Her seçimde başka adaya gitmek zorunda bırakılan MHP tabanı, bu sefer daha fazla kenetlenmiş durumda ve sandıkta da bu kenetlenmeyi göstermeye kararlı.

MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, olağanüstü bir performans göstererek, zoru başarmak istiyor.

En önemlisi; insanlara birebir ulaşarak, aynı kişilere iki defa, üç defa giderek başarıya olan inancı…

Gülay, MHP’nin oy dezavantajının farkında.

Bunu çok çalışarak yıkmak isteyen Gürkan Gülay’ın en büyük avantajı, gençliği, azmi ve rakipleriyle ilgili tartışmalar.

Özellikle CHP Adayı Muharrem Akdemir’in yetersizliğiyle ilgili tartışmalar, Gülay’a büyük avantajlar sağlamış durumda. Ucuz su ve Halk Ekmek formülü ile sahaya çıkan Gülay, projeler konusunda Ali Bektaş’ın gerisinde, Muharrem Akdemir’in önünde gidiyor.

Gülay’ın en büyük yardımcılarından biri de MHP İl Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi 1’inci Sıra Adayı Mevlüde Yalçıner. Bu nedenle MHP Adayı Gülay, kadın seçmenlere ulaşma ve onların henüz oylarını alamasa da, gönüllerini kazanma noktasında başarılı.

Siyasette yıpranmamış olması, onun başka bir avantajı. Acemiliği ve fazla özgüveni nedeniyle hatalar yapsa da, “oyunuzu istiyorum” kararlılığı ve gençliği ile o dezavantajlarını avantaja çevirmek istiyor.

MHP’yi ilk kez bu kadar kararlı ve iddialı yapan Gülay’ın meclis ekibinde, mahallesinde güçlü birkaç isim dışında fazla bir isim yok.

Karabük, Kastamonu ve Bartın’ın MHP’li Belediye Başkanlarının yaptığı hizmetleri referans olarak gösteren Gülay’ın başka bir avantajı ise, tepki oyları.

CHP ve AK Parti içindeki kırgınlıklardan dolayı tepki oylarının bir kısmının Gülay’da toplanması bekleniyor.

En büyük dezavantajı, yine gençliği, dinlemekten çok konuşmaya olan merakı, siyasi deneyimsizliği.

MHP’nin organizasyon ve yönetimsel yetersizliğini bireysel çabasıyla kırmaya çalışan Gülay, aslında her anlamda da yalnız bir isim.

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan´ın varlığı yokluğu ise pek belli değil. Görüntü var ama ses yok. Gülay´ın hızının gerisinde kalıyor.

Gerek ekonomik imkansızlıklar, gerekse örgütsel eksikler hızını kesiyor.

En çok eleştiri aldığı noktaların başında Kozlu sahil yolu üzerindeki işletmesi geliyor. AK Parti Adayı Ali Bektaş’ın, “10 metrelik büfeyi 400 metrekare yaptı. Onun derdi Zonguldak’a hizmet değil, büfesini kurtarmak” eleştirileri dikkat çekiyor.

Bu siyasi tablo içinde Gürkan Gülay’ın belediye başkanlığını kazanması mümkün görünmese de, seçimin kazananı MHP, parlayan ismi Gülay olacak.

Belediyeyi kazanacak olanın da, kaybedecek olanın da ipi Gülay’ın elinde.

Editör: Pusula Gazetesi