Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, öğrenci servis aracı şoförleri ile kahvaltıda buluştu. Kozlu’daki Rota Kafe’de düzenlenen kahvaltıya; AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, servis şoförleri ve partililer katıldı. Bektaş’ın projelerinin yer aldığı tanıtım CD’si kahvaltıya katılanlara izlettirildi.

Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, yaptığı konuşmada, ilk defa projelerle ortaya çıkan bir aday olduğunu belirterek, “Belediye kurulduğundan beri ilk defa bir aday projelerle ortaya çıktı. Hiç birimizin dışarıdan misafiri geldiğinde şehirde onur duyacağımız hiçbir şeyimiz yok. Adam buraya kız vermeye geliyor, kızını vermekten vazgeçiyor. Ben bunu çok yaşadım. Bu duruma geldik, hala bizim projelerimize ‘hayal’ diyorlar. Bu projelerin nesi hayal? Bu kadar mı boş kafalıyız? Zonguldak’ta o zaman hiçbir şey yapmayacaksınız. Bu projelere ‘hayal’ diyen demek ki hayatlarında hiçbir şey yapmaya niyetleri olmamış. ‘Zonguldak böyle kalsın, çoluk çocuğumuz kanalizasyon içinde kalsın, yeter ki bir 5 sene daha belediye başkanlığı yapayım’ düşüncesindeler. Önce projelere ‘uçuk’ dediler, sonra ‘nasıl yapacak, mümkün değil’ dediler. Yapılmayacak hiçbir şey yok, bunların hepsi yapılacak işlerdir. Sonra tipik Zonguldak siyaseti yapmaya başladılar. ‘Ben gelip bundan daha iyisini yapacağım’ demiyorlar. Öyle bir dertleri de yok. Ya oturup ağlayacaksınız nenem karı gibi, ya da gayret sarf edeceksiniz” dedi.

“MUHARREM AĞABEY’İN TEKRAR ADAY GÖSTERİLMESİ BU MEMLEKETLE DALGA GEÇMEKTİR”

Bektaş, CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Belediye Meclisi 1’inci sırasından aday gösterilen TMMOB Mimarlar Odası İl Temsilcisi Turhan Demirtaş ile MHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay’ı da eleştirerek, şunları söyledi:

“Memleket göçüp gidiyor, şehir şehirlikten çıkmış olsun, ‘Ben sosyal demokratım’ diyor. O zaman ben de diyorum ki: Senin zaten bu Zonguldak’ta yaşamaya niyetin yok. Çekip gideceksin buradan, burada ne olursa olsun senin umurunda değil. Basit duygularla iktidarı cezalandıracaksanız, şu anda kendini cezalandırıyorsunuz. Bu seçim, Zonguldak’ın seçimidir. Ya Ali Bektaş gelecek belediye başkanı olacak, ya da 20 sene geri gidilecek. Şunu samimi duygularla söylüyorum. Muharrem Ağabey; çok iyi insandır, iyilik başka bir şey, biz de iyiyiz. 68-70 yaşına gelmiş adamların Zonguldak’ın sorunlarına çözüm getireceğine inanabiliyor musunuz? En ufak bir iddia yok, misyon yok, vizyon yok, geleceği düşünme yok. Muharrem Ağabey’i hakikaten severim, ama Muharrem Ağabey’in tekrar aday gösterilmesi bu memleketle dalga geçmektir. ‘Biz sizin önünüze ne koyarsak koyalım, onu seçeceksiniz’ demektir. Dahası, Zonguldak’ta yapılacak bütün atılımları ‘yok sit alanıydı, yok proje’ deyip engelleyen adamı da birinci sıradan meclis üyesi adayı yapmışlar. Resmen dalga geçiyorlar. Eğer sosyal demokrat düşünce buysa, sosyal demokraside ben onlara 30 ders veririm. Onlara göre biz koyunuz, sığırız, göbeğini kaşıyan aptalız. Onlar, lokallerinde oturup briç masalarında memleketi kurtarırken, vatandaşın ne yaptığıyla alakası olmayan, bizi koyun yerine koyarken, hiçbir sıkıntıları yokken, sistemi eleştirebiliyorsan, o sitemin onlara sağladığı rahatlığı sayesindedir. Bir başka aday da diyor ki: ‘Ali Bektaş emekli olsun’. ‘Diğer illerde ağabeylerim, ablalarım var, onlardan bilgi alacağım’ diyor. Bana ‘emekli ol’ diyorsun, senin ağabey dediğin adam da 63 yaşında.”

Editör: Pusula Gazetesi