CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Zonguldak´ta İsmail Eşref´i başa getiren bütün yurttaşlarımızı kutluyorum. Zonguldak´ı ve Zonguldaklıyı yakından tanıyıp belediyeciliği çok iyi bilen deneyimli, ahlaklı ve pırıl pırıl bir evladımızı Zonguldak Belediye Başkanı olarak seçtik. Eşref beni mahcup etmedi ve Zonguldak´ta beni mahcup etmediği için teşekkür ediyorum" dedi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´i makamında ziyaret etmek amacıyla Zonguldak´a geldi. Seçim otobüsüyle ile gelen CHP Lideri Baykal, Zonguldak´ta yoğun ilgi gördü.


Belediye Binası önünde halkı selamlayan Baykal mitingden önce Belediye Başkanı Eşref´i makamında ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.


Belediyenin genel durumu ve projelerle ilgili CHP Lideri Baykal´a bilgiler veren Belediye Başkanı İsmail Eşref, belediyenin borç içinde olduğunu, sıkıntıları çözmeye hazır olduklarını ve bu durumdan şikâyetçi olmadığını söyledi.


Eşref:´Bu moralle yapamayacağımız iş yoktur´


Ekonomik sıkıntılara rağmen yatırımlara devam edeceğini belirten Eşref; "Zonguldak´ta 29 Mart seçimlerinde bu zaferi CHP´ye kazandıran herkese teşekkür ediyorum.


Sizinle Zonguldak´ta her ne kadar seçim sürecinde birada olamasak da şimdi bir arada olmaktan çok mutluyuz. Halkımız beni seçti ve biz bu bayrağı soruna kadar taşıyacağız. Çünkü başarının artasın da teşkilat vardı. Zonguldak Belediyesi´nin durumunun çok iyi olmadığını herkes biliyor. Belediyemiz borç içinde işimiz çok zor ama biz bunu başaracağız. Yapacağımız çok iş var. Sosyal tesis olarak yapmayı planladığım işler var. Bunların başında merkezde boş alan olarak duran Lavuar Alanı&[#]8217;nı değerlendireceğiz. Kanalizasyon Projemiz var. Bunları hayata geçirmeyi düşünüyorum. Boş durmayacağız. Ekonomik sıkıntılarda bile çok işler yapacağız. Sıkıntıları birlikte çözeceğiz. Zonguldak´ta bizlere verdiğiniz moralle yapamayacağımız iş yoktur. Sizlere ve halkımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.


Baykal: ´Her şey düzelecek´


Proje ve yatırımlarında her zaman yanında olacağını belirten CHP Lideri Baykal, Eşref´i uyararak; "Belediyenin borçlarını vatandaşlara yakınmak için söylemiyorsunuz. Hedefinizi doğrultunuz. Söylediniz unuttunuz. Tekrar tekrar konuşmaya hiç gerek yok. Her şey düzelecek´ şeklinde konuştu.


Daha sonra CHP Lider Baykal, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, CHP´li çevre ilçe ve belde belediye başkanları, Zonguldak, Bartın illeri CHP milletvekilleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Baykal´a Başkan Eşref tarafından madenci heykeli ve plaket verildi.


Baykal: "Eşref´i başa getirenleri kutluyorum´


Ardından Belediye Binası önünde halka hitaben yapılan mitingde konuşan CHP Lideri Baykal, son seçimlerde kentte miting düzenlemeyi çok istediğini, ancak BBP Genel Başkanıı Muhsin Yazıcıoğlu´nun da öldüğü helikopter kazası sonucu tüm mitingleri iptal ettiklerini söyledi.


CHP´li belediyelerin iyi hizmet vermesi için tüm belediyelerin ve partinin imkânlarını seferber edeceklerini belirten Baykal; "Zonguldak´ta İsmail Eşref´i başa getiren bütün yurttaşlarımızı kutluyorum. Zonguldak´ta Sayın İsmail Eşref´i başa getirerek CHP´yi ve hepimizi onurlandırdınız. Partinin Genel Başkanı olarak Zonguldak´a hizmet etme görevinin bize verdiğiniz için bundan gurur ve şeref duyduğumu belirtmek isterim. Zonguldak´ı ve Zonguldaklıyı yakından tanıyıp belediyeciliği çok iyi bilen deneyimli, ahlaklı ve pırıl pırıl bir evladımızı Zonguldak Belediye Başkanı olarak seçtik.


Hepimiz CHP olarak her türlü desteği Zonguldak´ta ihmalkâr etmeyeceğiz. Zonguldak´ın başarısı CHP´nin başarısıdır. En güzel hizmetleri yapabilmek için CHP´nin, Milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızın yüzünü seferber edeceğiz, el birliği ile hizmet yapacağız. Bu seçimlerde CHP´nin adayı olarak Sayın İsmail Eşref´i Zonguldak´ta Belediye Başkanı olarak görmek istiyordum.


Eşref beni mahcup etmedi ve Zonguldak´ta beni mahcup etmediği için teşekkür ediyorum. Bu gün burada sanki gurbetten evime gelmiş gibiyim. CHP´ye belediyeye vererek bizi evimize baba ocağımıza memleketimize anamızın babamızın yanına geliyormuş gibi bir duygu içerisinde geldik. Hepinizle gurur duyuyorum.


Zonguldak´ta bu manzaraya bakınca seçimde her şey bitmiş gözükmüyor. Sizlerde ´seçim devam ediyor´ anlayışı var. ´Gerisi de var´ der gibi bir haliniz var. Olay sadece belediye ve Zonguldak olayı değildir. Gerçi, ´Biz işaret fişeğini yaktık, işareti verdik, gerisi gelecek´ diyorsunuz. Öylemi? Zonguldak´ta bir belediye başkanı seçtiniz, hükümetin yarısı dün gitti. Bundan sonra tümünü yok edeceğiz. Önümüzdeki seçimde tümünü götüreceksiniz.


Türkiye böyle gitmez, böyle gitmemeli. Siz Zonguldak´ta tehditte ve saldırıya boyun eğmediniz. Siz Zonguldak´a ve Türkiye´ye sahip çıkmak için oy verdiniz. Türkiye kendisine sahip çıkılmasını bekliyor. Siz yolsuzluklara karşı Türkiye´ye sahip çıkacaksınız. Yolsuzluklara meydan bırakmayacaksınız. Milletvekillerinin dokunulmazlık zırhını önümüzdeki seçimlerde yırtıp atacaksınız.


Herkesin hakkını, hukukunu sizler koruyacaksınız. Dürüst namuslu insanlara sahip çıkacağınıza inanıyorum. Bunun için yola çıktık.


Zonguldak´ta el ele büyük Türkiye yürüyüşünü yürüyor olmaktan onur duyuyorum. Türkiye´nin önünü ve gözümü birlikte açacağız. Zonguldak halkına yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye´de her şey çok güzel olacak" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi