Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, orman köylülerinin ve çobanların ormanda ateş yakmadan çay içebilmeleri için termos dağıtımı gerçekleştirdi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2013 yılında OR-KÖY kredisi ile koyun dağıtılan orman köylülerine termos, tişört, şapka ve çeşitli hediyeler verildi.

Zonguldak&[#]8217;ın Beycuma beldesinde düzenlenen törene; Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Zonguldak Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Aziz Karakurt, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nizamettin Ören, Başmühendis Mehmet Başkan, Şube Müdürleri Faruk Bayraktaroğlu, Mehmet Pınar, Orman İşletme Müdürü Hüseyin Albayrak ve orman köylüleri katıldı.

Beycuma belde merkezindeki bir kahvehanede düzenlenen programda konuşan Orman Bölge Müdürü Çelebi, 2013 yılında orman köylüsüne 5,5 milyon TL kredi dağıttıklarını, 2014 yılında ise kredi miktarını daha da arttıracaklarını belirtti. Çelebi, &[#]8220;Biz orman köylümüzün bulunduğu yerde kalkınmalarını sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda çeşitli faaliyetler yaparak, orman köylümüze destek vermeye çalışıyoruz. Ayrıca sizlerin problemlerini dinlemek için buraya geldik. Gelirken de çobanlarımızın ormanda ateş yakmak zorunda kalmaması için termos getirdik&[#]8221; dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nemci Çelik de, gerçekleştirilen çalışmaların orman köylüsü için önemine değindi.

Zonguldak Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Aziz Karakurt ise, 50 kişiye büyükbaş, 80 çiftçiye ise küçükbaş hayvan verildiğini ifade etti.

Programa ev sahipliği yapan İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi de şunları söyledi:

&[#]8220;10 yıl önce devlet kapısından dönerken, şimdi devletin bürokratları sizlere sunduğu hizmet hakkında bilgi vermek için ayağınıza geliyor. Eğer bu güzel hizmetlerle köylerimizi cazip kılarsak göç sıkıntısı da kalmaz. OR-KÖY imkânlarından daha fazla faydalanmak gerektiğini düşünüyorum. Bizleri onurlandıran Orman Bölge ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür ediyorum&[#]8221;

ORMAN KÖYLÜLERİ PAZARYERİ İSTEDİ

Toplantıda, Orman Bölge Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ilgili problemler dinlendi. Hediyeler için yetkililere teşekkür eden vatandaşlar, küçükbaş hayvancılığın daha çok yaygınlaşması için pazaryeri ihtiyacını dile getirdi.

Daha sonra orman köylülerine termos, tişört, şapka, not defteri ve kalem gibi hediyeler verildi.

Editör: Pusula Gazetesi