Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanlığı, Cumartesi günü Camlı Köşk’te eski yöneticilerin de katıldığı bir kahvaltı düzenledi. Kahvaltıya; Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl yönetimi, Merkez İlçe yönetimi ve önceden il ve ilçede görev yapmış yöneticiler katıldı. Kahvaltıda konuşan Uçar, Karaduman ve Bektaş, küskünlük ve kırgınlıklara son verilmesi gerektiğini ifade ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

KARADUMAN: “TÜRKİYE’NİN İSTİKRARINA ‘DUR’ DEMEK İSTEYENLERE DERS VERME ZAMANIDIR”

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, katılım gösteren herkese teşekkür ederek, “Bu seçim, sadece belediye başkanlığı seçimi değil, Türkiye’nin istikrarına ‘dur’ demek, Türkiye’deki bu hizmetlerin yükselişine ‘dur’ demek isteyenlere bir ders verme zamanıdır. Bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımızın özellikle kapı kapı gezerek, yerel seçimlerde hem belediyeye, hem de AK Parti’ye oy istemelerini istiyoruz” dedi.

BEKTAŞ: “KIRGINLIKLARIN, DARGINLIKLARIN, ÜZÜNTÜLERİN ZAMANI GEÇTİ”

Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş ise, dargınlıklar ve kıskançlıklara bir son verilmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Partilerin kongrelerinde, seçim sürecinin verdiği bazı kırgınlıklar oluyor. Bu her partide oluyor. Zonguldak’ta siyasete başladığımda bazı arkadaşların çekingen, kırgın veya insanlara biraz yukarıdan baktığını gördüm. Bunlar AK Parti’nin karakterine uymayan tavırlardır. ‘Benim bu arkadaşlarla bir derdim, bir zorum yok’ dedim. ‘Bir kahvaltı yapalım’ dedim. Amaç; Ali Bektaş ise, bana gelsinler ‘Seninle bir zorumuz var’ desinler. Ama bu şehir elden gidiyor. Artık kırgınlıkların, dargınlıkların, üzüntülerin zamanı geçti. Sıkıntı, sadece bizim sıkıntımız değil. Zonguldak şehrinde yaşayan herkesin sıkıntısı... Burada artık basit kıskançlıkların, basit hesapların yeri yoktur. Eğer hesabımız varsa, 30 Mart’tan sonraki günlere bırakın. Çünkü memleketimiz, şehrimiz, çoluk-çocuğumuzun yaşayacağı bir yerden çıkıyor. Benden çok daha zeki olabilirsiniz, benden akıllı olabilirsiniz, ama maalesef şu an belediye başkan adayı benim. Ben bu kırgınlıklara, dargınlıklara inanmıyorum. Ne yaptık, birbirimizin ekmeğini mi aldık? Sayın Başbakanımız ne mücadeleler veriyor, görüyoruz. Bizim burada kendi basit menfaatlerimizi ön plana çıkartma hakkına hiç birimiz sahip değiliz. O yüzden bu seçimde bana güvenip inanırsanız biz bu şehri yaşanabilir ilk 10 şehrin arasına sokarız. Kahvaltıya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim.”

UÇAR: “ONLARLA BİZİM PROJELERİMİZİ MUKAYESE ETMEK BİLE ANLAMSIZ OLUR”

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar da, adayları Bektaş’ın projelerini mutlaka hayata geçireceklerini belirterek “Bu projeleri uygularken Zonguldak’taki imkanlarla Zonguldak’ın 350 milyonluk borcuyla bunu hayata geçirmeniz zor. Merkezi hükümetin desteğini mutlaka alacaksınız. Projeleri izlerken muhalefet ‘uçuk kaçık’ diye tabir etti. Şimdi de ‘acaba başka şeyler yapabilir miyiz, başka söylemler kullanabilir miyiz?’ demeye başladılar. Hatta muhalefetin projelerine bakıyorum. Bizim muhtarlarımızın mahallelerde yapacağı vaatlere benzeyen projeler ve düşünceler var. Onlarla bizim projelerimizi mukayese etmek bile anlamsız olur. Hem bu projelere de ‘uçuk kaçık’ deniyorsa, o zaman Zonguldak’ın şu halinin kabul edilmesi gerekiyor. Metropol şehirlere gittiğinizde bu bahsedilen projeler bundan 15-20 sene önce zaten hayata geçirilmiş. O yüzden bu projeler olmazsa olmaz projelerdir. Mutlaka ve mutlaka hayata geçirilmesi gerekir” diye konuştu.


Editör: Pusula Gazetesi