Sarıgül, "Şu anda siyasi partiler genel başkanların malı olmuş. Genel başkanlara itaatkar olan ve kölelik yapanlar seçiliyor. Siyaset baronları sevgisizlik ve bilgisizlik üzerine kurdukları şatolarda oturuyorlar" dedi.
Kozlu Cumhuriyet Meydanı´nda belde halkına seslenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül´e konuşması öncesinde Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından Madenci Heykeli ve asaletin simgesi olan dünyaca ünlü Devrek Bastonu hediye edildi. Sarıgül mitingdeki konuşmasında siyasi parti genel başkanlarını hedef aldı. Siyasi parti genel başkanlarını ´baron´ olarak nitelendiren Sarıgül, "Siyasi partiler halkın malıdır. Şu anda siyasi partiler genel başkanların malı olmuş. Hakka ve halka bağlı
milletvekilleri seçilmiyor. Genel başkanlara itaatkar olan ve kölelik yapanlar seçiliyor. Siyaset baronları sevgisizlik ve bilgisizlik üzerine kurdukları şatolarda oturuyorlar. Bölgemizde siyaset yapan aynı düşünceden insanları birbirlerine düşürüyorlar. Bir gün ülkemizde siyasi parti kanunlarını ve seçim sistemini mutlaka değiştirmemiz lazım. Bütün bunları yaptığımız zaman olay bambaşka olacak" dedi.
Miting otobüsü üzerinde konuşan Sarıgül´ün hemen arkasında bulunan DSP Belde Başkanlığı binasında sarı meşaleler yakılarak dev portresi açıldı. Konuşmasının son bölümünde başlayan yağmura rağmen vatandaşlar Sarıgül´e yoğun ilgi gösterdi. Sarıgül konuşmasını kafasına giydiği madenci bareti ile tamamladı.

YENİ BİR PARTİ MESAJI
Mitingin ardından Kozlu Belediye Başkanı makamında ziyaret eden Mustafa Sarıgül, belediye binasındaki toplantı salonunda gazetecilerin sorularının cevapladı. DSP Genel Başkanlığı´nda adı geçen Sarıgül´ün, aday olup olmadığı yönündeki sorulara yeni bir parti kurulması ile ilgili mesajların yer aldığı cevaplar verdi. Perşembe günü vereceği karar ile ilgili açıklama yapacağını belirten Sarıgül, asıl hedefinin başbakanlık olduğunu ifade etti. DSP Genel Başkanlığı ´na adaylığı ile ilgili soruya Sarıgül, "O
konuda önümüzdeki Perşembe günü açıklama yapacağım. Ben şimdi konuşmak istemiyorum. Mustafa Sarıgül Genel Başkan olmaz. Mustafa Sarıgül ve arkadaşları muhalefette olmaz. Tarih Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarını muhalefette yaptığı işlerle yazmayacak. Başbakanlıkta ve iktidarlıkta yaptığı işlerle yazacak. Şu anda Türkiye´nin yeni bir değişime, dönüşüme ve heyecana ihtiyacı var. Bu heyecanı ve dönüşümü Türkiye beklemekte. Türkiye´nin yeni bir başbakana ihtiyacı var" cevabını verdi.
Yeni bir parti kurulması ile ilgili soruyu ise Sarıgül, şöyle cevapladı:
"Türkiye neyi istiyor. İnsanlarımızı dinleyeceğiz. Yurttaşlarım neyi istiyorsa onu yapacağız. Yurttaşlarımızın takdiri, tüm sosyal demokratlar ve biz iktidar bekliyoruz. Türkiye´nin düğümleri bağlı o düğümleri halkın gücü ile açacağız."
Sarıgül, DSP Genel Başkanlığı´ndan ayrılan Zeki Sezer ile ilgili bir soruya ise Sezer´i sevdiğini, saydığını ve istifası ile demokrasi dersi verdiğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi