önemi oldukça fazla. Gezi boyunca bilgileri edinerek bölgemize daha faydalı olacağımıza inanıyorum´ ifadesini kullandı.

TETİKER TEŞEKKÜR ETTİ

Karadeniz Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Yaşar Tetiker; " Hannover Fuarı için yapmış olduğumuz seyahat gayet olumlu geçmekte. Sayın Valimize de teşekkür ediyoruz. Burada bizle geldiğimiz andan itibaren ilgilenen ateşemize teşekkür ediyoruz. İnşallah iyi bir izlenimle döneriz Karadeniz Ereğli´ye.

EREĞLİ´YE FAYDALI OLACAĞIZ

Fuarın ilk gününde katılımın yoğunluğuna dikkat çeken Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Sertan Yalçın; " Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2014 yılının ilk yurt dışı organizasyonunu Almanya- Hannover Messe´ye düzenlemiş bulunmaktayız. Yaklaşık 30 tane üyemizle bura olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fuarın ilk günü olmasına rağmen fuar büyük bir katılımcı ve ziyaretçi sayısına sahip. Arkadaşlarımızla birlikte dünyada gelişen yeni teknolojileri, yeni makinaları görmek amacıyla burada bulunmaktayız. İnşallah Ereğli´ye fayda sağlamış oluruz.

Almanya- Hannover kentindeki ziyaret ve geziler, 11 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek

Editör: Pusula Gazetesi