Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk, mazbata alım töreninden sonra yaptığı açıklamada, “Seçim Kurulu’na çok teşekkür ediyoruz. Başından sonuna kadar yüksek bir performansla disiplinli bir şekilde seçimlerin sağlıklı emniyetli bir şekilde geçmesini sağladılar. Şaibesiz, dedikodusuz olaysız bir seçim geçirdik. Başta İlçe Seçim Kurulu Başkanı olmak üzere İlçe Seçim Kurulu Müdürümüze ve Kurul üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Öztürk için belediye hizmet binasının önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Öztürk, “Seçim süreci bitmiştir. Bana oy veren veya vermeyen bütün herkesin belediye başkanıyım. Gökçebey halkına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Çünkü Gökçebey’de oy kullanan iki seçmenden biri bizlere destek vermiştir. Hatırlarsanız, son konuşmamda, ‘Gökçebey 30 Mart’ta ya karanlığa ya da aydınlığa kavuşacak’ demiştim. Ve bugün aydınlık günüdür. İlk işimiz, söz verdiğimiz projeleri sırayla hayata geçireceğiz. Aynı zamanda seçimde dağıttığımız broşürdeki projeleri yapıp yapmadığımızı önüme atarak sormak için 5 yılı beklediğinizi biliyorum ve korkuyorum. Bu kapı 24 saat açık olacak ve beni belediye başkanı olarak değil, hizmetkârınız olarak görmenizi istiyorum. Herkes birbirini kucaklasın ve bu ilçeyi beraberce layık olduğu güzellikteki hizmete kavuşturalım. Başkanlık makamı gelip geçici bir görevdir. Bugüne kadar hizmet edip, aramızdan ayrılanlara Allah´tan rahmet, yaşayanlara da sahlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

Daha sonra Rasim Temel tarafından okunan duanın ardından belediye önünde kurban kesildi. Başkan Öztürk, yenilenen makam koltuğuna ilk kez oturarak makamında misafirlerini ağırladı.

Öztürk’ü, AK Parti İl Bakanı Hamdi Uçar ile AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş da ziyaret ederek, kutladılar.
Editör: Pusula Gazetesi