Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunduğu tatbikatta, öğrencilerin soğukkanlılığı ve okulu başarılı şekilde boşaltmaları görevlilerden tam not aldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İtfaiye ve AFAD görevlilerinin de hazır bulunduğu &[#]8220;Acil Durum Tahliye ve Yangın Tatbikatı&[#]8221; öğrencilere heyecanlı dakikalar yaşattı. Tatbikattan habersiz olan öğrenciler, yangın alarmı ile kendilerine öğretilen yol güzergâhını izleyerek, yangın merdivenlerini kullanarak okulu boşalttı.
Tatbikatı yerinde izleyen ve okul bahçesinde toplanan öğrencilere bir konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, &[#]8220;Allah bu millete değişik felaketler ve acılar yaşatmasın. Ama daha önce yaşadığımız deprem gibi doğal afetlerde yaptığımız böyle tatbikatlarla can kaybını en aza indirebiliriz. Burada amacımız yaşanmasını istemediğimiz olaylar karşısında sizleri bilgilendirmektir&[#]8221; dedi.
Daha sonra okul bahçesinde çıkartılan temsili yangını önce itfaiye görevlileri, okul müdürü ve öğrenciler sırayla söndürdü.
Binada çıkan yangında mahsur kalan öğrenciler, İtfaiye Müdürlüğü yangın kurtarma merdiveni ile kurtarıldı. Daha sonra konferans salonuna geçen öğrencilere, AFAD yetkilileri tarafından felaketler ve bunlardan korunma yollarıyla ilgili bir seminer verilerek, tatbikat tamamlandı.
Editör: Pusula Gazetesi