Standın açılışına; İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Yusuf Kaya, Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fatih Akca, Başhekim Yardımcısı Abdullah Bircan, Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Müdürü Esin İlhan ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Yusuf Kaya, &[#]8220;Tüm dünya ülkelerinde, tütün ürünleri tüketimini ve tütün dumanını maruz kalmanın yol açtığı zararlı etkilerini önlenmesi ve küresel tütün salgınını önlemek amacıyla yapılan çalışmalar bağlamında her yıl 9 Şubat günü, &[#]8216;Dünya Sigarayı Bırakma Günü&[#]8217; olarak kutlanıyor. Tütün kontrolünde temel amaç, tütün ürünleri tüketimini azaltarak başta kanser olmak üzere onlarca hastalığın yarattığı sağlık, sosyal ve ekonomik zararların önüne geçilmesini sağlamak, özellikle de çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere yeni başlayacakları önlemek ve başkasının içtiği sigaranın dumanından oluşan pasif etkilenimi engellemektir&[#]8221; dedi.

Müdür Kaya, 2,5 ay önce sigarayı bırakan Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Fatih Akca&[#]8217;ya &[#]8220;dumansız hava sahası rozeti&[#]8221; taktı.
Editör: Pusula Gazetesi