Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde kurulu Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş., “Muslu Konut Projesi”nin ilk etabını tamamlarken, “Santral Suyu İle Isıtma Projesi” çalışmalarını ise sürdürüyor.

60 DAİRE YAPILDI, 25 DAİRE DAPA YAPILACAK

Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş., kentsel dönüşüm kapsamında yapımına başladığı “Muslu Konut Projesi”nin ilk etabını tamamladı. Tamamlanan konutların yarısı hak sahiplerine teslim edildi. Kentin yeniden yapılandırılmasında önemli bir misyon üstlenen proje, 12 bin 477 metrekarelik alan üzerine kurulu 60 hanelik konuttan oluşuyor. Tesis inşaatı sebebiyle, arazilerini satan bölge halkına maliyetinin yarısına verilecek olan konutlar, TSE ve deprem standartlarına uygun olarak yapılıyor.

Projeyle ilgili Eren Enerji’den yapılan açıklamada, “Eren Enerji, ZETES-3 Projesi için saha temin ederken, kamulaştırma çerçevesinde uygun bulunan saha içinde konutu bulunan kişilerin yıllardır yaşadıkları sosyal çevreden ve ata mirası topraklarından uzaklaşmamaları için gerçekleştirdiği konut projesi, sosyal sorumluluk bilincinin en güzel örneklerinden biri oldu. Konutlar, 12 bin 477 metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. Her birinde 12 daire bulunan 5 bloktan oluşuyor. 36 daire 3+1 (net 125 metrekare) ve 24 daire ise 2+1’dir (net 96 metrekare). Her binanın girişinde otopark ve yeşil alanlar mevcuttur. Daire özellikleri bakımından 3+1 daireler salon, ebeveyn yatak odası, ebeveyn banyosu, 2 yatak odası, banyo, mutfak ve kilerden oluşuyor. 2+1 daireler ise salon, ebeveyn yatak odası, 1 yatak odası, banyo ve mutfaktan oluşuyor. Odalar ve salon zemini laminant parke, banyo, mutfak ve hol seramik, mutfakta ankastre ürünler (buzdolabı, ankastre fırın, mikrodalga fırın, ankastre bulaşık makinası, ocak ve aspiratör), salonda LCD 107 ekran TV, banyoda 60 litrelik elektrikli termosifon her daireye evin demirbaşı olarak donatılarak verilmiştir. Bütün daireler katı atıkla (kömür) tek merkezden ısıtılıyor. Herhangi bir taahhüt olmamasına rağmen Eren Enerji, bir yıl süreliğine yakıt temini, kaloriferci ve dairelerin her tür tamiratı işini bedelsiz olarak karşılıyor. Dairelerdeki evrensel atıklar arıtılıp temiz hale getirildikten sonra dereye deşarj ediliyor. Konutlarda ikamet edenlerin ve çevre halkının konutları çok beğenmeleri sonucu gelen talepleri karşılamak amacı ile 12´şer dairelik ilave iki blok daha yapılmasına karar verildi ve inşaat firması ile sözleşme yapıldı” denildi.

“SANTRAL SUYU İLE ISITMA PROJESİ” ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Çatalağzı Belediyesi ile varılan mutabakat sonucunda ilk etapta Çatalağzı beldesine bağlı Cumayanı Mahallesi’nde 100 konutun termik santralden elde edilen sıcak su ile ısıtılabilmesi için çalışma başlattı. Proje, talebe göre genişletilerek, Muslu beldesini de kapsayacak. Bu proje ile bölgedeki evlerde kalitesiz kömür kullanımından dolayı ortaya çıkan hava kirliliğinin önüne geçilmesi ve bölge halkına daha ekonomik ısınma sağlanması planlanıyor.
Editör: Pusula Gazetesi