Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde 2 katlı villalarda, toplam 48 çocuğun kalacağı “Sevgi Evleri”nin yapımı sürüyor. Deniz manzaralı 2 bin 300 metrekare arazide yapılacak 6 villada, bakıma muhtaç 48 çocuğun, yurtlardaki koğuş sistemi yerine ev ortamında büyümeleri sağlanacak. 0-18 yaş grubundaki çocukların sosyal ve psikolojik gelişimlerinin daha sağlıklı olmasının hedeflendiği villalarda, tuvalet, banyo, mutfak, çalışma, dinlenme ve yatak odaları bulunacak.

Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar Zonguldak İl Müdürü Kemal Gümrükçü ve Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ile birlikte ilçeye bağlı Güney Mahallesi´nde yapımına başlanan Sevgi Evleri ve idari hizmet binası inşaatını yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, yaptığı açıklamada, “Çocuklar, ev ortamında yetişecekler. Her evde olacak mutfakta çocuklarımız buzdolabını açıp yiyecekleri istedikleri zaman yiyebilecekler. 2 bin 300 metrekare alanda hayata geçirilecek proje kapsamında çocuklar, ev ortamının sıcaklığını yaşayacak. Denize sıfır villalarda yaşayacak yavrularımızın, Kozlu sahilindeki sosyal alanlarda topluma entegrasyonları da kolaylaşacak. Bu açıdan Kozlu Belde Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın sahilde yaptırdığı yürüyüş yolları ve çocuk parkları da önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Korunmaya muhtaç çocukların öncelikle kendi ailesi yanında bakımını sağlamayı amaçlıyoruz. Çeşitli nedenlerle bu mümkün değilse koruyucu aile, evlat edindirme, ayni nakdi yardım hizmetinden yararlandırılması ilkesini benimseniyor. Bu tedbirlerin çözüm üretmemesi durumunda en son çare olarak kuruluş bakımı hizmeti tercih edilmektedir” dedi.
Editör: Pusula Gazetesi