ZONGULDAK´ın Kozlu Beldesi´nde, kendisi ve çocuklarına şiddet uyguladığını iddia ettiği eşi 38 yaşındaki Muhammet Ali E.´yi boğarak öldüren 34 yaşındaki Ayşegül E.´nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına yapılan itiraz, üst mahkemece reddedildi.

Geçen çarşamba akşamı meydana gelen olayda Ayşegül E., eve alkollü gelerek 4 kızını ve kendisini dövdüğünü iddia ettiği özel bir şirkete ait depoda bekçilik yapan eşi Muhammet Ali E.´yi boğarak öldürdü. Olayın ardından polisi arayıp eşini öldürdüğünü söyleyen ve gözaltına alınan Ayşegül E., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece olaydan sonra polisi araması, kaçma ve delilleri karartma girişiminde bulunmaması, eylemin de ´meşru savunma ve zorunluluk hali´ni içeren TCK´nın 25´inci maddesi kapsamına girebileceği gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı, Ayşegül E.´nin serbest bırakılması kararına itiraz etti. Savcının itirazını değerlendiren 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi, mahkemenin kararının yerinde olduğuna hükmetti.

Cinayetin ardından çiftin 4 çocuğunu koruma altına alan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü´nün, tutuksuz yargılanacak Ayşegül E.´yi de korumaya aldığı öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi