Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Karaelmas Gazeteciler Derneği’nin açtığı fotoğraf galerisini ziyaret ederek gazetecilerin; “10 Ocak çalışan gazeteciler Günü’nü kutladı.

Programlarımın çakışması nedeniyle açılış törenine katılamadığını belirten Özer’i Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İl Temsilcisi Osman Sav, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Öksüz, Mustafa Emen ve Kadir Tuncer karşıladı. Eşi Nebahat Özer ile sergiyi gezen Özer, fotoğraflar hakkında bilgi alarak; “Gazetecilerin zorlukları ve gazeteciliğin pek de görülmeyen yönlerini burada görmek mümkün” dedi.

Özer açıklamasında; “Her mesleğin kendi içerisinde önemli değerleri barındırdığı gerçeğinin yanında, gazetecilik zaman zaman bir meslek olmanın ötesine geçerek hayat biçimi haline de dönüşebilen bir özellik taşımaktadır.

Çağımız ve her geçen gün değişen dünya gerçekliği dikkate alındığında, en önemli ve hayati uğraşı alanlarından biri durumuna gelmekte olan gazetecilik mesleği, ulusal ya da yerel ölçeklerde ayrı ayrı kıymetleri ifade etmektedir.

Yaşamlarını mesleklerine göre dizayn eden, günün her vaktini haberin, bilginin, güncelin ve gündemin peşinde geçiren basın dünyasının erbapları, her türlü takdirin üzerinde bir gayreti göstermektedirler.

Kıymetlerinin farkında olduğumuzun unutulmaması adına, özveri temelli bu mesleği ifa eden basın camiasının tüm fertlerinin 1961 yılından beri kutlanmakta olan ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Sav ve beraberindekiler Özer’e ziyaretinden ve basına karşı gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür ettiler.

Sergide ayrıca Mahmut Özer ile birlikte önceki rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz’ün gazetecilerle birlikte çekilmiş fotoğrafları yer aldı.

Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Sezgin´in ´Zonguldakspor tarihi" adlı kitabını da alan Özer bir süre sergide bulunanlarla sohbet etti...

Editör: Pusula Gazetesi