Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kastamonu´dan özel uçakla Zonguldak Havalimanı´na geldi. Partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu´na Zonguldak Kömürspor forması ve Devrek bastonu hediye edildi. Seçim otobüsüyle Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, Zonguldak´ta Madenci Anıtı önündeki mitingde yaklaşık 10 bin kişiye hitap etti.

Mitingde, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir ve diğer adaylar için oy isteyen Kılıçdaroğlu, AK Parti’yi de sert dille eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, “Başbakan buraya gelecek Filyos Vadisi’ni konuşacak. 3 seçimdir Filyos Vadisi’nden söz ediyorlar. Ne yaptılar Allah aşkına? Zonguldak öyle bir tokat atacak ki, Şam’dan, Moskova’dan, Kahire’den duyulacak. Emeğin, alın terinin, helal süt etmiş insanların kentidir Zonguldak” dedi.

Tüm belediye başkan adaylarının yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sencer Ayata, Bülent Tezcan ve Yakup Akkaya, 22’nci Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Kenan Köktürk, İl Başkanı Halil Furat, il, ilçe ve belde belediye başkan adayları katıldı. CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın oğlu MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Haberal ise, sahnenin arkasından mitingi takip etti.

“Başbakan Kemal” sloganları eşliğinde platforma çıkan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Halkın çıkarları için çalışacağız. Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız” dedi.

“KİM KUL HAKKI YEDİYSE HESABINI SORACAĞIM”

Ülkenin içinde bulunduğu koşulların sıradan olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti´ni soyan bir hükümetle karşı karşıyayız. Aile boyu bir soygun düzeniyle karşı karşıyayız. ´Hırsız var´ deyince onun adı akla geliyor. Bütün dünyada onun adı akla geliyor. Nereye giderse gitsin sözüm var. CHP iktidarında kim kul hakkı yediyse hesabını soracağım. Önümüzde 30 Mart seçimleri var. Sandığa gideceğiz. Bir bayram havasında, barış havası içinde kol kola kardeşçe gitmeliyiz. Yeni bir Türkiye´nin yolunu açacağız" diye konuştu.

Demokrasiye ve özgürlüğe inanan biri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Elbette eleştirilebiliriz. Eleştiriye kulak kabartan bir insanım. Rize´ye gittim. Rizeli kardeşim bana bir yumurta atmış. Farkında değilim. Polis yakalamış karakola götürmüş, davayı açmış. Mahkeme bana sordu davacı mısın diye. Ben hayır kimseden davacı değilim dedim. Çünkü ben demokrasiye inanıyorum" dedi.

“PROVOKASYONLARLA AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYOR”

Berkin Elvan´ın ailesini ziyaret ettiğini ve başsağlığı dilediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Önceki gün Ankara´dan ayrılırken ´provokasyonlara dikkat edin´ dedim. Bu zat ülkeyi bölmekte kendisini sorumlu tutmuştur. Halkı bölüyor. Birbirine düşman etmeye çalışıyor. Uyardım, ‘sakın ola provokasyonlara girmeyin’ diye. Ama dün Kasımpaşa´da gencecik çocuğumuz öldürüldü. Öldürülmeden önce de bütün elektrikler söndürülüyor. Kimin ateş ettiği belli değil. O da aile çocuğu. Onun da ailesi var. Yazık günah değil mi. İktidardan gidecek o da biliyor, provokasyonlarla ayakta durmaya çalışıyor. Hitler´in yöntemi gibi... Bizim seçim büromuz Beyoğlu´nda yağmalandı. Telefon ettim. ´Yağmalasınlar müdahale etmeyin´ dedim. Çünkü Abbas yolcu, gidecek. Türkiye bu yükü taşıyamaz. Adı şaibeye çıkan bir insan Türkiye Cumhuriyeti´nde başbakanlık koltuğunda oturamaz. Adı başçalana çıkmış birisi o koltukta oturamaz. O koltuk temiz insanların koltuğudur."

“BALIK BAŞTAN KOKAR”

Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının doğru olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Zonguldak´ın kömürü ne kadar doğruysa, o konuşmalar da o kadar doğru. 18 Nisan 2013´te MİT bu adama, bu zata 3 sayfalık bir rapor veriyor. O raporun sonuç bölümünde Rıza Sarraf´ın bazı bakanlarla yakın ilişkisi olduğu yazıyor. MİT uyarıyor, zor durumda kalabilirsiniz diyor. Bu kişi bir şey yaptı mı? Yapmadı. Niye yapmadı. Kendisi de götürüyor çünkü. Balık baştan kokar. Sen yersen bakan da yer, genel müdür de yer. Genel müdür ne yaptı? Banka genel müdürü ayakkabı kutusunda istiflemiş paraları. Neden? Helal para değil haram para. Alnının teri ise götürür bankaya yatırırsın. Ama haram para… Şimdi o hırsızlar serbest bırakıldı. Aranızda geziyorlar. Ceplerinize dikkat edin. Gözü doymaz bunların" dedi.

“MÜSLÜMAN’I MÜSLÜMAN’A KIRDIRIYOR”

Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Suriye´deki El Kaide militanlarına silah gönderiyor. Müslüman’ı Müslüman’a kırdırıyor. Elleri kanlı onun. Cumhuriyet tarihinde Müslüman’ı Müslüman’a kırdıran başbakan olmamıştır. Mısır´da bir kızımız hayatını kaybetti. Onun için ağladı. Eyvallah, ağla. Hepimiz üzülürüz. Sonuçta insan. Onun için ağlıyorsan 15 yaşındaki Berkin için de ağla. O da bizim çocuğumuz. Berkin için ağladı mı? ‘Allah rahmet eylesin’ dedi mi? Ailesine başsağlığı diledi mi? Ben buna nasıl ´sen adamsın´ diyeyim Allah aşkına. Kim ölürse ölsün herkesin arkasından rahmet okunur. Bizim Müslüman geleneği budur. Türkiye´de şu veya bu şekilde başbakanlık yapan hakkın rahmetine kavuşmuş kişilere hiçbir CHP´li tek laf etmez. Onlar bu ülkeye hizmet ettiler. Ben CHP Genel Başkanı olarak Menderes´in mezarını ziyaret edip karanfil koydum. Şimdi kalkmış Menderes´e ağlıyor. Sen kim Menderes kim. Ağzını açıyor, İnönü hakkında söylemediğini bırakmıyor. İsmet İnönü´nün hayatı, çocukları meydanda... Malı mülkü götüren bir adam da değil. Böylesine değerli bir insan" diye konuştu.

“YOLSUZLUĞUN BOYUTU 85 MİLYAR AVRO”

Yolsuzluğun boyutunun 85 milyar Avro olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Türk lirasıyla 247 milyar lira. Arkadaşlara bu parayla ne yapılır dedim. 2 milyon 831 bin işsize 8 yıl asgari ücretten para ödenir. 300 bin atama bekleyen öğretmeni atarsın, 30 yıl süreyle para verirsin. Her emekliye 25 bin lira ikramiye verilir. 6 GAP yapılırdı. 30 Marmaray yapılır. 5 bin 363 F16 uçağı satın alınırdı. Götürdükleri para bu.. Niye telaşlanıyorlar. Savcıyı, hakimi, polisi, emniyet müdürünü değiştirdiler. Çaldığını, çırptığını biliyorum. Kul hakkı yediğini biliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, Zonguldak’la ilgili de şunları söyledi:

“ZONGULDAK EVİNE HER AKŞAM HELAL EKMEK GÖTÜRÜR”

“Zonguldak emeğin başkentidir. Yerin metrelerce altında alın teri döker, alnındaki kömür karası onun onurudur. Evine her akşam helal ekmek götürür. Hiçbir zaman harama ortak olmadı Zonguldaklılar. Zonguldak’ı cezalandırıyorlar. Göç alan kentten göç veren kent haline geldi. Son 3 yılda 45 bin Zonguldaklı Zonguldak’ı terk etti.”

“BAŞBAKAN BURAYA GELECEK VE YİNE FİLYOS VADİSİ’Nİ KONUŞACAK”

“Başbakan buraya gelecek Filyos Vadisi’ni konuşacak. 3 seçimdir Filyos Vadisi’nden söz ediyorlar. Ne yaptılar? Ne yaptılar Allah aşkına? ‘Acaba yine söylersek oy alabilir miyiz?’ diyorlar. Zonguldak öyle bir tokat atacak ki, Şam’dan, Moskova’dan, Kahire’den duyulacak. Emeğin, alın terinin, helal süt etmiş insanların kentidir Zonguldak. Zonguldak, Bülent Ecevit’in göz bebeğidir. Rahmetli Bülent Ecevit, ‘Ne ezen, ne ezilen, insanca, halkça bir düzen’ derdi. Aynı şeyi söylüyoruz. Ne ezen olsun, ne ezilen olsun, insanca, hakça düzen olsun. Barış, sevgi, huzur içinde bir toplum olsun. Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin…”

“SENDİKALAR KUL HAKKINI YİYENLERE NE ZAMAN HESAP SORACAK?”

“Burada TTK vardı, içini tamamen boşalttılar. Çalışanların sayısı çok düşük bir rakama geldi. Çok sayıda taşeron işçi çalışıyor. İşçilere ve sendika başkanlarına soruyorum: Eğer siz taşeronluktan şikayet ediyorsanız, sizin itibar edeceğiniz, güveneceğiniz tek adres vardır. O adres CHP’dir, o adres emeğin, alın terinin yanında olan partidir. İşçilere ve sendika başkanlarına soruyorum: Kul hakkı yiyenlerden, senin alın terini sömürenlerden ne zaman hesap soracaksınız, ne zaman meydana çıkacaksınız, ‘iş, aş’ diyeceksiniz? Bunu istiyorum. Kimse kusura bakmasın.”

“MUHARREM AKDEMİR SİZLERE HİZMET ETMEK İSTİYOR”

Kılıçdaroğlu, konuşmasının sonunda, “Muharrem Bey, gel bakalım. Sayın Başkan nerelerdesin?” diyerek CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir’i yanına çağırdı. Kılıçdaroğlu, “Başkanımız pek çok hizmet yaptı. İzniniz olursa sizin oylarınızla size hizmet etmek istiyor. Seviyor musunuz? O da sizi seviyor, size inanıyor” diyerek Akdemir için Zonguldaklılardan oy istedi.

Kılıçdaroğlu, “Başkanları size emanet ediyorum, sizi de Allah’a emanet ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.


Editör: Pusula Gazetesi