Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük’ü ziyaret etti. Başkan Küçük, bu zamana kadar kendilerini ilk kez bir adayın ziyaret ettiğini belirterek, Gülay’a destek veren Ercan Şehri, Murat Bahadır ve Şükür Küçükali’nin hislerine sonuna kadar katıldığını ifade etti.

Esnafın son dönemde çok büyük sıkıntılar yaşadığını ve böyle bir süreçte bir belediye başkan adayının kendilerini ziyarette bulunmasından dolayı çok büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Küçük, “Ben inanıyorum ki, sevgili başkan adayımız esnafa gösterdiği bu sıcak ilginin karşılığını mutlaka bulacaktır. Onun takdirini esnaf arkadaşlarımız yapacaktır. Özellikle kahveci esnafı sigara yasağının çıkmasından sonra ve yapılan diğer uygulamalarda sıkıntı yaşamaktadır. İlk göreve geldiğimizde bin 100 üyemiz vardı, ama bugün 470’e kadar düştü. Mahallelerde kahveler yok denilecek kadar azalmıştır. Kahveci esnafı 4 tane Bakanlıkla uğraşmaktadır. İçişleri Bakanlığı denetimle ilgili, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gıdayla ilgili, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalıştırmış olduğu işçiyle ilgili ve Maliye Bakanlığı vergiyle ilgileniyor. Sürekli denetim altındalar. Bu kadar yükü kahveci esnafı kaldıramadı ve sayımız oldukça düştü. Ben özellikle Zonguldak Belediyesi’ne aday olan ve Odamızın da üyesi olan değerli arkadaşıma inanıyorum ki belediyeye geldiği zaman esnafa gerekli desteği verecektir. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan birisi de Zonguldak’ta su fiyatının pahalı olmasıdır. Birde açılış ve kapanış saatleriyle ilgili sıkıntılarımız var. Ben esnafın sesine kulak verilmesini istiyorum. Sevgili Ercan Başkanın, Murat Başkanımın ve Şükür abimizin hislerini aynı şekilde bende paylaşıyorum. Bunu da altını çizerek söylüyorum. Esnafa 1 santim yaklaşana biz 10 santim yaklaşırız. Sizin bu medeni cesaretiniz ve Zonguldak’a bu genç ve dinamik yaklaşımınızdan dolayı tebrik ediyorum. Açık açık söylüyorum ilk defa bu kapsamda bir ziyarette bulunuluyor ve ben bundan çok memnun oldum. Ayaklarınıza sağlık” dedi.

GÜLAY: “ZONGULDAK’I YALANCILARA TESLİM ETMEYELİM”

Lokantacılar ve Kahveciler Odası Başkanı Alparslan Küçük’ün düşüncelerinden ve desteklerinden dolayı onur duyduğunu belirten MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay ise, “Bu Odanın bir üyesi olarak başta su paralarının indirimiyle alakalı bir projemiz var. Ben de esnafım ve su parasının nasıl ödendiğini, Bağ-Kur’un nasıl ödendiğini bilen bir arkadaşınızım. Çalışana nasıl maaş verildiğini bilen bir arkadaşınızım. O nedenle sizlerin de esnaf bir arkadaşınızın arkasında durması gerekiyor. Ben küçük esnaf dostu olmaktan onur ve gurur duyan bir belediye başkan adayıyım. Müteahhitlerin, işadamlarının veya Zonguldak’ın kaymağını yiyen rant ekibinin değil, küçük esnafın başkanı olmaya geliyorum. Geçen günlerde ziyaret ettiğimiz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri’nin açık desteğiyle, ‘oyumuzun size’ demesi beni gururlandırdı. Yine Bakkallar Odası Başkanı Şükür Küçükali’nin, ‘oyum sizin’ diyerek açık destek vermesi bizi onurlandırdı. Terziler Odası Sayın Murat Başkanımızın da bu yöndeki sözleri bizi onurlandırdı. Lütfen Zonguldak’ı yalancılara teslim etmeyelim. Onların daha önce ne yaptığını biliyoruz. Zonguldak’ı onlara teslim etmek bana göre ihanet olur. Ne yapacakları da önümüzde… Bizlere bir kere fırsat tanıyın” diye konuştu.

ERCAN ŞEHRİ NE DEMİŞTİ?

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, MHP Adayı Gürkan Gülay’ın ziyaretinde, şunları söylemişti:

“Ben olsam TTK Merkez Atölyesi’ni komple yıkarım. Ambarları kaldırırım. Bin 500 metrekare dükkân yaparım. Bana kalırsa, TTK’yı anında özelleştiririm. Bir dakika durmam. Sendika istediği kadar bağırsın. 600 milyon zararı var. Özelleşsin, 200 milyonu Zonguldak’a harcar, yatırım yaparım ve Zonguldak’ın hayatı kurtulur. AK Parti gitsin de, kim gelirse gelsin. Benim sinir sistemim bozuluyor, uyku uyuyamıyorum. AK Parti’ye oy vermiş insanlar lanet edip MHP’ye oy vereceklerini söylüyorlar. Biz bunları sanayide de, her yerde de duyuyor ve şahit oluyoruz. Bu iş ortada, CHP ve MHP çekişecek. Izdırap, ızdırap nedir bu çektiğimiz?”

Editör: Pusula Gazetesi