Zonguldak Fenerbahçe Taraftar Derneği üyeleri, İstanbul’da Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşüne destek verdi.

Başkanlığını Turgut Papila’nın yaptığı Dernek, geçtiğimiz Pazar günü Bağdat Caddesi’nde yapılan yürüyüşe katıldı ardından Kasımpaşa maçını takip etti.

ZONGULDAKLI FENERBAHÇELİLER ADALET İÇİN YÜRÜDÜ

Zonguldak Fenerbahçe Taraftar Derneği konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi, “Fenerbahçeli Avukatlar Derneği tarafından Pazar günü düzenlenen “Türkiye için adalet, Fenerbahçe için adalet” yürüyüşüne Zonguldak Fenerbahçe Taraftar Derneği olarak bizler de katıldık. Zonguldak’tan hareket eden kafilemizde 120 kişi yer aldı. Yürüyüşümüze İstanbul’da yer alan Zonguldaklılar da eşlik etti. Aziz Yıldırım’ın ve bir madencinin yer aldığı bir pankart hazırladık. Yürüyüşümüz Şaşkınbakkal’da başladı ve Kızıltoprak’ta son buldu. Kortejin önünde yer alan başkanımız Aziz Yıldırım yürüyüş esnasında araçtan etraftakilere ve taraftarlarımızı selamladı. Taraftarlarımız adalet istediklerini, af değil adil yargılama beklentilerini sloganlarla dile getirdi. Yürüyüşe polis kayıtlarına göre 350.000 kişinin katıldığı söyleniyor. Yürüyüşe çokca sayıda rakip takım taraftarları da eşlik etti. Bunların arasına Çarşı ve Galatasaraylı taraftarlar da vardı. Yürüyüşte pankartımızla destek veren derneğimize bir çok taraftar ve vatandaş alkışlarla destek verdi. Pankartımızla bir çok vatandaşımız fotoğraf çektirdi. Madencinin ve emeğin sembolü olarak orada bulunduğumuz için taktir topladık. Yürüyüşe Ali İsmail Korkmaz’ın annesi de eşlik etti.

Kızıltoprak’ta son bulan yürüyüşün ardından üyelerimiz ve renktaşlarımız stada maçı izlemeye geçtiler. Maç sonunda ise Türk Telekom tribününden C blok ile Maraton tribünündekiler stadı terk etmeyerek 20 dakika hiç durmadan “Ali İsmail Korkmaz” bestesini hep bir ağızdan söylediler.

Dernek başkanımız Turgut Papila yürüyüşe katılan üyelerimize ve renktaşlarımıza teşekkür ederek, böylesi önemli bir organizasyonda Zonguldak FB Taraftar Derneği olarak orada bulunmamızın önemine dikkat çekti. “

Editör: Pusula Gazetesi