16 Paralık 2013 Pazartesi gününe kadar çatının yeniden eski haline getirileceğini ve yıkılan çatının yeni yapılmasına rağmen neden çöktüğüne anlam veremediklerini ifade eden Başkan Gülşen, yüklenici firma ile görüştükleri söyledi. Sadece maddi hasarın meydana gelmesinin tek tesellileri olduğunu ifade eden Başkan Gülşen, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

&[#]8220;12 Aralık 2013 Perşembe günü saat 12.18 sıralarında ilçemiz İstasyon Mahallesi´nde bulunan otopark alanının çatısını oluşturan membran kaplama ortada bulunan taşıyıcı direklere bağlantı noktasından sıyrılması soncu çatı örtüsü aşağıya inmiştir. Alınan ihbar üzerine Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler hızlı bir şekilde olay yerine intikal ederek hemen gerekli tedbirleri ve çevre emniyetini almış ve olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı tespit edilmiştir. Henüz yeni tamamlanan otopark çatısının ne sebeple çöktüğüne dair kesin bir bilgi olmamakla birlikte bu hususta araştırmalarımız devam etmektedir. Bu konuda uzman kişilerden oluşan bir ekip ilçemize davet edilmiş olup kesin sonuç yapılan teknik incelemelerden sonra ortaya çıkacaktır. Bu aşamada yüklenici firma ve imalatçı firma yetkilileri ile de gerekli görüşmeler yapılmış olup otopark alanının çatısının yeniden yapılması ile ilgili bugün itibari ile yeni membran örtünün imalatına başlanılmış olup 16 Aralık 2013 tarihine kadar yeni örtünün imalatı montaja hazır hale getirilecektir.

Belediyemiz tarafından yaptırılan otopark alanı bütün imalatları açısından 2 yıl membran kaplama açısından ise 10 yıl yüklenici firma garantisi atlında olup yapılacak işler için herhangi bir bedel ödenmeyecektir. Beklenmeyen bu olay sonucunda hasarın yapımcılar tarafından en kısa sürede giderilecek olması ve sadece maddi hasar oluşması tek tesellimizdir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi