Çaycuma ilçesinde, Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Ereğli Verem Savaş Derneği gezici röntgen aracı Saltukova, Perşembe, Nebioğlu ve Karapınar esnaflar ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Sağlıklı bir yaşam için başlatılan Verem taraması ile ilgili Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Verem&[#]8217;in halen çağın en tehlikeli hastalıklarından biri olduğunu ifade etti. Kandemir, Esnafların ayaklarına kadar gelen bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini belirterek, &[#]8220;Bugüne kadar Çaycuma merkez olmak üzere Saltukova, Karapınar, Perşembe ve Nebioğlu beldelerimizde esnaflarımızı verem taramasından geçirdik. gezici röntgen aracı şimdi muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda köylerimizde de tarama gerçekleştirecek&[#]8221; dedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kandemir ayrıca esnaflar ile ilgili olarak da, &[#]8220;Odamıza bağlı Esnaf üyeler ve yanlarında çalıştırdıkları kişiler periyodik olarak her yıl kontrolden geçmesi gerekiyor. Özellikle gıda işi ile doğrudan ilgili çalışanların mutlaka göğüs filmi çektirip boğaz ve burun kültürü ile portör muayenelerini periyodik olarak yaptırmaları gerekiyor. Yapılacak olan denetimlerde çalışanların mutlaka bu muayeneleri yaptırmış olması aranıyor&[#]8221; dedi. Aynı zamanda bu uygulamanın bir önlem olduğunu da ifade eden Kandemir, &[#]8220;Burada yapılan kontrollerde rahatsızlığı görülen esnaflarımız Zonguldak&[#]8217;a çağrılacak ve tedavileri ilde yapılacak. Esnaflarımızın göğüs filmini ihmal etmeyip çektirerek işletme sağlık karnelerine kaydettirmeleri gerekiyor&[#]8221; diye konuştu.
Belde Beldiye Başkanları tarafından memnuniyetle karşılanan Gezici Röntgen Tarama aracı için, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, &[#]8220; Verilen hizmetin vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için önemli bir hizmettir. Bu konuda özverili çalışmalarından dolayı Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir&[#]8217;e belde halkım adına teşekkür ederim&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi